Rakennustietojen VTJ-ylläpitorajapinta

VTJ-ylläpitorajapinta mahdollistaa sanomapohjaiset, reaaliaikaiset rakennushanke- ja rakennustietojen ilmoitustoiminnot ja rajatut ylläpitotoiminnot kunnan rakennusvalvonnan ohjelmiston ja väestötietojärjestelmän välillä.

Rajapinnan käytön teknisinä edellytyksinä kunnalle ovat:

  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä rakennustietojen ilmoituslupa
  • ylläpitorajapinnan käyttöä tukeva ohjelmisto
  • väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT) ja pysyvän huoneistotunnuksen (VTJ-PHT) käyttöönotot
  • Digi- ja väestötietoviraston myöntämä palvelinvarmenne

VTJ-ylläpitorajapinnan tekninen toteutus ja käyttöönotto

Palvelu koostuu useista eri Simple Object Access Protocol (SOAP) ja Representational state transfer (REST) rajapinnoista.

Viestin muodostavien asiakassovelluksien tulee käyttää Digi- ja väestötietoviraston myöntämää sertifikaattia viestien salaamiseen. Viestien siirrossa käytetään suojattua Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) protokollaa.

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa sovellustoimittajille testiympäristön rajoitetusti asiakassovelluksen kehittämisen ajaksi. Ennen rakennustietojen ylläpidon tuotantokäytön aloitusta ylläpitorajapintoja käyttävä asiakassovellus tulee olla testattu hyväksytysti yhteistyössä Digi- ja väestötietoviraston kanssa.

Lisätietoja ja ylläpitorajapintojen tekniset kuvaukset pyynnöstä [email protected]

Tuki käytön aikana

Jos tarvitset apua ongelmatilanteissa, esim. ette onnistu välittämään rakennustietoja ylläpitorajapinnan avulla väestötietojärjestelmään, niin ole ensin yhteydessä kunnan ohjelmistotoimittajan tukeen.

Ellei ohjelmistotoimittajan tuki pysty ongelmaa ratkaisemaan, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Asian nopean selvittämisen kannalta viestiin on hyvä liittää mahdollisimman kattavat tiedot tapahtuneesta, mm. tarkka päivämäärä ja kellonaika, jolloin virhe esiintyi, rakennustunnus, VTJ-lupatunnus, kiinteistötunnus, näytönkuva virheestä ja/tai lähetetty XML-sanoma jne.

Hinta ja käsittelyaika

Rakennustietojen VTJ-ylläpitorajapinnan käyttäminen on kunnalle maksutonta. Käytön edellyttämästä palvelinvarmenteesta laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Katso palvelinvarmenteen käsittelyvaiheet ja toimitusajat

 

 

Suomen väkiluku 5 630 892