Hyppää sisältöön

Tutkittua tietoa digituesta ja digitaidoista

Suomalaisten digiosaaminen on huippuluokkaa, mutta silti monet, kokeneetkin, tarvitsevat tukea digitaalisten palveluiden ja laitteiden käytössä. Tältä sivulta löydät nostoja sekä Digi- ja väestötietoviraston että muiden toimijoiden tekemistä tutkimuksista.


Käynnissä olevat selvitykset vuonna 2023:

Digituen asiakaskokemustutkimus

Teemme toukokuussa 2023 kohdennetun selvityksen digituen asiakaskokemuksesta. Tarvitsemme tarkempaa tietoa digituen nykytilasta ja kehittämistarpeista ja keräämme sitä tässä selvityksessä pistemäisten tiedonkeruiden avulla. Selvityksessä tullaan yhdistämään olemassa olevia, eri toimijoiden keräämiä, asiakaskokemustietoja yhdeksi kokonaisuudeksi. Tavoitteenamme selvityksellä on myös edistää asiakaspalautteen keräämistä yhtenäisessä muodossa ja hyödyntämistä digituen laadun parantamiseksi. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2023.

Läheiset digitukijoina

Läheisten merkitys digituen antajina. Tutkimuksessa tehtiin helmi-maaliskuun aikana verkkohaastatteluja sekä järjestettiin ryhmäkeskusteluja yli 55-vuotiaita läheisiään digitukeville henkilöille. Lisäksi tutkimuksessa järjestettiin huhtikuun aikana verkkopaneeli, johon vastasi 1000 suomalaista. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2023.

Digiosaaminen ja digituen tarpeet maahanmuuttajilla

Tutkimuksessa haastateltiin venäjän-. viron-, arabian- kurdin ja somalinkielisiä työttömiä työnhakijoita, jotka ovat asuneet Suomessa 1–5 vuotta ja selvitämme heidän kokemuksiaan ja havaintojaan suomalaisen työelämän ja työnhaun digiosaamisvaatimuksista. Tutkimus toteutettiin keväällä 2023. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2023.

Digitaitokysely

Suomalaisten digitalisaatioon liittyvää kokemusta ja digitukea mittaava puhelinhaastattelu, johon osallistuu 1000 suomalaista. Tutkimus toteutetaan touko-kesäkuussa 2023. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2023.

Voit kysyä tutkimuksista lisää Henriikka Eloluodolta

Tutustu myös näihin


Mitä pidät uusista verkkosivuistamme?

Digituen verkkosivut ovat uudistuneet joulukuussa 2022. Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi siitä, miten onnistuimme. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!