Avoin data

Digi- ja väestötietovirasto ylläpitää ja kehittää kansallista ja keskitettyä avoimen datan palvelua – Suomi.fi-avoindata. Tämän lisäksi Digi- ja väestötietovirasto julkaisee avointa dataa mm. ylläpitämistään lakisääteisistä rekistereistä. 

Suomi.fi-palvelutietovaranto

  • Julkishallinnon yhteinen ja keskitetty tietovaranto julkishallinnon tuottamien palveluiden ja asiointikanavien kuvaamiseen.

Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

  • Aineiston avulla hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien on mahdollista hyödyntää PTV-dataansa osana talousraportointia, tilastointia tai palvelusuunnittelua.

Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

  • Aineiston avulla kuntien ja kuntayhtymien on mahdollista hyödyntää PTV-dataansa osana talousraportointia, tilastointia tai palvelusuunnittelua.

Suomalaisten rakennusten osoitteet, postinumerot ja WGS84-koordinaatit

  • Aineisto sisältää suomalaisten rakennusten sijaintimaakunnan, sijaintikunnan, katuosoitteen, talonumeron, postinumeron sekä koordinaatit WGS84 muodossa. Lisäksi aineisto sisältää rakennustunnukset sekä tietoa rakennuksen käyttötarkoituksesta.

Rakennusten osoitetiedot ja äänestysalue – koko Suomi

  • Aineisto sisältää poimintahetkellä voimassa olleet valmiiden ja keskeneräisten rakennusten tiedot.

Väestötietojärjestelmän suomalaisten nimiaineistot

  • Aineisto sisältää erilliset etunimiä ja sukunimiä koskevat nimiluettelot ja nimien kappalemääräiset esiintymät väestötietojärjestelmässä.

Suomi.fi-avoindata

  • Digi- ja väestötietoviraston avointa dataa löydät Suomi.fi-avoindata-palvelusta, jonka tuottamisesta Digi- ja väestötietovirasto vastaa. Palvelu kokoaa Suomessa julkaistun avoimen datan (tiedon) yhteen paikkaan. Palvelusta löytyvää tietoa voit julkaista ja hyödyntää vapaasti eri tarkoituksiin.

Maistraattirekisterien avoin tieto 

  • esittää holhoukseen, avioehtoasioihin, lahjoitusasioihin ja vihkimisoikeuksiin liittyvää Digi- ja väestötietoviraston dataa.

 

 

Suomen väkiluku 5 635 667