Rakennustietojen VTJ-ylläpitokäyttöliittymä

VTJ-ylläpitokäyttöliittymä on selainkäyttöinen sovellus, jossa voit selata tai ylläpitää reaaliaikaisesti rakennushanke-, rakennus- tai huoneistotietoja väestötietojärjestelmässä. Ylläpitorooli tarjoaa käyttäjille laajat oikeudet rakennushanke- ja rakennustietojen lisäämiseen, muuttamiseen ja poistamiseen väestötietojärjestelmässä. Selaaja-roolilla käyttäjä voi selata kaikkia väestötietojärjestelmään rekisteröityjä rakennushanke-, rakennus- ja huoneistotietoja. Sovelluksesta on saatavissa raportteja, esim. keskeneräisten rakennushankkeiden luettelo ja rakennukset tai rakennushankkeet, joilta puuttuu rakennusluokka.

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käyttöönoton tehtävät:

  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä ilmoituslupa. Nykyisin kaikilla kunnilla on voimassa oleva ilmoituslupa, joka on kunnille myönnetty pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT) käyttöönoton yhteydessä.
  • Erikseen nimetty vastuukäyttäjä, jolla on päävastuu oman organisaationsa VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käytöstä. Vastuukäyttäjä ilmoitetaan Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnin kautta.
  • Vastuukäyttäjä rekisteröi VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käyttäjät sekä näille käyttäjäroolit saatuaan käyttäjäoikeudet VTJ-hallintapalveluun.
  • Tarvittaessa kunta voi hakea lisäksi erillisen turvakieltoroolin turvakiellon alaisten rakennusten omistajatietojen näyttämistä ja ylläpitoa varten.

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän ja sen ylläpito- ja selausroolin saavat halutessaan käyttöönsä kaikki kunnat.

Kiinteistön ja rakennuksen turvakiellon alaisten omistajatietojen näyttäminen ja ylläpito

Käyttöön tarvitaan erillinen turvakieltorooli, kun väestötietojärjestelmässä näytetään tai ylläpidetään niiden rakennusten omistajatietoja, joiden omistajilla on turvakielto. Kunnan on liityttävä tähän tarkoitukseen luotuun kattolupaan, jonka jälkeen VTJ-ylläpidon vastuukäyttäjälle annetaan oikeudet lisätä turvakieltorooli VTJ-ylläpitokäyttöliittymässä sitä tarvitseville viranhaltijoille.

Katso ohje kattoluvan solmimisesta

Siirry verkkoasiointiin

Toimi näin

Rakennustietojen ilmoituslupaa sekä VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käyttäjähallinnan vastuukäyttäjän oikeuksia haetaan verkkoasioinnin kautta. Vastuukäyttäjä huolehtii käyttöoikeuksien hakemisesta käyttäjille työtehtävien mukaisiin rooleihin.

Katso ohje vastuukäyttäjän ilmoittamisesta

Siirry verkkoasiointiin

Lisätietoja voit kysyä sähköpostilla: rahu.info(at)dvv.fi

Kirjautuminen palveluun

Lue lisää palveluun kirjautumisesta

Tuki käytön aikana

Jos tarvitset apua ongelmatilanteissa VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käytön aikana, voit olla meihin yhteydessä sähköpostilla: [email protected]. Jotta asia voidaan selvittää mahdollisimman nopeasti, laita viestiin mahdollisimman kattavat tiedot tapahtuneesta, mm. tarkka päivämäärä ja kellonaika, jolloin virhe esiintyi, näyttökuva virheestä, rakennustunnus, VTJ:n mukainen rakennuslupatunnus, kiinteistötunnus jne.

Ennen tukipyynnön lähettämistä on hyvä tutustua VTJ-ylläpidon ohjeisiin, sillä ratkaisu ongelmatilanteeseen voi löytyä sieltä.

Hinta ja käsittelyaika

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän käyttäminen on kunnalle maksutonta.

Vastuukäyttäjäilmoituksen tai turvakiellon kattolupaan liittymisen käsittely kestää noin viikon.

 

 

Suomen väkiluku 5 631 879