Edunvalvonta päättyy 

Alle on listattu eri tilanteita, jolloin edunvalvontavaltuutus päättyy. Voit lukea niistä tarkempia ohjeita, miten tilanteessa pitäisi toimia.    

Jos olet päämies ja haluat, että edunvalvontasi lakkautetaan, keskustele asiasta ensin edunvalvojasi kanssa. Voitte yhdessä hakea edunvalvonnan lakkauttamista meiltä, jos edunvalvojasikin on sitä mieltä, että et enää tarvitse edunvalvontaa. 

Jos et pääse edunvalvojasi kanssa yhteisymmärrykseen edunvalvonnan tarpeen päättymisestä, me emme voi määrätä edunvalvontaa lakkaamaan. Tällöin voit hakea edunvalvonnan lakkauttamista käräjäoikeudelta.  

Tilanteet, jolloin edunvalvonta päättyy 

Hinta 

Edunvalvojan määräämistä tai lakkauttamista koskeva päätös maksaa 123 €, kun asia on tullut vireille vuonna 2021. 

Maksua ei peritä, jos hakijan nettotulot (sisältää erilaiset sosiaalietuudet) ovat vähemmän kuin 8 147 € vuodessa. 

Yhteystietomme 

Asiointi: 

Postita asiakirjat ja niiden liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto / Holhoustoimi, PL 1004, 00531 Helsinki. 

Postiosoite omaisuusluetteloille: Palauta täytetty omaisuusluettelo ja sen liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1004, 00531 Helsinki. Toimita liiteasiakirjoista kopiot, älä alkuperäisiä asiakirjoja. Älä käytä esimerkiksi niittejä, klemmareita tai muovitaskuja, koska asiakirjat skannataan.

Postiosoite vuosi- ja päätöstileille: Postita asiakirjat ja niiden liitteet päämiehesi kotipaikkaa lähimpään palvelupaikkaamme. 

Käynti palvelupaikalla: Voit tuoda asiakirjasi lähimpään palvelupaikkaamme.  

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. Toimita kaikki asiakirjat samassa viestissä pdf-muotoisina. 

Lähetä sähköposti turvapostina


Neuvonta: 

Puhelinnumero: Voit soittaa arkisin kello 9–12 palvelunumeroon 0295 536 256. 

Chat-palvelumme on väliaikaisesti poissa käytöstä.

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected].  

Lähetä sähköposti turvapostina