Leimapalvelu

DVV:n leimapalvelussa organisaatiot voivat allekirjoittaa eli leimata digitaalisessa muodossa olevaa tietoa organisaatiolle myönnetyllä leimavarmenteella. Leimavarmenteessa on oikeushenkilön tiedot. 

Leimattava kohde voi olla mikä tahansa digitaalinen tieto, esimerkiksi sopimus, ote, päätös tai muu sähköinen dokumentti. Organisaatio lähettää leimattavan kohteen (esimerkiksi tiedoston tai sen tiivisteen) DVV:n leimapalvelulle omasta järjestelmästään REST-rajapinnan kautta.

Esimerkki leimapalvelusta

Ammattikorkeakoulu tarvitsee oppilailleen todistuksia, joissa on ammattikorkeakoulun leima. Todistuksia toimitetaan sähköisesti ruotsalaiselle ammattikorkeakoululle.

DVV:n leimapalvelun avulla ammattikorkeakoulun todistuksen voi leimata sähköisellä leimalla, jonka alkuperä voidaan todentaa. Tätä sähköistä leimaa ei ole mahdollista väärentää ja se voidaan toimittaa sähköisesti organisaatioiden välillä. Asiakirjan vastaanottava organisaatio voi tarkistaa leiman DVV:n tarkastuspalvelussa​​​​​​​, kun tarkastuspalvelu tulee saataville. 

Sähköinen leimapalvelu DVV:n palveluvalikoimaan vuoden 2023 lopussa – liity postituslistalle

Haluatko saada ennakkotietoa leimapalveluun liittyen? Liity viestintälistalle laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected]