Hyppää sisältöön

Tutkittua tietoa digituesta ja digitaidoista

Suomalaisten digiosaaminen on huippuluokkaa, mutta silti monet, kokeneetkin, tarvitsevat tukea digitaalisten palveluiden ja laitteiden käytössä. Tältä sivulta löydät nostoja sekä Digi- ja väestötietoviraston että muiden toimijoiden tekemistä tutkimuksista.


Käynnissä olevat selvitykset ja kartoitukset vuonna 2023:


Palautekysely Digituen toiminnasta 

Keräämme palautetta Digi- ja väestötietoviraston Digituen toiminnasta vuonna 2023.

Kyselymme on suunnattu digitukea tarjoaville organisaatioille. Haluamme löytää toimivimmat tavat digituen tarjoajien ja kehittäjien työn tukemiseen ja digituen vaikuttavaan kohdentumiseen.

Kysely vie aikaasi noin 15 minuuttia, ja se sulkeutuu 10.11.2023. 
Kiitos avustasi toimintamme kehittämisen tueksi!
 

Feedback om verksamhet inom digitalt stöd 

Enkäten riktar sig till aktörer som erbjuder digitalt stöd. 

Var beredd att avsätta ungefär 15 minuter i lugn och ro för att besvara enkäten.

Enkäten är öppen fram till fredagen den 10 november 2023
Tack redan i detta skede för din tid och för att du delar med dig av dina erfarenheter!
 

Palautekyselylinkki - Länk till feedbackenkäten


Läheiset digitukijoina

Läheisten merkitys digituen antajina. Kartoituksessa tehtiin helmi-maaliskuun aikana verkkohaastatteluja ja järjestettiin ryhmäkeskusteluja yli 55-vuotiaille läheisiään digitukeville henkilöille. Huhtikuun aikana järjestettiin myös verkkopaneeli, johon vastasi 1000 suomalaista. Kartoitus on valmis syksyllä 2023.


Digituen asiakaskokemukset

Teimme toukokuussa 2023 kohdennetun kartoituksen digituen asiakaskokemuksesta, koska tarvitsimme tarkempaa tietoa digituen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Tiedot keräsimme pistemäisten tiedonkeruiden avulla. Kartoituksessa on yhdistelty olemassa olevia, eri toimijoiden keräämiä, asiakaskokemustietoja yhdeksi kokonaisuudeksi.  Kartoituksen tavoitteena on ollut myös edistää asiakaspalautteen keräämistä yhtenäisessä muodossa ja palautteen hyödyntämistä digituen laadun parantamiseksi. Kartoitus on valmis syksyllä 2023.


Digiosaaminen ja digituen tarpeet maahanmuuttajilla

Kartoitukseen haastateltiin venäjän-. viron-, arabian- kurdin ja somalinkielisiä työttömiä työnhakijoita, jotka ovat asuneet Suomessa 1–5 vuotta.  Selvitimme heidän kokemuksiaan ja havaintojaan suomalaisen työelämän ja työnhaun digiosaamisvaatimuksista. Tutkimus toteutettiin keväällä 2023. 


Digitaitokysely

Suomalaisten digitalisaatioon liittyvää kokemusta ja digitukea mittaava puhelinhaastattelu, johon osallistuu 1000 suomalaista. Tutkimus toteutettiin touko-kesäkuussa 2023. Tutkimuksen tulokset julkaistaan 15.12.2023.

Voit kysyä tutkimuksista lisää Henriikka Eloluodolta

Tutustu myös näihin


Mitä pidät verkkosivuistamme?

Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!