Hyppää sisältöön

Pinnalla nyt 

Tälle sivulle on koottu digituen uutisia ja tiedotteita.

Digitaitoraportti julkaistiin Helsingin Tiedekulmassa 15.12.2023

Suomalaisten digitaidot ovat parantuneet kaikissa ikäryhmissä, mutta ilman läheisten tukea kaikki eivät pysy kyydissä. Tämä selviää Digi- ja väestötietoviraston julkaisemasta Digitaitoraportista.

Lue lisää ja lataa raporttiLäheiset digitukijoina -kartoitus 

Kartoituksen tavoitteena on ollut ymmärtää suomalaisten yksityishenkilöinä antaman digituen roolia suhteessa muuhun tarjolla olevaan digitukeen. Olemme myös hakeneet keinoja, joilla tukea läheisiä digituen antajina.  

Teimme kartoituksen helmi-maaliskuun 2023 aikana verkkohaastatteluina ja järjestimme ryhmäkeskusteluja yli 55-vuotiaille läheisiään digitukeville henkilöille. Huhtikuussa järjestimme  myös verkkopaneelin, johon vastasi 1000 suomalaista. 


Digituen asiakaskokemus 2023 - katsaus digituen asiakaskokemukseen Suomessa

Teimme toukokuussa 2023 kohdennetun kartoituksen digituen asiakaskokemuksesta, koska tarvitsimme tarkempaa tietoa digituen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Kartoituksen tavoitteena on ollut myös edistää asiakaspalautteen keräämistä yhtenäisessä muodossa ja palautteen hyödyntämistä digituen laadun parantamiseksi.


Digituen kehittäjän työkirja

Työvälineitä organisaatioiden ja verkostojen digituen kehittämiseen.

Digituen kehittäjän työkirjaan on koottu menetelmiä, joiden avulla digitukea voi kehittää. Työkirjan tavoitteena on auttaa digituen toimijoita ymmärtämään paremmin, miten digitukea tarjotaan, miten sitä voisi kehittää ja ketkä kaikki hyötyvät digituesta

Lataa työkirja käyttöösi.


Vanha konsti toimii vieläkin! Tutustu yhteistyötarinoihimme

Yhdessä tekeminen ei ole uusi keksintö, mutta sen taika toimii yhä. Halusimme tuoda esiin onnistuneita digituen kehittämiseen liittyviä yhteistyötarinoitamme, jotka julkaisimme kesän ja syksyn 2023 aikana Digi- ja väestötietoviraston LinkedIn-kanavalla. Yhdessä tekemisestä ovat hyötyneet kaikki osapuolet, tärkeimpänä tietysti digituen tarvitsijat. Hienoa, että saimme olla eri projekteissa mukana ja tuestamme oli apua!

Mitä pidät verkkosivuistamme?

Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!


 

 

Suomen väkiluku 5 631 050