Mikä on Digitukiteko-tunnustus?


Digitukiteko-tunnustus on vuosittain jaettava tunnustus digituen ja digiosaamisen oivaltavasta ja asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Digitukiteko-tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, työryhmä, organisaatio tai hanke.

Tunnustus jaettiin vuonna 2023 ensimmäistä kertaa Digitaitoviikolla perjantaina 12.5.2023 Helsingissä, Helsingin yliopiston Tiedekulmalla. 

Digitukiteko-tunnustus on osa Digi- ja väestötietoviraston valtakunnallista digituen kehittämistä. Tunnustuksen saajan valitsee digituen ja digiosaamisen ammattilaisista muodostuva vuosittain vaihtuva raati. 
 

Hyvän digitukiteon piirteet

Seuraavia ominaisuuksia ja piirteitä etsimme vuoden digitukiteolta:

  • Tunnustuksen saaja on toiminnallaan kehittänyt digituen tai digiosaamisen sisältöjä asiakaslähtöisesti ja oivaltavasti. 
  • Tunnustuksen saajan ansiosta digitukea tarvitsevien ihmisten on helpompi toimia ja osallistua digitaaliseen yhteiskuntaan. 
  • Vuosittain vaihtuva kriteeri on tänä vuonna digirohkeus: tunnustuksen saaja on omassa työssään toiminut digirohkeasti. Digirohkeuden mahdollistavat opettelun salliva toimintaympäristö, positiiviset kokemukset omasta kyvystä oppia ja osata, palveluiden ja laitteiden ihmislähtöisyys sekä avun saaminen nopeasti ja ymmärtäväisesti.
  • Tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, työryhmä, organisaatio tai hanke.
     

Digitukiteko-tunnustus 2023
 

Ensimmäisen Digitukiteko-tunnustuksen voittajaksi julkistettiin Suomen kuurosokeat ry:n tuottama etätukipalvelu. Lisäksi kunniamaininnalla palkittiin Vanhusten Turva -säätiön Ikääntyvien laitelainaamo ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n Verkko haltuun -hanke.

Voit lukea aiheesta lisää tiedotteestamme Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle