Hyppää sisältöön

Taisto-harjoitus on mahdollisuus testata ja kehittää organisaationne digiturvaa

Digi- ja väestötietovirasto järjestää marraskuussa viidettä kertaa Taisto-harjoituksen, joka on Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus. Taisto on avoin ja maksuton kaikille julkisen sektorin organisaatioille ja niiden sidosryhmille. Taisto tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää organisaationne omia digiturvan toimintamalleja kuvitteellisten häiriötilanteiden kautta. Harjoitus keskittyy erityisesti häiriötilanteiden hallintaan, johtamiseen ja viestintään.

Taisto-harjoitus järjestetään taas marraskuussa 2023

Harjoituspäivät julkaistaan alkuvuodesta 2023.

Mikä Taisto?

Tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten hallinnan harjoitus, jossa häiriötilanteessa toimimista harjoitellaan kuvitteellisten tilanteiden kautta

Suomen suurin digiturvallisuuden harjoitus

Järjestetään viidettä kertaa marraskuussa 2022

Harjoitustiimin koko keskimäärin 9 henkilöä

Avoin ja maksuton julkisen sektorin organisaatioille, niiden sidosryhmille ja yrityksille 

Matalan kynnyksen pöytäharjoitus, jossa mukana myös toiminnallista harjoitusta

Taisto on matalan kynnyksen harjoitus, johon on helppo osallistua – olipa organisaationne digiturvan harjoittelussa vasta-alkaja tai jo pidemmälläkin. Harjoituspäivänä pääsette mukaan valmiiseen harjoitukseen, jonka taustatarina, tapahtumat ja tehtävät välittyvät teille harjoitusalustan kautta. Harjoituksessa keräätte havaintoja ja oppeja omaan käyttöönne, eikä tietojanne jaeta muille.

Vuonna 2021 Taistossa harjoitteli yhteensä 315 organisaatiota. Mukana oli harjoitustiimejä muun muassa valtionhallinnosta, eri kokoisista kunnista, korkeakouluista ja sote-toimijoista. Myönteistä palautetta harjoitus sai etenkin ajankohtaisuudesta ja realistisuudesta. Tänäkin vuonna Taisto rakennetaan juuri tämän hetken uhkia tarkkaillen.

Taisto-harjoituksen toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto, ja harjoituksen johtajana toimii erityisasiantuntija Hanna Heikkinen. Harjoitus on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Taistomaatilla voitte harjoitella missä ja milloin vain

Taistomaatin avulla organisaatiot voivat harjoitella aikaisempien vuosien Taisto-harjoituksia ajasta ja paikasta riippumatta. Taistomaatti pohjautuu vuosien 2018–2019 Taisto-harjoituksiin. Taistomaatin löydät eOppivasta.

Yhteystietomme

Voit kysyä meiltä lisätietoja sähköpostilla osoitteesta [email protected].

Päivitetty 9.11.2022