TAISTO-harjoitukset

Digi- ja väestötietovirasto järjestää TAISTO-harjoituksia vuosina 2018–2021. Harjoitukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille julkisen hallinnon organisaatioille ja niiden sidosryhmille. Vuosittaisissa TAISTO-harjoituksissa harjoitellaan erilaisten tietoturvaloukkausten hallintaa yhdessä. 

TAISTO-harjoitusten päätavoitteet ovat

  • Kehittää organisaation tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää tietoturvaloukkaustilanteissa.
  • Kehittää organisaation henkilötietojen tietoturvaloukkauksissa tarvittavia prosesseja, kuten kykyä arvioida syntynyttä riskiä, tehdä tarvittavat viranomaisilmoitukset ja viestiä tilanteesta.
  • Kehittää organisaation toiminnan jatkuvuuteen ja varautumiseen liittyvää ohjeistusta ja toimintaprosesseja.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää TAISTO-harjoituksia yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen, Poliisihallituksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Turvallisuuskomitean ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin kanssa.

Osana JUDO-hanketta Digi- ja väestötietovirasto toteuttaa TAISTO-harjoitusmallilla harjoitukset vuosina 2019-2021. JUDO on valtiovarainministeriön julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisohjelman toimeenpanohanke. Ensimmäinen TAISTO-harjoitus vuonna 2018 toteutettiin osana VAHTIn ja Juhtan yhteishankkeita. Juhta on valtiovarainministeriön asettama Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta ja VAHTI digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä.

Toimi näin

Ilmoittaudu mukaan TAISTO-harjoitukseen. Kutsu lähetetään kaikkiin julkisen hallinnon organisaatioiden kirjaamoihin. Ilmoittautumisohjeet löytyvät myös tältä sivulta, kun ilmoittautuminen on avoinna. Tavallisesti ilmoittautuminen avautuu kesällä ja sulkeutuu juuri ennen loppusyksyn harjoituksen alkua.
 

Suomen väkiluku 5 544 719