Hyppää sisältöön

Kuntien poimintapalvelu

Kuntien poimintapalvelu on kuntien käyttöön tarjottava selainkäyttöinen poimintapalvelu VTJkyselyssä, jolla kunnan on mahdollista poimia kunnan tarvitsemia henkilötietoja väestötietojärjestelmästä kunnan lakisääteisten tehtävien hoitoon sekä yhteydenottamiseksi kuntalaisiin.

Palvelusta voi poimia esimerkiksi kaikki kunnassa asuvat asukkaat, tietyn ikäiset henkilöt, syntyneet, kuolleet ja kuntaan muuttaneet.

VTJkyselyssä on siirrytty kaksivaiheiseen kirjautumiseen

Palvelusta voi hakea esimerkiksi tiettynä ajankohtana kuntaan muuttaneita henkilöitä, tiettynä vuonna kunnassa syntyneitä, tai tänä vuonna 100 vuotta täyttäviä. Poimittavat henkilöt ovat aina kunnan vakituisia asukkaita, eli tilapäisiä asukkaita (esim. mökkiläisiä) palvelusta ei voi poimia.

Poimintapalvelun luvansaaja voi olla kunta, kuntayhtymä tai kuntien yhteenliittymä. Kuntien yhteenliittymien vastuukunnat voivat poimia kaikkien yhteenliittymän kuntien asukkaita.

Lisätietoja tarvittaessa [email protected]

Palveluun liittyviä linkkejä


Kuntien poimintapalvelun tietolupa

Ohje: Poimintojen vastuukäyttäjäoikeuden hakeminen verkkoasioinnissa

Ohje: Poimintojen tekeminen poimintapalvelussa
​​​​​​​

Katso myös

Jos tietotarpeesi koskee kunnasta poismuuttaneita tai tilapäisiä asukkaita, oikea palvelu on Julkishallinnon poiminta- ja päivityspalvelu.