Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueiden poimintapalvelu

Hyvinvointialueiden poimintapalvelu on hyvinvointialueiden käyttöön tarjottava selainkäyttöinen poimintapalvelu VTJkyselyssä, jolla hyvinvointialueen on mahdollista poimia sen tarvitsemia henkilötietoja väestötietojärjestelmästä hyvinvointialueen lakisääteisten tehtävien hoitoon sekä yhteydenottamiseksi hyvinvointialueen asukkaisiin.

Palvelusta voi poimia esimerkiksi tiettynä ajankohtana hyvinvointialueelle muuttaneita henkilöitä, tiettynä vuonna hyvinvointialueella syntyneitä, tai tänä vuonna 100 vuotta täyttäviä hyvinvointialueen tai jonkun sen kunnan asukkaita. Poimittavat henkilöt ovat aina hyvinvointialueen kuntien vakituisia asukkaita, eli tilapäisiä asukkaita (esim. mökkiläisiä) palvelusta ei voi poimia.

Poimintapalvelun luvansaaja voi olla hyvinvointialue.

Lisätietoja tarvittaessa vtjkysely(a)dvv.fi
​​​​​​​

Toimi näin

VTJkyselyn käyttö edellyttää Digi- ja väestötietoviraston myöntämää tietolupaa. Hyvinvointialue voi liittyä tietolupaan Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnissa antamalla selvityksen poimintapalvelussa luovutettavien väestötietojärjestelmän tietojen suojauksesta ja sitoutumalla noudattamaan tietoluvan ehtoja. Tarkemmat ohjeet alla. Huomaathan, että palvelu on maksullinen.

Tutustu myös VTJkyselyn käyttöehtoihin.

Palveluun liittyviä linkkejä

Ohje: Poimintojen vastuukäyttäjäoikeuden hakeminen verkkoasioinnissa


​​​​​​​Katso myös

Jos tietotarpeesi koskee hyvinvointialueelta poismuuttaneita tai tilapäisiä asukkaita, oikea palvelu on Julkishallinnon poiminta- ja päivityspalvelu.