Hyppää sisältöön

Taisto-harjoitus on mahdollisuus testata ja kehittää organisaationne digiturvaa

Digi- ja väestötietovirasto järjestää marraskuussa kuudetta kertaa Taisto-harjoituksen, joka on Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus. Avoin ja maksuton Taisto on suunniteltu erityisesti julkiselle sektorille, mutta mukaan ovat tervetulleita muutkin toimijat. Taisto tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää organisaation digiturvan toimintamalleja kuvitteellisten häiriötilanteiden kautta. Taisto keskittyy erityisesti häiriötilanteiden hallintaan, johtamiseen ja viestintään, ja sen tapahtumat peilaavat ajankohtaisia uhkia.

Tältä sivulta löydätte ohjeet ja vinkit harjoitukseen osallistumiseen sekä linkin ilmoittautumiseen. Tervetuloa treenaamaan!

Katso videolta Taisto-harjoituksen johtajan Hanna Heikkisen terveiset. Jos upotettu video ei avaudu, voit katsella sen videoportaalissamme. Esimerkiksi evästeasetukset voivat vaikuttaa videon näkyvyyteen.

Taisto-harjoituspäivät marraskuussa 2023

to 2.11.2023 (vain suomenkielinen harjoitus)  | ilmoittaudu 2.11. harjoituspäivään (DL 25.10. klo 16.15)

to 9.11.2023 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoitus)  | ilmoittaudu 9.11. harjoituspäivään (DL 1.11. klo 16.15)

to 16.11.2023 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoitus)  | ilmoittaudu 16.11. harjoituspäivään (DL 8.11. klo 16.15)

to 23.11.2023 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoitus)  | ilmoittaudu 23.11. harjoituspäivään (DL 15.11. klo 16.15)

to 30.11.2023 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoitus)  | ilmoittaudu 30.11. harjoituspäivään (DL 22.11. klo 16.15)

Mikä Taisto?

Tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten hallinnan harjoitus, jossa häiriötilanteessa toimimista harjoitellaan kuvitteellisten tilanteiden kautta

Suomen suurin digiturvallisuuden harjoitus

Järjestetään kuudetta kertaa marraskuussa 2023

Harjoitustiimin koko keskimäärin 9 henkilöä

Avoin ja maksuton julkisen sektorin organisaatioille, niiden sidosryhmille ja yrityksille 

Matalan kynnyksen pöytäharjoitus, jossa mukana myös toiminnallista harjoitusta

Taisto on matalan kynnyksen harjoitus, johon on helppo osallistua – olipa organisaationne digiturvan harjoittelussa vasta-alkaja tai jo pidemmälläkin. Harjoituspäivänä pääsette mukaan valmiiseen harjoitukseen, jonka taustatarina, tapahtumat ja tehtävät välittyvät teille harjoitusalustan kautta. Harjoituksessa keräätte havaintoja ja oppeja omaan käyttöönne, eikä tietojanne jaeta muille.

Vuonna 2022 Taistossa harjoitteli yhteensä 375 organisaatiota. Mukana oli harjoitustiimejä muun muassa valtionhallinnosta, eri kokoisista kunnista, korkeakouluista ja sote-toimijoista. Myönteistä palautetta harjoitus sai etenkin ajankohtaisuudesta ja realistisuudesta. Tänäkin vuonna Taisto rakennetaan juuri tämän hetken uhkia tarkkaillen.

Taisto-harjoituksen toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto, ja harjoituksen johtajana toimii erityisasiantuntija Hanna Heikkinen. Harjoitus on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston ja Turvallisuuskomitean kanssa.

Taisto-harjoitusten materiaalit

Taistomaatilla voitte harjoitella missä ja milloin vain

Taistomaatin avulla organisaatiot voivat harjoitella aikaisempien vuosien Taisto-harjoituksia ajasta ja paikasta riippumatta. Taistomaatti pohjautuu vuosien 2018–2019 Taisto-harjoituksiin. Taistomaatin löydät eOppivasta.

Yhteystietomme

Voit kysyä meiltä lisätietoja sähköpostilla osoitteesta [email protected].

Päivitetty 24.10.2023