Testaa organisaatiosi digiturva TAISTO-harjoituksessa!

Digi- ja väestötietovirasto järjestää digitaalisen turvallisuuden TAISTO22-harjoituksen marraskuussa. Viidettä kertaa toteutettava TAISTO on julkishallinnolle suunnattu tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten hallinnan harjoitus, jossa häiriötilanteissa toimimista harjoitellaan kuvitteellisten tilanteiden kautta. Tältä sivulta löydät ohjeet ja vinkit harjoitukseen osallistumiseen – samoin ilmoittautumislinkin 25.8.2022 alkaen. Tervetuloa treenaamaan!

TAISTO-harjoitus on mahdollisuus kehittää ja testata organisaationne omia digiturvan toimintamalleja. Harjoitus auttaa parantamaan omaa osaamista ja tiiminne kykyä toimia yhdessä. Digiturvan jatkuva harjoitteleminen on tärkeää erityisesti siksi, että digitaalinen toimintaympäristö muuttuu koko ajan. Digiturvallisuuden edelläkävijät harjoittelevat säännöllisesti.

TAISTO-harjoitukseen on helppo tulla mukaan

TAISTO on matalan kynnyksen pöytäharjoitus, johon on helppo tulla mukaan. Harjoituspäivänä saatte suoritettavaksenne valmiin harjoituksen, jossa taustatarina, tapahtumat ja tehtävät välitetään teille harjoitusalustan kautta.

TAISTO-harjoitus on avoin ja maksuton kaikille julkisen hallinnon organisaatioille sekä niiden yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille.

Digi- ja väestötietovirasto toteuttaa ja ohjaa TAISTO-harjoituksen. Harjoituksen johtajana toimii Hanna Heikkinen ja koordinaattorina Laura Penttilä. Harjoitus on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin ja Turvallisuuskomitean kanssa.

TAISTO-harjoituksen tavoitteet

  • kehittää digitaalisen turvallisuuden häiriötilanteiden hallintaa
  • kehittää toiminnan jatkuvuuteen ja varautumiseen liittyviä toimintamalleja, prosesseja ja ohjeita
  • vahvistaa harjoituskulttuuria ja mahdollistaa hyvä harjoituskokemus niin ensikertalaisille kuin jo harjoitelleille
  • ymmärtää yhteistyökumppanien roolit laajassa arvo- ja toimitusverkostossa

TAISTO22-harjoituspäivät

3.11.2022 (suomenkielinen harjoituspäivä)

10.11.2022 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoituspäivä)

17.11.2022 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoituspäivä)

24.11.2022 (suomen- ja ruotsinkielinen harjoituspäivä)

TAISTOmaatilla voit harjoitella missä ja milloin vain

TAISTOmaatin avulla organisaatiot voivat harjoitella aikaisempien vuosien TAISTO-harjoituksia ajasta ja paikasta riippumatta. TAISTOmaatti pohjaustuu Väestörekisterikeskuksen vuosina 2018-2019 järjestämiin TAISTO18- ja TAISTO19-harjoituksiin. TAISTOmaatin löydät eOppivasta.

Aikaisempien TAISTO-harjoitusten materiaalit

Yhteystietomme

Jäikö kysyttävää? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: [email protected].

Päivitetty 02.02.2022.