Ladda ned kortläsarprogram

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata erbjuder mPollux DigiSign Client -kortläsarprogram avgiftsfritt till alla som använder av DVV utfärdade medborgar- eller organisationscertifikat.

För att få användarrättigheter bör du godkänna licensvillkoren när du installerar programmet. Vi rekommenderar att du använder kortläsarprogrammets nyaste version.

Installation av programmets äldre versioner eller tredje partens kortläsarprogram på samma dator vid sidan om DigiSign Client kan orsaka kompatibilitetsproblem. Sådan användning är på användarens eget ansvar, och DVV erbjuder inte tekniskt stöd för att lösa kompatibilitetsproblem som orsakas av detta.

Äldre Windows-versioner än 10 stöds inte längre. DigiSign fungerar eventuellt också med Windows 7, men operativsystemets stöd slutade 2020, vilket innebär att vi av informationssäkerhetsskäl inte rekommenderar att använda Windows 7. DigiSigns funktionalitet testas inte längre med Windows 7.

Ladda ned den senaste versionen för Windows
Ladda ned Windows exe-version (4.2.6)
Vanligt EXE-paket för 32bit och 64bit för Windows-versioner.

Ladda ned den senaste versionen för Linux
Ladda ned Ubuntu (4.2.6b, Ubuntu 64-bit -version)

Ladda ned den senaste versionen för Mac
Ladda ned Mac version (4.2.6) (10.13 och nyare)

AD Registration Service

Det här verktyget behövs endast då man loggar in på ett AD-domän med ett certifikatkort utfärdat av DVV. Verktyget behövs inte till ensamstående arbetsstationer (t.ex. medborgare). Installation bör göras endas av organisationens IT-administration.

Rådgivningstjänst för certifikat

tfn 0600 9 6160 (lna/msa)
mån–fre 8– 21 lör 9 –15
Stängd på söndagar och söckenhelger.

Tjänsten ger råd i frågor med anknytning till certifikatkort, till exempel aktivering av certifikat och användning av PIN-koder. Mer information om rådgivningstjänsten på sidan Rådgivning och stöd.

 

Finlands invånarantal 5 629 617