Alaikäisen omaisuusluettelo

Ilmoita meille, jos alaikäisen omaisuus ylittää 20 000 euroa mahdollisia velkoja vähentämättä. Jos teet oma-aloitteisen ilmoituksen, ilmoita tiedot siltä päivältä, kun varallisuusraja on ylittynyt. Huomaa, että emme voi käsitellä ahvenanmaalaisten vuositilejä ja omaisuusluetteloita. Lähetä ne Ahvenanmaan valtionvirastolle.  

Toimi näin

1. Täytä omaisuusluettelolomake ja käytä apunasi sen täyttöohjetta

  1. Lataa tyhjä lomake ensin laitteellesi ja tallenna se. 
  2. Avaa lomake Adobe Reader -ohjelmassa. Voit ladata ohjelman maksutta Adoben verkkosivuilta. Kun olet täyttänyt lomakkeen, tallenna se laitteellesi. 
  3. Jos jatkat lomakkeen täyttämistä myöhemmin, avaa se taas Adobe Readerissa. Kun tallennat lomakkeen, voit valita, että uusi versio korvaa edellisen version. Jos et halua korvata edellistä versiota, sinun pitää tallentaa lomake uudella nimellä. 

Ilmoitus alaikäisen omaisuudesta

Omaisuusluettelon täyttöohje

Liitä omaisuusluettelon liitteiksi tarvittavat asiakirjat ja tositteet kopioina. Pidä alkuperäiset tositteet itselläsi.  

Muista myös ottaa itsellesi talteen antamasi tiedot, koska emme palauta omaisuusluetteloa tai sen liitteitä. Tarvitset omaisuusluettelon tietoja esimerkiksi silloin, kun teet ensimmäistä vuositiliä. 

2. Lähetä omaisuusluettelo meille 

Kun olet täyttänyt yllä olevan lomakkeen, lähetä se ja sen liitteet verkkolomakkeen kautta. Huomaa, että tässä palvelussa voit vain lähettää asiakirjoja, joten tee ne valmiiksi etukäteen. Verkkolomakkeen käyttöön tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Lähetä asiakirjat verkkolomakkeella


Etkö pysty hoitamaan asiaasi verkossa?

Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, toimita omaisuusluettelo liitteineen postitse osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1004, 00531 Helsinki. Jos et ole alaikäisen ainoa huoltaja, tee ilmoitus yhdessä toisen huoltajan kanssa. Huomaa, että emme palauta omaisuusluetteloa sinulle ja huomioithan, että emme ota enää vastaan kansioita.


Toimititko jo omaisuusluettelon, mutta unohdit siitä jotain?

Voit täydentää sitä itse verkkolomakkeella.

Lähetä täydennys


Tarvitsetko apua?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja keskeisiin käsitteisiin alaikäisen edunvalvonnasta.

Puhelinpalvelu: 0295 536 256.

Palveluajat: ma–pe 9–15. 

Chat-palvelumme on käytössä näillä sivuilla arkisin kello 9–15.