Aikuisen edunvalvonta 

Jos henkilö ei pysty itse huolehtimaan asioidensa hoidosta, hänelle voidaan viimeisenä keinona määrätä edunvalvoja. Edunvalvoja hoitaa tyypillisesti päämiehensä omaisuutta ja taloudellisia asioita. Lisäksi edunvalvoja huolehtii siitä, että päämies saa sopivan hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen. Edunvalvoja voi hankkia päämiehensä tarvitsemia palveluita ulkopuolisilta toimijoilta.  

Valvomme ja seuraamme edunvalvojan toimintaa vuosittaisilla tileillä ja käsittelemme luvat, joita hän hakee merkittävimpien toimien tekemiseen. Näin varmistamme, että edunvalvojan toiminta on päämiehen edun mukaista. 

Edunvalvonnan tarpeen tunnistaminen 

Edunvalvoja hoitaa tehtäväänsä 

Yhteystietomme 

Asiointi: 

Postita asiakirjat ja niiden liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto / Holhoustoimi, PL 1004, 00531 Helsinki. 

Postiosoite omaisuusluetteloille: Palauta täytetty omaisuusluettelo ja sen liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1004, 00531 Helsinki. Toimita liiteasiakirjoista kopiot, älä alkuperäisiä asiakirjoja. Älä käytä esimerkiksi niittejä, klemmareita tai muovitaskuja, koska asiakirjat skannataan.

Postiosoite vuosi- ja päätöstileille: Postita asiakirjat ja niiden liitteet päämiehesi kotipaikkaa lähimpään palvelupaikkaamme. 

Käynti palvelupaikalla: Voit tuoda asiakirjasi lähimpään palvelupaikkaamme.  

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. Toimita kaikki asiakirjat samassa viestissä pdf-muotoisina. 

Lähetä sähköposti turvapostina


Neuvonta: 

Puhelinnumero: Voit soittaa arkisin kello 9–12 palvelunumeroon 0295 536 256. 

Chat-palvelumme on väliaikaisesti poissa käytöstä.

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected].  

Lähetä sähköposti turvapostina