Digitaitoviikko 2024: Suomi ikääntyy ja monimuotoistuu – digi tukee meitä kaikkia!

 

 

Digitaitoviikko tarjoaa digiosaamisen ja digituen parissa toimiville kiinnostavia sisältöjä ja mahdollisuuden järjestää myös omia teematapahtumia. Digitaitoviikko järjestetään 20.-26.5.2024. 

Tänä vuonna Digitaitoviikolla keskustelemme erityisesti ikääntyvän ja monimuotoistuvan Suomen digiosaamisen tilasta ja digituen tarpeista: 

  • Millaista digitaalinen arki on monimuotoistuvassa ja ikääntyvässä Suomessa? 
  • Minkälaisia ovat digipalvelujen nykyiset ja tulevat käyttäjät? Mitä he osaavat ja missä asioissa he tarvitsevat apua? 
  • Miten fyysiset rajoitteet, kokemukset ja sosiaalinen ympäristö vaikuttavat digitaalisten palveluiden käyttöön erilaisilla ihmisillä?

Digitaitoviikolla jaetaan toista kertaa Digitukiteko-tunnustus, joka tekee näkyväksi digituen kehittämisen hyviä käytänteitä.

Digitaitoviikolle osallistuminen on maksutonta ja avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Viikon ohjelma:

Ti 21.5. klo 9.30–11: Suomi ikääntyy ja monimuotoistuu – digi tukee meitä kaikkia? (Teams)

Keskustelemme Suomessa asuvien henkilöiden mahdollisuuksista käyttää digitaalisia palveluita. Keskustelemme esimerkiksi siitä, miten fyysiset rajoitteet, kokemukset ja sosiaalinen ympäristö vaikuttavat digitaalisten palveluiden käyttöön erilaisilla ihmisillä. Keskustelemassa asiantuntija Saidi Backman (vanhusasiavaltuutetun toimisto), toiminnanjohtaja Emmanuel Sibomana (Paremmin Yhdessä ry) ja erityisasiantuntija Riikka Marttinen (Erilaisten oppijoiden liitto). Keskustelun vetää erityisasiantuntija Henriikka Eloluoto (Digi- ja väestötietovirasto).

Ilmoittaudu mukaan!


To 23.5. klo 9–16 Digituen antajien verkostoitumispäivä Helsingissä (mahdollisuus seurata puheenvuoroja myös etänä)

Päivä järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin digituen kanssa Helsingin kaupungintalolla. Paikan päälle mahtuu 100 osallistujaa. Paikat on täytetty ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Tutustu päivän ohjelmaan! 

Ilmoittaudu mukaan tästä!


 

Ilmoita oman organisaatiosi tapahtuma mukaan Digitaitoviikolle

Kokoamme eri organisaatioiden eri puolilla Suomea järjestämiä Digitaitoviikon tapahtumia ja julkaisemme ne sivuillamme. Kerrottehan meille millaisia tapahtumia, tilaisuuksia tai muuta ohjelmaa juuri te järjestätte! 

Ilmoita oma ohjelmasi mukaan Digitaitoviikolle!