Hyppää sisältöön

Tutkittua tietoa digituesta ja digitaidoista

Suomalaisten digiosaaminen on huippuluokkaa, mutta silti monet, kokeneetkin, tarvitsevat tukea digitaalisten palveluiden ja laitteiden käytössä. Tältä sivulta löydät nostoja sekä Digi- ja väestötietoviraston että muiden toimijoiden tekemistä tutkimuksista.


Selvitykset ja kartoitukset vuonna 2023:


Palautekysely Digituen toiminnasta 

Keräämme palautetta Digi- ja väestötietoviraston Digituen toiminnasta vuonna 2023.

Kyselymme oli suunnattu digitukea tarjoaville organisaatioille. Halusimme löytää toimivimmat tavat digituen tarjoajien ja kehittäjien työn tukemiseen ja digituen vaikuttavaan kohdentumiseen.

Kysely sulkeutui 10.11.2023. 
Kiitos vastaajille!
 

Feedback om verksamhet inom digitalt stöd 

Enkäten riktade sig till aktörer som erbjuder digitalt stöd. 

Enkäten var öppen fram till fredagen den 10 november 2023
Tack till alla som svarat!
 


Läheiset digitukijoina

Läheisten merkitys digituen antajina. Kartoituksessa tehtiin helmi-maaliskuun aikana verkkohaastatteluja ja järjestettiin ryhmäkeskusteluja yli 55-vuotiaille läheisiään digitukeville henkilöille. Huhtikuun aikana järjestettiin myös verkkopaneeli, johon vastasi 1000 suomalaista. Kartoitus on valmis syksyllä 2023.


Digituen asiakaskokemukset

Teimme toukokuussa 2023 kohdennetun kartoituksen digituen asiakaskokemuksesta, koska tarvitsimme tarkempaa tietoa digituen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Tiedot keräsimme pistemäisten tiedonkeruiden avulla. Kartoituksessa on yhdistelty olemassa olevia, eri toimijoiden keräämiä, asiakaskokemustietoja yhdeksi kokonaisuudeksi.  Kartoituksen tavoitteena on ollut myös edistää asiakaspalautteen keräämistä yhtenäisessä muodossa ja palautteen hyödyntämistä digituen laadun parantamiseksi. Kartoitus on valmis syksyllä 2023.


Digiosaaminen ja digituen tarpeet maahanmuuttajilla

Kartoitukseen haastateltiin venäjän-. viron-, arabian- kurdin ja somalinkielisiä työttömiä työnhakijoita, jotka ovat asuneet Suomessa 1–5 vuotta.  Selvitimme heidän kokemuksiaan ja havaintojaan suomalaisen työelämän ja työnhaun digiosaamisvaatimuksista. Tutkimus toteutettiin keväällä 2023. 


Digitaitokysely

Suomalaisten digitalisaatioon liittyvää kokemusta ja digitukea mittaava puhelinhaastattelu, johon osallistuu 1000 suomalaista. Tutkimus toteutettiin touko-kesäkuussa 2023. Tutkimuksen tulokset julkaistaan 15.12.2023.

Voit kysyä tutkimuksista lisää Henriikka Eloluodolta


Mitä pidät verkkosivuistamme?

Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!


 

 

Suomen väkiluku 5 629 617