Hyppää sisältöön

Digituki hyvinvointialueilla

Olemme koonneet tälle sivulle hyvinvointialueiden digitukeen liittyvää tietoa ja tukimateriaaleja. 

Toivomme näiden auttavan hyvinvointialueilla annettavan ammattilaisten välisen digituen kehittämisessä sekä tarjoavan lisää osaamista digituen antamiseen. 

Kehitämme digitukea hyvinvointialueiden kanssa vuoden 2023 aikana, ja nämä sivut päivittyvät säännöllisesti tänä aikana.


Digituen yhteyshenkilö hyvinvointialueille

Mika Lillman
Puh. 0295 535 437
[email protected]

 

Sinisävyisessä kuvassa on kaaviomainen esitys, jossa visualisoidaan digituen monimuotoisuus. Kuvituksena käytetty piirrettyjä sote-alan työntekijöitä. Kuvatekstinä keskellä: Digituki sote-alalla, digiosaamisen avulla mahdollistetaan sujuvat sote-palvelut  ja digipalveluiden käyttö asiakkaille. Sote-alalla digituenantamisella ja saamisella on merkittävä vaikutus työntekijä-ja asiakaskokemukseen. Kuvion laitamilla tekstinä nostoina sinisävyisellä pohjalla asiakas-ja potilastyö, yhteydenotto ja ajanvaraus, etävastaanotto, vertaisdigituki, puolesta asiointi työroolissa, järjestelmän käyttö, järjestelmän hankita ja kehittäminen

 

Tukea digituen järjestämiseen hyvinvointivointialueilla

Digituki edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua digitaalisen yhteiskunnan toimintaan tasaveroisesti. 

Digi- ja väestötietoviraston Digituki -palvelu tukee organisaatioita, yrityksiä ja yhteisöjä digiosaamisen tunnistamisessa ja kasvattamisessa. Tuemme myös digituen toimijaverkoston kyvykkyyksiä antaa ja kehittää digitukea.

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden osaamisen kehittämisen tavoitteena on digituen saatavuuden ja laadun varmistaminen hyvinvointialueilla. Tavoitteena on myös digituen toimintamallien (mm. vertaistuen) tunnistaminen hyvinvointialueilla.

Digitaitoja tarvitsevat

  • sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjät 
  • hyvinvointialueen työntekijät
  • hyvinvointialueen luottamushenkilöt.

 

Hyvinvointialueiden digituen mallit


Olemme koonneet hyvinvointialueilla käytössä olevia ammattilaisten välisen digituen malleja.

Jokaisen mallin yhteydestä löydät myös kontaktihenkilön yhteystiedot, joihin voit olla yhteydessä, jos haluat kuulla lisää jostain mallista.

Asiantuntijatuki digituen kehittämiseksi

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa asiantuntijatukea digituen kehittämiseen ja organisointiin. Sen tavoitteena on vahvistaa organisaation ja tuen antajien osaamista. Opastamme digituen järjestämisessä ja jaamme hyviä käytäntöjä digituen toteuttamisesta.

Kysy lisää digituen asiantuntijoiltamme! 

Digituen antajien osaamisen kehittäminen 

Olemme tuottaneet materiaalia digituen antamisen tilanteisiin.
Voit käyttää seuraavia materiaaleja koulutuksia pitäessäsi tai itsenäisesti oman osaamisen kehittämisen tueksi:Webinaaritallenteet 

Alla poimimiamme hyvinvointialueiden digitukea käsitteleviä webinaaritallenteita.

Soteammattilainen digitaitojen edistäjänä (9.6.2022)

Sosiaali- ja terveysalan toiminta muuttuu - miten huolehditaan ammattilaisten riittävästä digiosaamisesta?

Soteammattilaisten digiosaaminen on ratkaisevassa asemassa osallisuuden tukemisessa, mutta miten varmistamme riittävän digiosaamisen työntekijöille? Tilaisuudessa kuultiin millaista digitukea soteammattilaiset kokevat tarvitsevansa ja mistä he sitä saavat.

Tilaisuudessa esiteltiin hyviä käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä soteammattilaisten digitaitojen kehittämisestä mm. Pohjois-Karjalassa toimivan Siun soten digimentoreiden ja Pohjois-Pohjanmaalla, Oulunkaaren kuntayhtymässä toimivien digituutoreiden toiminnasta.  

Webinaarin kesto: 1 h 54 min

Kenelle: Webinaari on suunnattu ensisijaisesti soteammattilaisille. 

Linkki webinaariin


 

Mitä pidät uusista verkkosivuistamme?

Digituen verkkosivut ovat uudistuneet joulukuussa 2022. Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi siitä, miten onnistuimme. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta

Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!