Turvakielto

Turvakielto on poikkeuksellinen toimi, jolla rajoitetaan osoitetietojesi luovuttamista väestötietojärjestelmästä. Kun sinulla on turvakielto, tieto osoitteestasi ja kotikunnastasi voidaan luovuttaa vain sellaisille viranomaisille, jotka saavat käsitellä turvakiellon alaisia tietoja. 

Toimi näin

1. Tutustu tietojenluovutuskieltoihin.

Tutustu ensin muihin tietojenluovutuskieltoihin. Tarkista Suomi.fi-verkkopalvelun Henkilötiedot-sivulta, onko sinulla voimassa ilmoituksenvaraiset tietojenluovutuskiellot. Harkitse ennen turvakiellon hakemista, ovatko nämä tietojenluovutuskiellot riittävät.

2. Hanki uhkaa todentavat liitteet.

Tällaisia ovat esimerkiksi rikosilmoitus, oikeuden päätös tai työnantajan selvitys ammatin aiheuttamasta uhasta, jos haet turvakieltoa ammatin takia. Hanki asiakirjat itse, sillä emme voi hankkia niitä puolestasi.

3. Täytä turvakieltohakemus. 

Tee hakemus verkkolomakkeella. Perustele, mikä uhka sinuun kohdistuu ja kuinka todennäköinen se on. Liitä hakemukseen uhkaa todentavat liitteet. Tarvitset verkkolomakkeen käyttöön verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Hae turvakieltoa verkkolomakkeella

Jos haet samalla hakemuksella turvakieltoa myös 

  • täysi-ikäiselle henkilölle, liitä hakemukseen hänen suostumuksensa

  • alaikäiselle, liitä hakemukseen huoltajien suostumukset.

Etkö pysty hoitamaan asiaasi verkossa? 

Täytä turvakieltohakemus. Perustele, mikä uhka sinuun kohdistuu ja kuinka todennäköinen se on. Jos haet samalla hakemuksella turvakieltoa myös 

  • täysi-ikäiselle henkilölle, hakemuksessa pitää olla hänen allekirjoituksensa

  • alaikäiselle, hakemuksessa pitää olla huoltajien allekirjoitukset.

4. Toimita hakemus ja liitteenä olevat asiakirjat meille haluamallasi tavalla: 

Turvakiellon poistaminen

Hinta

Maksuton

Usein kysyttyä

Ota yhteyttä

Sähköposti 

Otathan meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tiedot liikkuvat salatusti. Valitse turvapostin vastaanottajaksi [email protected].

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 220.

Palveluajat: ma–pe 9–15

Suomen väkiluku 5 631 968