Leimapalvelu

DVV:n leimapalvelussa organisaatiot voivat allekirjoittaa eli leimata digitaalisessa muodossa olevaa tietoa organisaatiolle myönnetyllä leimavarmenteella. Sähköisellä leimalla organisaatio voi todentaa leimattavan kohteen alkuperän ja muuttumattomuuden. Leimavarmenteessa on oikeushenkilön tiedot. 

Leimattava kohde voi olla mikä tahansa digitaalinen tieto, esimerkiksi sopimus, ote, päätös tai muu sähköinen dokumentti. Organisaatio lähettää leimattavan kohteen (esimerkiksi tiedoston tai sen tiivisteen) DVV:n leimapalvelulle omasta järjestelmästään REST-rajapinnan kautta. Leimatun asiakirjan vastaanottava organisaatio voi tarkastaa leiman DVV:n tarkastuspalvelussa.

Esimerkki leimapalvelusta

Ammattikorkeakoulu tarvitsee oppilailleen todistuksia, joissa on ammattikorkeakoulun leima. Todistuksia toimitetaan sähköisesti ruotsalaiselle ammattikorkeakoululle.

DVV:n leimapalvelun avulla ammattikorkeakoulun todistuksen voi leimata sähköisellä leimalla, jonka alkuperä voidaan todentaa. Tätä sähköistä leimaa ei ole mahdollista väärentää ja se voidaan toimittaa sähköisesti organisaatioiden välillä. Asiakirjan vastaanottava organisaatio voi tarkastaa leiman DVV:n tarkastuspalvelussa.


Katso sähköisen leiman esittely (kesto 1:17)

 

Toimi näin

Leimapalvelun käyttöönotto

Leimapalvelun käyttöönotto edellyttää, että asiakas tekee DVV:n kanssa leimapalvelua koskevan sopimuksen ja hakee leimavarmennetta DVV:n verkkoasioinnissa. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen DVV myöntää palvelun käyttöön tarvittavat varmenteet.

Leimapalvelun käyttöönotto-ohje (pdf)

Organisaatiot voivat halutessaan testata leimapalvelun käyttöä DVV:n testileimapalvelussa ennen leimapalvelun käyttöönottoa.

​​​​​​​Lisätietoja käyttöönotosta: [email protected]

Tekniset vaatimukset

Palvelu tarjoaa REST-rajapinnan, jonka kautta palvelu on helposti integroitavissa asiakkaan omiin tietojärjestelmiin ja asiakirjakäsittelyn työnkulkuihin. Rajapintaan tunnistaudutaan DVV:n myöntämällä rajapintavarmenteella, joka asennetaan käyttöön leimapalvelua kutsuvaan asiakkaan järjestelmään. Palvelun rajapintakuvaus on saatavilla pyynnöstä osoitteesta [email protected].

Hinta

Leimapalvelun käytöstä veloitetaan vuosittain käytössä olevien varmenteiden ja leimausmäärän perusteella. Tarjolla on kolme eri kokoista leimapalvelupakettia (peruspaketti 25 000 € / vuosi). Tarkemmat tiedot löytyvät alla olevasta varmennepalveluhinnastosta.