Lataa kortinlukijaohjelmisto

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa maksutta mPollux Digisign Client -kortinlukijaohjelmiston myöntämiinsä henkilövarmenteisiin.

Saadaksesi käyttöoikeuden hyväksy kortinlukijaohjelmistoa asennettaessa lisenssiehdot. Suosittelemme käyttämään kortinlukijaohjelmiston uusinta versiota.

Ohjelman vanhempien versioiden tai kolmannen osapuolen kortinlukijaohjelmien asentaminen DigiSign Clientin rinnalle samalle tietokoneelle saattaa aiheuttaa yhteensopivuusongelmia. Tällainen käyttö on käyttäjän omalla vastuulla, eikä DVV tarjoa teknistä tukea tästä aiheutuviin yhteensopivuusongelmiin.

Vanhempia Windows-versioita kuin 10 ei enää tueta. DigiSign mahdollisesti toimii myös Windows 7:llä, mutta käyttöjärjestelmän tuki päättyi vuonna 2020 minkä takia sitä ei tietoturvasyistä suositella käytettävän. DigiSignin toimivuutta ei enää testata Windows 7:llä.

Digi- ja väestötietoviraston uusi kortinlukijaohjelmisto Atostek ID - infotilaisuuden aineistot

 
Digi- ja väestötietoviraston uusi kortinlukijaohjelmisto on Atostek Oy:n Atostek ID. Digi- ja väestötietoviraston varmennekortteja käyttävien asiakkaiden tulee ottaa käyttöönsä uusi kortinlukijaohjelmisto vuoden 2024 aikana. 

Lataa uusin versio Windowsille
Lataa Windows exe-versio (4.2.6)
Yhteinen EXE-paketti 32bit ja 64bit Windows-versioille.

Lataa uusin versio Linuxille
Lataa Linux-versio (4.2.6b, Ubuntu 64-bit -versio)

Lataa uusin versio Macille​​​​​​​
Lataa Mac-versio (4.2.6) (10.13 ja uudemmat)

Kaikki ohjelmistoversiot

 

AD-rekisteröintipalvelu

Tämä työkalu tarvitaan vain mikäli DVV:n myöntämällä varmennekortilla kirjaudutaan AD-toimialueeseen. Yksittäisiin työasemiin (esim. kansalainen) tätä ei tarvita. Asennus tulee tehdä vain organisaation IT-ylläpidon toimesta.

 

Varmenteiden neuvontapalvelu

puh. 0600 9 6160 (pvm/mpm)
ma–pe 8–21, la 9–15
Suljettu sunnuntaisin ja arkipyhinä.

Palvelussa neuvotaan varmennekortteihin liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi kortin aktivointi ja PIN-tunnuslukujen käyttö. Lisätietoa neuvontapalvelusta sivulta Neuvonta ja tuki.

 

 

Suomen väkiluku 5 631 813