Suomi.fi-avoindata

Suomi.fi-avoindata -palvelu on tarkoitettu avoimen datan julkaisemiseen ja hyödyntämiseen. Palvelu muodostaa Suomessa saatavilla olevan, ensisijaisesti julkisen hallinnon avoimesta datasta koostuvan hakemiston. 

Palvelusta löydät alati kasvavan määrän erilaisia avoimen datan tietoaineistoja. Voit selata palvelusta löytyvää dataa vapaasti tai hakea tietoaineistoja esimerkiksi kiinnostavien avainsanojen tai kategorioiden perusteella. Voit myös ladata aineistoja omaan käyttöösi.

  • Palvelu on tarkoitettu kaikille eikä vaadi rekisteröitymistä. Palvelun käyttö on maksutonta.
  • Voit hakea palvelussa julkaistuja tietoaineistoja rajapintojen kautta ja hyödyntää niitä esimerkiksi digitaalisissa palveluissa, kuten verkkosivuilla ja sovelluksissa, tai muulla haluamallasi tavalla. Tyypillisiä käyttökonteksteja ovat esimerkiksi erilaiset verkkopalvelut, tilastot, tiedon visualisoinnit, pelit, oppaat ja kartan päälle visualisoitu informaatio.
  • Palvelussa julkaistu data on avointa, ja voit käyttää sitä vapaasti eri tarkoituksiin. Huomioi kuitenkin, että datalle määritelty lisenssi voi edellyttää alkuperäisen lähteen mainitsemista. Löydät lisenssin ehdot julkaistun aineiston metatiedoista.

Suomi.fi-avoindata