Publiceringsevenemang om Rapporten om digital kompetens 2023 i Tankehörnan i Helsingfors 15 december 2023 kl. 9–11
Du är varmt välkommen till vårt hybridevenemang vid Helsingfors universitets Tankehörna (Universitetsgatan 4, 00100 Helsingfors). Det ryms cirka 100 personer i Tankehörnan, men du kan också ta del av stämningen via webbsändningen.
Anmäl dig och meddela om du deltar på plats eller på distans
I anförandena och presentationerna går vi igenom finländarnas nuvarande erfarenheter av den egna kompetensen och digitaliseringen. Dessutom funderar vi på vad allt detta innebär med tanke på den digitala prioriteringen. Vi har också reserverat tid för att bekanta oss med varandra och bilda nätverk.
Webbsändning 15 december kl. 9.30–11.
Vi skickar en deltagarlänk torsdagen 14 december till dem som anmält sig till webbsändningen.
De som anmält att de deltar på plats kan komma till Tankehörnan från kl. 8.30 för att äta frukost innan det egentliga programmet börjar.
Program
- från kl. 8.30 serveras det frukost i Tankehörnan och det finns möjlighet för nätverkande.
- kl. 9:30 Programmet och webbsändningen börjar
Välkomstord av ledande sakkunnig Minna Piirainen, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.
- kl. 9:35 Evenemangets öppningsanförande
Informationsförvaltningsråd Katja Väänänen, finansministeriet.
- kl. 9:55 Vad lärde vi oss om finländarnas digitala kompetens och erfarenheter av digitalisering 2023?
De huvudsakliga observationerna i Rapporten om digital kompetens 2023 presenteras av specialsakkunnig Henriikka Eloluoto, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.
- kl. 10:25 Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas rekommendationer för digital kompetens
Minna Piirainen (MDB), Henriikka Eloluoto (MDB) och Katja Väänänen (FM) diskuterar ämnet.
- 10:55-11 Tackord och evenemanget avslutas
Minna Piirainen avslutar evenemanget med sina slutord.
Man har reserverat tid för publikfrågor och diskussioner i programmet.
Vänligen observera att programmet är på finska.
Du kan hitta andra våra kommande evenemang på vår hemsida på finska.
Kommande evenemangTidigare evenemang
Du hittar alla våra webbinarinspelningar på sidan mediaserver.fi/digituki
(textad på finska och svenska).
Våra evenemang är huvudsakligen på finska.
Televisiokanavat siirtyvät HD-lähetyksiin keväästä 2025 alkaen, jolloin Yleisradio lopettaa ns. perustasoisten eli SD-kanavien lähetykset sekä antenni- että kaapeli-tv-verkoissa. Siirtymän jälkeen television katseluun tarvitaan HD-virittimellä varusteltu televisio tai digiboksi. Tässä tilaisuudessa keskusteltiin siitä, mistä HD-siirtymässä on oikeastaan kyse ja mitä digitukijan pitäisi siitä tietää.
Tietoa HD-siirtymästä löydät verkkosivuilta https://hdtvopas.fi/fi
Tilaisuuden järjestivät Traficomin HD-siirtymän asiantuntijat ja Digi- ja väestötietoviraston digituen tiimi.
Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin: Traficom: Televisiolähetysten HD-siirtymä
Webinaarin tavoitteena oli tarjota tietoa aikuisten perustaitojen merkityksestä, taitojen oppimisen mahdollisuuksista sekä siitä, millaisin keinoin ja millaisen materiaalin tuella erityisesti digitaitoja voidaan vahvistaa monikulttuurisissa ohjaustilanteissa.
Tutustu tilaisuuden esityksiin.
- Bildningsalliansen: Pohjoismainen aikuisten oppimisen verkosto - NVL edistää elinikäistä oppimista yli sekotorirajojenTiedosto avautuu uudessa välilehdessä
- Moniheli ry/DigiUp-toiminta: Digituessa tarvittava monikulttuurinen ohjausosaaminen
Katso tekstitetyt tallenteet.
Asioiden hoitaminen toisen henkilön puolesta tulee kyseeseen silloin, kun henkilö sairastuu, vammautuu tai ei muista syistä johtuen voi itse hoitaa omia asioitaan. Moni meistä on digituen tilanteissa kohdannut puolesta asiointiin liittyviä kysymyksiä ja pohtinut mitä asioita toisen puolesta voi hoitaa, millaisia lupia se edellyttää ja miten puolesta asiointi käytännössä tapahtuu?
Tässä webinaarissa Digi- ja väestötietoviraston erityisasiantuntija Suvi Malinen esittelee edunvalvontavaltuutuksen sekä miten ja milloin sitä kannattaa hyödyntää.
Katos tilaisuuden tallenne: https://www.mediaserver.fi/video/digituki/10027/id4mzQ
Vinkki! Tältä videolta voit katsoa vaihtoehtoja toisen puolesta asiointiin. Edunvalvontavaltuutus, Suomi.fi-valtuudet ja edunvalvonta | 3 tapaa hoitaa asioita toisen puolesta Linkki avautuu uuteen välilehteen. Videon pituus on 9 min 29 s.
Webinaarissa keskustelimme ja opimme hakukoneoptimoinnista (SEO) ja digituen löydettävyydestä. Digituen löydettävyyden haasteisiin on haettu tietoon pohjautuvia ratkaisuja, joista hakukoneoptimointi on yksi. Webinaarissa kuultiin tuloksia digituen hakukoneoptimoinnin pilotista mm. millä hakusanoilla digitukea haetaan ja opittiin, miten hakukoneoptimointia käytännössä tehdään.
Webinaarissa julkaistiin digituen toimijoille suunnattu hakukoneoptimoinnin ohje. Asiantuntijapuheenvuoron piti hakukoneoptimoinnin asiantuntija Lotta Lehtinen (Dentsu). Lotan puheenvuoro nauhoitettiin ja tallenne on julkaistu tekstitettynä digituen verkkosivuilla.
Katso tallenne: https://www.mediaserver.fi/video/digituki/10026/GyMn7A
Olet lämpimästi tervetullut hybridi-tapahtumaamme Helsingin yliopiston Tiedekulmaan (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki). Paikan päälle mahtuu noin 100 henkilöä, mutta tunnelmaan pääset mukaan myös verkkolähetyksen kautta.
Puheenvuoroissa ja esityksissä käymme läpi suomalaisten tämänhetkisiä kokemuksia omasta osaamisesta ja digitalisaatiosta. Lisäksi pohdimme, mitä tämä kaikki merkitsee digin ensisijaisuuden näkökulmasta. Olemme varanneet aikaa myös tutustumiselle, verkostoitumiselle ja keskustelulle sekä yleisökysymyksille.
Verkkolähetys 15.12. klo 9.30 - 11.
Lähetämme osallistumislinkin verkkolähetykseen ilmoittautuneille torstain aikana 14.12.
Paikan päälle ilmoittautuneet voivat tulla Tiedekulmaan klo 8.30 alkaen nauttimaan aamupalaa ennen varsinaisen ohjelman alkua.
Ohjelma
- klo 8.30 alkaen Tiedekulmassa tarjolla aamupalaa ja mahdollisuus verkostoitumiseen.
-
klo 9:30 Ohjelma ja verkkolähetys alkaa
Tervetuliaissanat lausuu johtava asiantuntija Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirasto. -
klo 9.35 Tilaisuuden avauspuheenvuoro
Tietohallintoneuvos Katja Väänänen, valtiovarainministeriö. -
klo 9:55 Mitä opimme suomalaisten digitaidoista ja digitalisaatioon liittyvistä kokemuksista vuonna 2023?Digitaitoraportin 2023 päähavainnot esittää erityisasiantuntija Henriikka Eloluoto, Digi- ja väestötietovirasto.
-
klo 10:25 Digi- ja väestötietoviraston digitaitosuositukset
Aiheesta keskustelemassa Minna Piirainen (DVV), Henriikka Eloluoto (DVV) ja Katja Väänänen (VM). -
10:55-11 Kiitossanat ja tilaisuus päättyy
Etä-aamukahveilla 30.11.2023 kuultiin ja keskusteltiin uudistetuista digituen määritelmästä ja eettisestä ohjeistosta. Päivitykset perustuvat yhteisiin keskusteluihimme digituen toimijoista kootun työryhmän kanssa kuluneen syksyn aikana.
Digitalisaation edetessä ja digituen kehittyessä on tarpeellista aika ajoin pysähtyä tarkastelemaan, miten hyvin digituen määritelmä ja digituen "perusteos" Digituen eettinen ohjeistus on kestänyt aikaa ja toimii ohjeena digituen kanssa työskenteleville.
Webinaarissa esittelimme tuoreet digituen määritelmän päivitykset ja uudistetun version Digituen eettisestä ohjeistuksesta.
Aamukahvit järjestettiin Teamsissa. Tallennetta ei tehty.
Aamukahveilla tiistaina 21.11.2023 klo 8.30-10.00 kuullaan esimerkkejä matalan kynnyksen digituesta eri kohderyhmille.
Tilaisuuden alussa lyhyet esittelyt Aspa-säätiön Digiloikkarit-toiminnasta ja Turun kaupungin joukkoliikenteen Fölikavereista.
Esittelyjen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.
Tilaisuus järjestettiin Teamsissa, eikä sitä tallennettu.
Haluatko syventää ymmärrystäsi ja kehittää taitojasi monikulttuurisessa ohjauksessa? Tervetuloa mukaan työpajaan, jossa keskitymme yhdessä rakentamaan vahvempaa osaamista digituen tarjoamisessa maahanmuuttajataustaisille asiakkaille.
Työpaja järjestettiin Teamsissa.
Vuoden 2023 viimeisessä Taitoja tuen antajalle -webinaarissamme murrettiin myyttejä tekoälyn ympäriltä! Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan digituessa tarvittavasta teknologiaosaamisesta.
Tilaisuudessa kuulimme, mistä oikein puhutaan, kun puhutaan tekoälystä? Mitä tekoäly on, miten se näkyy arjessamme ja mitä digitukijan olisi hyvä aiheesta tietää? Osallistujat saivat tietoa myös siitä, miten voit kasvattaa omaa tekoälyosaamista..
Tilaisuudessa asiantuntijapuheenvuoron piti Marko Latvanen, johtava erityisasiantuntija Digi- ja väestötietovirastosta, jonka erityisosaamista on juuri tekoälyyn liittyvät kysymykset.
Asiantuntijapuheenvuoro tallennettiin ja tilaisuudessa oli varattu aikaa keskustelulle. Kysymyksiä ja keskustelua ei tallennettu.
Ohjelma
- 14:00 Tervetuloa! Avaussanat, Digi- ja väestötietoviraston digituen tiimi
- 14:15 Mitä digitukijan kannattaa tietää aiheesta?
- 14:45 Yhteinen keskustelu ja verkostoituminen
- 15:30 Tilaisuus päättyy
Tapahtuma järjestettiin Teamsissa.
Julkaisimme lokakuussa 2023 uutta tietoa digituen asiakaskokemuksesta ja läheisten roolista digin mahdollistajana.
Tilaisuudet oli suunnattu kaikille digituen toimijoille ja aiheesta kiinnostuneille organisaatioille ja henkilöille.
Ensimmäisessä tilaisuudessa perjantaina 6.10.2023 klo 9.15 - 10.45 kuulimme, miten digituen asiakkaat kokevat saamansa tuen ja millaiseen tarpeeseen digituki nykyisellään vastaan. Digituen asiakaskokemusta käsiteltiin ensimmäistä kertaa näin laajasti.
Toisessa tilaisuudessa perjantaina 13.10.2023 klo 9.15 - 10.45 kuulimme, mikä on läheisten merkitys digikäytön mahdollistajina? Mikä on suomalaisten yksityishenkilöinä toisilleen antaman digituen suhde muuhun digitukeen?
Alustusten jälkeen molemmissa tilaisuuksissa oli varattu aikaa osallistujien kysymyksille. Molemmat tilaisuudet järjestettiin Teamsissa.
Suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty tallenne: https://www.mediaserver.fi/live/digituki
Tilaisuudessa kuulemme digituen toimijoiden käytännön esimerkkejä erilaisista tavoista järjestää, toteuttaa ja kehittää digitukea.
- Millaisia digituen toimintamalleja on ja miten niitä tunnistamme?
- Millaisia digituen tarpeita ja ratkaisuja on tunnistettu ja kehitetty?
- Miksi yhteistyö ja kumppanuuksien rakentaminen on tärkeää - erityisesti digituen kehittämisessä?
Alustajina toimivat Oulun kaupungilta kehittämisasiantuntija Katriina Litola, Vanhustyön keskusliitto ry:n SeniorSurf-toiminnasta Emmaleena Niemi sekä Vantaa-Keravan hyvinvointialueen Maija Isaksson ja Piritta Puttonen.
Tilaisuudessa julkaistaan Digituen kehittäjän työkirja, johon on koottu työvälineitä organisaatioissa ja verkostoissa toteuttavaa digituen kehittämistä varten.
Tilaisuus järjestetään verkossa ja tallennetaan kokonaisuudessaan. Suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty tallenne julkaistaan: https://www.mediaserver.fi/live/digituki
Järjestimme syyskuussa 2023 kaksi aamukahvitilaisuutta kuntien digituen kehittäjille ja aiheesta kiinnostuneille.
Ensimmäisessä tilaisuudessa, tiistaina 12.9.2023 klo 8.30-10.00, puhuimme kuntalaisille tarjottavasta digituesta. Kuulimme käytännön esimerkit kahdesta eri kunnasta. Alustusten jälkeen oli varattu aikaa yhteiselle keskustelulle ja verkostoitumiselle.
Toisessa tilaisuudessa, tiistaina 19.9.2023 klo 8.30-10.00, aiheena oli kunnan sisäinen, työntekijöille suunnattu digituki. Kuulimme kaksi esimerkkiä siitä, miten digitukea on kehitetty kuntaorganisaatioiden sisällä. Osallistujien kysymyksille ja keskustelulle oli varattu aikaa.
Molemmat tilaisuudet järjestettiin Teamsissa.
Tuore Digituen asiakaskokemustutkimuksemme kertoo, että digituen saajat ympäri Suomea ovat todella tyytyväisiä saamaansa digitukeen. Monet eivät kuitenkaan ymmärrä tai halua pyytää digitukea, vaikka hyötyisivät siitä varmasti.
Matalan kynnyksen digituki arjessa -työpajassa 30.8.2023 klo 9.00-11.00 etsittiin hyviä keinoja tarjota digitukea ihmisten arjessa. Taustamateriaalia työpajatyöskentelylle sadaan Digi- ja väestötietoviraston Löydettävyyskartoituksesta 2022 sekä tuoreista selvityksistämme: digituen asiakaskokemustutkimus, läheiset digitukijoina ja vieraskielisten digituki.
Tilaisuus järjestettiin Teamsissä ja hyödynsimme myös Miroa. Työpaja oli tarkoitettu kaikille digituen kehittäjille ja aiheesta kiinnostuneille.
Tule mukaan webinaariimme torstaina 24.8.2023 klo 14-15.30 kuuntelemaan ja keskustelemaan digituessa tarvittavista ohjaustaidoista, muun muassa asiakkaan kohtaamisesta ja vuorovaikutuksesta. Puhujiksi olemme kutsuneet digituen kehittämisen ja antamisen asiantuntijoita Nordealta, DNA:lta ja Vantaan kaupungilta.
Tilaisuudessa kuulemme digitukijoiden pohdintoja erilaisista ohjaustilanteista. Alustuksissa tarkastellaan, millaista ohjausosaamista digituessa tarvitaan, kun esimerkiksi kyseessä on laiteopastus, kun henkilön digirohkeutta on tarve vahvistaa tai hänen suhtautumisensa digilaitteisiin ja asiointiin on negatiivista.
Tilaisuus on suunnattu pääasiassa digitukijoille, mutta toivotamme tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Ohjelma
14:00 Digi- ja väestötietoviraston digituen tiimin tervetuliaissanat ja alustus digitukijoiden tarvitsemasta osaamisesta. Aiheesta voit lukea lisää https://dvv.fi/osaamisprofiilit
14:10 Mistä ohjaustaidoissa on kyse?
- Palveluvalmentaja Iida Tervo, DNA: Laiteopastus
- Digituen koordinaattori Antti Avonius, Vantaan kaupunki:
Digirohkeuden vahvistaminen - Asiakaspalvelujohtaja Roope Yrjölä, Nordea: Negatiivinen asenne
14:45 Kysymyksiä ja keskustelua ohjaustilanteista
15:00 Keskustelua/case-tehtäviä pienryhmissä
15:30 Tilaisuus päättyy
Webinaarin tallenne tulossa!
Tervetuloa Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueilla toimille digituen toimijoille suunnattuun sidosryhmätilaisuuteen 22.5. klo 13-15
Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten digitukea toteutetaan valtion yhteisissä palvelupisteissä. Tilaisuudessa kuullaan uudistuksen etenemisestä valtakunnallisella tasolla, digituen järjestämisestä palvelupisteillä sekä yhteistyöstä digituen toimijoiden kanssa. Ohjelmassa on myös tutustumista, ideointia ja keskustelua maakunnittain pienryhmissä.
Tilaisuus on suunnattu Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueilla toimiville digituen toimijoille. Mukana tilaisuudessa ovat myös Digi- ja väestötietoviraston Digituki, Valtiovarainministeriö sekä edustukset Lahden ja Lappeenrannan yhteisiltä palvelupisteiltä.
Valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen toimeenpano on käynnistynyt kolmen ensimmäisen maakunnan alueella. Ensimmäiset palvelupisteet avataan Joensuuhun, Lappeenrantaan ja Lahteen.
Lue lisää uudistuksesta Valtiovarainministeriön sivuilta: https://vm.fi/valtion-palvelu-ja-toimitilaverkon-uudistaminen-2020-luvulla
Digirohkeutta organisaatioiden ja ihmisten yhteistyöllä
Digitaitoviikon 2023 aikana keskustelemme siitä, miten voimme yhdessä rakentaa digirohkeaa Suomea ja mahdollistaa omannäköisen digitaalisen arjen meistä jokaiselle. Tämä onnistuu vain organisaatioiden ja ihmisten yhteistyöllä.
Osallistuminen on maksutonta ja avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Digitaitoviikon tallenteet ovat katsottavissa suomeksi ja ruotsiksi tekstitettyinä verkko-osoitteessa https://www.mediaserver.fi/live/digitaitoviikko2023
Tutustu Digitaitoviikon ohjelmaan
Tervetuloa työpajaan 3.5.2023 klo 13-14.30.
Kokoamme hyviä käytäntöjä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten välisestä (vertais)digituesta, joissa esimerkiksi sekä digituen antaja että vastaanottaja on sote-alan ammattilainen. Tavoitteenamme on koota yhteen tietoa ja malleja eri hyvinvointialueilla toteutettavista digituen malleista ja edelleen jakaa niitä käyttöönne.
Kutsumme teidät mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kuvaamaan hyvinvointialueilla käytössänne olevista ja sote-ammattilaisille suunnatuista digituen malleista. Jos siis alueellanne on käytössä tai suunnitteilla ammattilaisten välistä digitukitoimintaa, tulettehan mukaan!
Teams-tilaisuuteemme ilmoittaudutaan laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected] viimeistään tiistaina 2.5.2023.
Hyödynnämme työpajassa Miro-taulua, siksi suosittelemme osallistumista mieluummin tietokoneen kuin mobiililaitteen kautta. Harjoittelemme tilaisuuden alussa yhteisesti Miron käyttöä.
Käyttehän tutustumassa muiden alueiden kuvaamiin malleihin verkkosivuillamme osoitteessa: https://dvv.fi/digituki-hyvinvointialueilla
Taitoja tuen antajalle-webinaari: Selkeä kieli digituessa
Tässä tilaisuudessa pohditaan selkokielen ja selkeän kielen merkitystä digituessa. Mitä yhteistä ja mitä eroa niillä on ja miksi niitä molempia tarvitaan? Tilaisuudessa kuulemme Selkokeskuksen asiantuntijan alustuksen selkokielestä ja sen käytöstä.
Webinaarin tallenne: Digituki (DVV) (mediaserver.fi)
Digituen materiaalipankki osaamisen kehittämisen tukena
Tervetuloa webinaariimme torstaina 13.4.2023 klo 8.30 - 9.30.
Ota mukaan kuppi kuumaa ja tule linjoille kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten voimme yhdessä hyödyntää digitukijoiden osaamisen tueksi tuotettuja materiaaleja. Tapahtumassamme esittelemme muun muassa Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilla julkaistun digituen materiaalipankin.
Kuulemme, millaista osaamista digitukijat tarvitsevat sekä miten materiaalipankki vastaa osaamisen tarpeisiin. Digituki-tiimimme lisäksi aiheesta on alustamassa Liikehäiriösairauksien liiton Mennään verkkoon -hankkeen suunnittelija Kerttu Ojalehto.
Tapahtuma on suunnattu pääasiassa digitukijoille, mutta toivotamme tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Ohjelma
8.30 Tervetuloa! Avaussanat, Digi- ja väestötietoviraston digituen tiimi
8.45 Digitukijoiden osaaminen ja sen tukeminen
- Millaista osaamista digituessa tarvitaan?
- Miten hyödyntää materiaalipankkia oman osaamisen tueksi?
9.00 Kysymyksiä ja keskustelua
9.30 Tilaisuus päättyy
Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta
Ilmoittautumalla saat myös osallistuminkin webinaariimme.
Digituen löydettävyyden kipupisteet ja ratkaisut
Tervetuloa webinaariimme 23.3.2023 klo 9 - 11.
Miten saamme ohjattua digituen tarvitsijat tuen pariin? Miten parannamme digituen tunnettuutta?
Olemme kartoittaneet yhdessä digituen toimijaverkoston kanssa digituen löydettävyyden haasteita ja ratkaisuja.
Julkaisemme digituen löydettävyyskartoituksen tulokset webinaarissamme. Tuloksia ja löydettävyyden suosituksia esittelevät Digi- ja väestötietoviraston Digituen tiimistä Henriikka Eloluoto ja Katri Koskinen (CGI). Tilaisuuden juontaa Minna Piirainen.
Ohjelma
- Digituen tyypilliset asiakaspolut: Miten digituki löydetään? Mitkä asiat vaikeuttavat digituen löytämistä?
- Päivän vieras: Case Digituen symboli. Nina Ziessler, Senior Surf & Hanna Rantala Projektipäällikkö, DigiOn – Digionnea kaikille - hanke Laurea-ammattikorkeakoulu
Tilaisuus on suunnattu pääasiassa digituen kehittäjille, mutta toivotamme tervetulleiksi kaikki digituen toimijaverkoston jäsenet ja aiheesta kiinnostuneet henkilöt ja organisaatiot.
Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta.
Ilmoittautumalla saat myös osallistumislinkin webinaariimme.
Tutustu raporttiin Digituen julkaisut -sivulta
Digituen infotilaisuus: Digituen uudistettu toimintamalli
Tervetuloa Teams-tilaisuuteemme 16.2.2023 klo 8.30 - 9.30.
Ota mukaan kupponen kuumaa ja tule kuuntelemaan sekä keskustelemaan Digituen uudistetusta toimintamallista.
Tilaisuutemme on tarkoitettu digituen toimijaverkostolle.
Keskustelun aiheina:
- Mihin Digituen kehittäminen keskittyy vuonna 2023?
- Mitkä ovat palvelumme digituen toimijaverkostolle?
- Mitä Digirohkeus-teema tarkoittaa käytännössä?
- Mitä teemoja tutkimme ja kartoitamme kuluvana vuonna?
Omannäköinen digitaalinen arki kuuluu kaikille! #digituki
Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta.
Ilmoittautumalla saat myös osallistumislinkin webinaariimme.
Faktat esiin! Informaatiolukutaito digituessa
Tervetuloa webinaariimme 9.2.2023 klo 14 - 15.30.
Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan muun muassa seuraavista aiheista:
- Miten tunnistetaan vaikutusyritykset netin eri alustoilla?
- Mistä tunnistaa oikean tiedon?
- Miten digituella voi vahvistaa informaatiolukutaitoa?
Webinaarin sisältö liittyy Faktabaarin julkaisemaan Digitaalisen informaatiolukutaidon oppaaseen ja siihen, millainen merkitys informaatiolukutaidoilla voi olla. Aiheeseen meidät johdattaa Minna Aslama Horowitz Helsingin yliopistosta.
Tilaisuus on osa Mediataitoviikkoa ja suunnattu pääasiassa digitukijoille, mutta toivotamme tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Ohjelma
14:00 Avaussanat
14:05 Digitaalinen informaatiolukutaito, Minna Aslama Horowitz (Helsingin yliopisto, Faktabaari)
14:30 Keskustelua pienryhmissä
15:00 Yhteenveto
15:30 Tilaisuus päättyy
Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta.
Ilmoittautumalla saat myös osallistumislinkin webinaariimme.
Regelbundna evenemang vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata
Webbinarierna är avgiftsfria. Evenemangen ordnas på finska och inspelningarna publiceras textade på finska och svenska.
Nationellt webbinarium om digitalt stöd: 4 gånger per år
Webbinarieserien ger aktörerna inom digitalt stöd aktuella nyheter om fenomen inom digital kompetens och om digistödets olika delområden. Webbinarierna är i första hand avsedda för dem som utvecklar digitalt stöd och främjar digital kompetens.
Färdigheter för stödgivare: Teams-möte en gång i månaden
Vi ordnar ett webbinarium för de som ger digitalt stöd den fjärde torsdagen varje månad kl. 14.00–15.30. Vi behandlar beaktandet av olika kundgrupper i det digitala stödet och andra teman i anslutning till tillhandahållande av digitalt stöd. Under evenemanget finns också tid för diskussion inom nätverket.
Veckan för digital kompetens
Veckan för digital kompetens är en temavecka för digital kompetens som ordnas varje år. Målet med veckan är att lyfta fram varierande teman som är aktuella med tanke på den digitala kompetensen.
Ordnar du ett evenemang, en tillställning eller en utbildning? Vi publicerar evenemang för utveckling av digitalt stöd på den här sidan och delar evenemanget med nätverket för digitalt stöd.
- Privatpersoner
- Handläggningstiderna vid kundtjänsten för privatpersoner
- Äktenskap och parförhållande
- Att få eller adoptera barn
- Namnärenden
- Flytt
- Förmyndarskap
- Livsförändringar utomlands
- Flyttning i utlandet
- Registrering i Finland av ett barn som fötts utomlands
- Äktenskap som ingåtts utomlands
- Partnerskap som registrerats utomlands
- Skilsmässa som beviljats utomlands
- Namn som ändrats utomlands
- Könstillhörighet som fastställts utomlands
- Dödsfall utomlands
- Registrering av medborgarskap
- Bevarande av finskt medborgarskap
- Legalisering av utländska handlingar
- Inlämnande av utländska dokument till Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata
- Utlänning i Finland
- Registrering av utlänningar
- Guiden för studerande
- Hemkommun
- Anvisningar till dig som kommer till Finland från Ukraina
- Guiden för arbetstagare
- Expressfil för specialsakkunniga och tillväxtföretagare
- Legaliseringsanvisning
- Inlämnande av utländska dokument
- Utlänningars flytt till Finland, inom Finland och från Finland
- Val och rösträtt
- Suomi.fi-webbtjänst
- Medborgarcertifikat och elektronisk identitet
- Registrering av anmälan om gåva
- Intyg från befolkningsdatasystemet
- Kontroll av egna uppgifter -service
- Medborgarinitiativ
- Personuppgifter i befolkningsdatasystemet
- Personbeteckning
- Utlämning av uppgifter ur befolkningsdatasystemet
- Spärrmarkering
- Övervakning och loggföring av användningen av informationen i befolkningsdatasystemet
- Fastställande av annan könstillhörighet
- Utträde ur och inträde i ett religionssamfund
- Förbud mot utlämning av personuppgifter
- Ändring av ett registrerat partnerskap till äktenskap
- Utlämning av uppgifter ur befolkningsdatasystemet
- Byggnads- och lägenhetsuppgifter i befolkningsdatasystemet
- Adresstjänst
- Medborgarrådgivning
- Tjänster av notarius publicus
- Bestyrkande av köp
- Dödsfall och bouppteckning
- Digitalt stöd för medborgare
- Blanketter
- Organisationer
- Certifikat och kort
- Befolkningsdatatjänster för organisationer
- Den offentliga förvaltningens urvals- och uppdateringstjänst
- Informationstjänster inom den privata sektorn
- BDS-ändringsgränssnittet
- Ändringsdatatjänsten
- BDSförfrågan-gränssnittet
- Webbapplikationen för BDSförfrågan
- BDSförfrågans urvalstjänster
- Revidering av personbeteckningen
- Förutsättningar för att använda befolkningsuppgifter
- Magistratregistrens söktjänster
- Upprätthållande av befolkningsdatasystemet
- Suomi.fi-tjänster
- Tjänster som främjar digitaliseringen
- Digistöd
- Europeiska digitala identitetsplånboken
- Tjänster för digital säkerhet
- Tjänster av notarius publicus
- Bestyrkande av köp
- Vigselrätt
- E-tjänster
- Finnish Authenticator -identifieringstjänsten
- Anvisningar för välfärdsområdena
- Registerutdrag
- Om myndigheten
- Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata
- Jobba med oss
- Kommunicera elektroniskt med oss
- Kontakt
- Aktuellt
- Automatiskt avgörandeförfarande
- Kvalitetspolicy
- Likabehandlingsplan för kunder
- Dataskydd
- Befolkningsdatasystemet
- Till medier
- Broschyrer och publikationer
- Projekten
- Förutseende och forskningssamarbete