Hyppää sisältöön

Digituen tapahtumat

Järjestämme webinaareja, koulutusta ja tilaisuuksia digituen ja digiosaamisen ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa mukaan!

Julkaisemme sivuillamme myös muita digitukiverkoston hyödyllisiä tapahtumia.  

Tulevat tapahtumat

Digituki yhteisissä palvelupisteissä

Tervetuloa Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueilla toimille digituen toimijoille suunnattuun sidosryhmätilaisuuteen 22.5. klo 13-15

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten digitukea toteutetaan valtion yhteisissä palvelupisteissä. Tilaisuudessa kuullaan uudistuksen etenemisestä valtakunnallisella tasolla, digituen järjestämisestä palvelupisteillä sekä yhteistyöstä digituen toimijoiden kanssa. Ohjelmassa on myös tutustumista, ideointia ja keskustelua maakunnittain pienryhmissä. 

Tilaisuus on suunnattu Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueilla toimiville digituen toimijoille. Mukana tilaisuudessa ovat myös Digi- ja väestötietoviraston Digituki, Valtiovarainministeriö sekä edustukset Lahden ja Lappeenrannan yhteisiltä palvelupisteiltä. 

Valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen toimeenpano on käynnistynyt kolmen ensimmäisen maakunnan alueella. Ensimmäiset palvelupisteet avataan Joensuuhun, Lappeenrantaan ja Lahteen. Lue lisää uudistuksesta Valtiovarainministeriön sivuilta: https://vm.fi/valtion-palvelu-ja-toimitilaverkon-uudistaminen-2020-luvulla 

Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta 21.5. mennessä.
Ilmoittautumalla saat myös osallistumislinkin webinaariimme. 

Digitaitoviikko 2023: Digirohkeutta organisaatioiden ja ihmisten yhteistyöllä 

Tervetuloa Digitaitoviikolle 8.–12.5.2023

Digitaitoviikon aikana keskustelemme siitä, miten voimme yhdessä rakentaa digirohkeaa Suomea ja mahdollistaa omannäköisen digitaalisen arjen meistä jokaiselle. Tämä onnistuu vain organisaatioiden ja ihmisten yhteistyöllä. 

Osallistuminen on maksutonta ja avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lue lisää Digitaitoviikosta ja ilmoittaudu mukaan 

Sote-ammattilaisille suunnatut digituen mallit hyvinvointialueilla

Tervetuloa työpajaan 3.5.2023 klo 13-14.30.

Kokoamme hyviä käytäntöjä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten välisestä (vertais)digituesta, joissa esimerkiksi sekä digituen antaja että vastaanottaja on sote-alan ammattilainen. Tavoitteenamme on koota yhteen tietoa ja malleja eri hyvinvointialueilla toteutettavista digituen malleista ja edelleen jakaa niitä käyttöönne. 

Kutsumme teidät mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kuvaamaan hyvinvointialueilla käytössänne olevista ja sote-ammattilaisille suunnatuista digituen malleista. Jos siis alueellanne on käytössä tai suunnitteilla ammattilaisten välistä digitukitoimintaa, tulettehan mukaan!

Teams-tilaisuuteemme ilmoittaudutaan laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected] viimeistään tiistaina 2.5.2023.

Hyödynnämme työpajassa Miro-taulua, siksi suosittelemme osallistumista mieluummin tietokoneen kuin mobiililaitteen kautta. Harjoittelemme tilaisuuden alussa yhteisesti Miron käyttöä. 

Käyttehän tutustumassa muiden alueiden kuvaamiin malleihin verkkosivuillamme osoitteessa: https://dvv.fi/digituki-hyvinvointialueilla

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Selkeä kieli digituessa 

Tervetuloa webinaariimme to 27.4.2023 klo 14-15.30.

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan seuraavista aiheista:

  • Selkokielen merkitys digituessa. 
  • Selkokieli vai selkeä kieli? Mitä yhteistä ja mitä eroa?

Tilaisuudessa kuulemme asiantuntijoiden alustukset selkokielestä ja sen käytöstä. Tilaisuudessa on mahdollisuus osallistua selkeän kielen käytännön harjoituksiin. 

Tilaisuus on suunnattu pääasiassa digitukijoille, mutta toivotamme tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ohjelma

14:00 Tervetuloa! Avaussanat, Digi- ja väestötietoviraston digituen tiimi

14:10 Mistä selkokielessä on kyse? Suunnittelija Jenni Stolt Selkokeskuksesta kertoo selkokielestä ja sen käyttömahdollisuuksista 

14:45 Kysymyksiä ja keskustelua selkokielestä

15:00 Käytännön harjoituksia selkeästä kielestä

15:30 Tilaisuus päättyy
Ilmoittauduthan tilaisuuteen ilmoittautumislinkin kautta
Ilmoittautumalla saat myös osallistumislinkin webinaariimme.

Menneet tapahtumat

Kaikki webinaari-tallenteemme löydät mediaserver.fi/digituki-sivulta


Digi- ja väestötietoviraston säännölliset tapahtumat

Webinaarit ovat maksuttomia. Tilaisuudet järjestetään suomeksi ja niiden tallenteet julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi tekstitettyinä.

Digituen valtakunnallinen webinaari: 4 kertaa vuodessa

Webinaarisarja kertoo digitukitoimijoille ajankohtaiset uutiset digiosaamisen ilmiöistä ja digituen eri osa-alueista. Webinaarit on tarkoitettu ensijaisesti digituen kehittäjille ja digiosaamisen edistäjille.

Taitoja tuen antajille: Teams-tapaaminen kerran kuussa

Järjestämme jokaisen kuukauden neljäntenä torstaina klo 14.00-15.30 webinaarin digitukijoille.  Käsittelemme eri asiakasryhmien huomioimista digituessa ja muita digituen antamiseen liittyviä teemoja. Tapahtumassa on myös aikaa verkoston keskustelulle. 

Digitaitoviikko  

Digitaitoviikko on vuosittain järjestettävä digiosaamisen teemaviikko. Viikon tavoitteena on nostaa esille vaihtuvia, digiosaamisen kannalta ajankohtaisia teemoja.


Järjestätkö tapahtuman, tilaisuuden tai koulutuksen? Julkaisemme digituen kehittämisen tapahtumia tällä sivulla ja jaamme tapahtuman Digituen verkostolle.

Ilmoita oma tapahtuma sivuillemme


Mitä pidät uusista verkkosivuistamme?

Digituen verkkosivut ovat uudistuneet joulukuussa 2022. Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi siitä, miten onnistuimme. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!