Syntymätodistus

Syntymätodistuksella voit todistaa virallisen syntymäaikasi. Todistusta voit tarvita esimerkiksi, kun muutat ulkomaille tai rekisteröidyt asukkaaksi toiseen maahan. Myös esimerkiksi koulut tai päiväkodit ulkomailla saattavat vaatia syntymätodistusta. Voit tilata samalla kerralla todistuksen itsestäsi ja huollettavistasi. Saat jokaisesta henkilöstä erillisen todistuksen.

Todistukseen tulevat seuraavat tiedot:

Nimi, entiset nimet, syntymäaika, syntymäkotikunta, syntymävaltio, kansalaisuus ja nykyinen kotikunta. Todistuksessa näkyvät myös vanhempien nimet, syntymäaika, syntymäkotikunta, syntymävaltio ja kansalaisuus. Jos olet syntynyt ennen vuotta 1953, tiedot vanhemmistasi saattavat puuttua väestötietojärjestelmästä eikä niitä voida lisätä todistukseen.

Voit valita, tuleeko syntymäajan tilalle henkilötunnus.

Todistuspalvelussa häiriötilanne - todistus tulee tallentaa tai tulostaa

Todistuspalvelussa olevan häiriön vuoksi todistusten tilaaminen Suomi.fi-viesteihin ei onnistu tällä hetkellä. Todistuksen voi kuitenkin sähköisestä palvelusta tulostaa itse tai tallentaa PDF-muodossa heti tilauksen maksamisen jälkeen.

Häiriötilanne koskee elossaolo-, asuinpaikka-, avioliitto-, siviilisääty- ja syntymätodistusta.

Häiriön syytä selvitetään. Todistuksen voi myös tilata myös puhelimitse, sähköpostitse tai postise.  

Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Toimi näin 

Voit tarkastaa väestötietojärjestelmästä omat tietosi ennen todistuksen tilaamista Omien tietojen tarkastus -palvelusta. Palvelusta löydät voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi.

Voit tilata todistuksia Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta, kun tunnistaudut palveluun. Voit tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Todistuksen voi maksaa verkkomaksulla. 

Jos käytät todistuksen Suomessa, todistus toimitetaan sähköisesti. Voit ladata todistuksen PDF-muodossa heti maksamisen jälkeen tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

Jos tarvitset todistuksen EU-maan viranomaiselle, todistus lähetetään paperipostina. Tilauksesi käsitellään 2–5 arkipäivän kuluessa, jonka jälkeen Posti toimittaa todistuksen perille.

Tilaa todistus väestötietojärjestelmästä 

Jos asut vakituisesti ulkomailla, et voi tilata todistuksia itsepalveluna. Elossaolotodistusta varten sinun on asioitava henkilökohtaisesti joko Suomen lähetystössä tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa

Sähköisen palvelun lisäksi voit tilata todistuksen joko salatulla sähköpostilla, puhelimitse tai lomakkeella, joka toimitetaan Digi- ja väestötietovirastolle.

Kaikkia todistuksia voi tilata myös mistä tahansa palvelupaikastamme suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä myös odottaessa. Todistuksia on mahdollista saada myös espanjan-, italian-, ranskan- ja saksankielisenä, jolloin toimitusaika on pidempi.

Kaikki sähköiset ja tulostettavat lomakkeet löytyvät sivustomme Lomakkeet-osiosta.

Hinta

Itsepalvelusta tilaten

 • Sähköinen todistus kotimaista käyttöä varten 5 €/asiakirja
 • Todistus postitse 7 €/asiakirja

Muita kanavia käyttäen

 • Todistus 9 €/asiakirja
 • Otteeseen liitettävä EU:n monikielinen vakiolomake 6 €/asiakirja
 • Apostille-todistus 13€/asiakirja

Laskutuslisä on 7€.

Yhteystietomme

Puhelinnumero 0295 536 230

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi eli  jokin näistä: 

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita: 

 • Todistukset väestötietojärjestelmästä
 • asuinpaikkatodistus
 • avioliittotodistus
 • elossaolotodistus
 • syntymätodistus
 • siviilisäätytodistus
 • ote väestötietojärjestelmästä
 • sukuselvitys 

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet