Registrering av avvittringsinstrument i skuldsituationer

Registrering av avvittringsinstrumentet ger skydd mot den ena makens borgenärer. Registreringen är inte obligatorisk och påverkar inte avvittringens giltighet. 

Gör så här 

1.Gör upp ett avvittringsinstrument. Ni får hjälp med att göra det av en advokat, en statlig rättshjälpsbyrå eller någon annan sakkunnig jurist. Genom att anlita en yrkesutbildad person säkerställer du att avtalet uppfyller de lagstadgade kraven och formkraven. Tyvärr kan vi inte hjälpa till med att upprätta ett avtal.

2. Skriv ut och fyll i ansökan om registrering av avvittringsinstrument. Om du anlitar ett ombud behöver hen en fullmakt för att ansöka om registrering. Fullmakt behövs dock inte om ombudet är en advokat, ett offentligt eller en tillståndsjurist. 

Registrering av avvittringsinstrument 

3. Skicka ansökningsblanketten och avvittringsinstrumentet i original till adressen nedan eller lämna in dem i postlådan på vilket serviceställe som helst. Skicka inte in handlingarna per e-post, eftersom vi behöver handlingarna i original. 

4. Vi returnerar det ursprungliga avvittringsinstrumentet till er per post. Vi skickar senare ett intyg över registreringen och fakturan separat. 

Pris

År 2024: 82 €.

Tilläggsinformation https://dvv.fi/sv/fakturering

Näin saat asiakirjan:

Saat meiltä todistuksen rekisteröinnistä, kun hakemuksesi on käsitelty.

Lähetämme todistuksen Suomi.fi-viesteihin. Näin saat sen mahdollisimman nopeasti. Jos sinulla ei ole palvelua käytössäsi, saat todistuksen kirjepostitse. Voit myös hakemusta tehdessäsi valita saada asiakirjat salattuna sähköpostina.

Todistus ja lasku tulevat erikseen. Alkuperäisen asiakirjan palautamme kirjepostitse.

Tarkista, että tietosi on merkitty oikein.

Vanliga frågor

Kontakta oss

E-post 

Använd krypterad e-post om ditt meddelande innehåller personuppgifter eller annat konfidentiellt. Skicka meddelandet till [email protected]

Skicka krypterad e-post

Telefon 

Telefontjänsten numret är 0295 536 244.

Servicetider: mån–fre 9–15.

Postadress

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, PB 1003, 00531 Helsingfors

Serviceställen

Adresser och öppettider av våra serviceställen

 

Finlands invånarantal 5 629 334