Alaikäisen vuositilin laadinta

Laadi ja toimita meille vuosittain vuositili.  

Toimi näin

1. Laadi tili edellisestä vuodesta viimeistään 31.3. Täytä vuositililomake ja käytä apunasi sen täyttöohjetta. Huomaa, että emme voi käsitellä ahvenanmaalaisten vuositilejä ja omaisuusluetteloita. Lähetä ne Ahvenanmaan valtionvirastolle.  

  1. Lataa tyhjä lomake ensin laitteellesi ja tallenna se. 
  2. Avaa lomake Adobe Reader -ohjelmassa. Voit ladata ohjelman maksutta Adoben verkkosivuilta. Kun olet täyttänyt lomakkeen, tallenna se laitteellesi. 
  3. Jos jatkat lomakkeen täyttämistä myöhemmin, avaa se taas Adobe Readerissa. Kun tallennat lomakkeen, voit valita, että uusi versio korvaa edellisen version. Jos et halua korvata edellistä versiota, sinun pitää tallentaa lomake uudella nimellä. 

Vuositilin täyttöohje

Vuositililomake

Liitä vuositiliin kaikki täyttöohjeessa mainitut tositteet. 

2. Lähetä vuositili meille 

Kun olet täyttänyt yllä olevan lomakkeen, lähetä se ja sen liitteet verkkolomakkeen kautta. Huomaa, että tässä palvelussa voit vain lähettää asiakirjoja, joten tee ne valmiiksi etukäteen. Verkkolomakkeen käyttöön tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Lähetä asiakirjat verkkolomakkeella


Etkö pysty hoitamaan asiaasi verkossa?

Toimita vuositili ja sen liitteet kopioina alaikäisen kotipaikkaa lähimpään palvelupaikkaamme. Huomioithan, että emme ota enää vastaan kansioita.


Toimititko jo vuositilin, mutta unohdit siitä jotain?

Voit täydentää sitä itse verkkolomakkeella.

Lähetä täydennys


Huomaa, että sinulla ei alaikäisen vanhempana ole oikeutta palkkioon. Esitä mahdollisista kulukorvauksista laskelma vuositilissä. Kulujen täytyy olla tarpeellisia ja perustua edunvalvojan tehtävän hoitoon. 


Milloin voimme pidentää tilikautta tai vapauttaa edunvalvojan vuositilin tekovelvollisuudesta?

Voimme vapauttaa edunvalvojan tilintekovelvollisuudesta tai määrätä, että tilikausi on vuotta pidempi aika. Voimme tehdä näin vain, jos päämiehen omaisuus on määrältään ​erityisen vähäistä tai laadultaan sellaista, että päämiehen etu ei vaadi tilin tekemistä vuosittain. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun päämiehen omaisuus koostuu suurimmalta osin kiinteistöstä tai asunto-osakkeista, joita edunvalvoja ei voi myydä ilman meiltä haettua lupaa.

Yleensä voimme vapauttaa edunvalvojan vuositilivelvollisuudesta tai pidentää tilikautta vasta ensimmäisen vuositilin palauttamisen jälkeen.​ Vuositilivelvollisuudesta vapautetaan yleensä toistaiseksi.

Tarvitsetko apua?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja keskeisiin käsitteisiin alaikäisen edunvalvonnasta.

Puhelinpalvelu: 0295 536 256.

Palveluajat: ma–pe 9–15. 

Chat-palvelumme on käytössä näillä sivuilla arkisin kello 9–15.