Ositussopimuksen rekisteröinti velkomustilanteissa

Ositussopimuksen rekisteröinti antaa suojaa toisen puolison velkojia vastaan. Rekisteröinti ei ole pakollista, eikä se vaikuta osituksen pätevyyteen. 

Toimi näin

1. Tee ositussopimus. Saat apua sen tekemiseen asianajajalta, valtion oikeusaputoimistolta tai muulta asiantuntevalta juristilta. Ammattilaista käyttämällä varmistat, että sopimus täyttää lain asettamat vaatimukset ja muotoseikat. Emme valitettavasti voi auttaa sopimuksen laatimisessa. 

2. Tulosta ja täytä ositussopimuksen rekisteröintihakemus. Jos käytät asiamiestä, hän tarvitsee valtakirjan rekisteröinnin hakemista varten. Valtakirjaa ei kuitenkaan tarvita, jos asiamiehenä toimii asianajaja, julkinen oikeusavustaja tai lupalakimies. 

Hakemuslomake

3. Postita hakemuslomake ja alkuperäinen ositussopimus alempana olevaan osoitteeseen tai tuo ne minkä tahansa palvelupaikkamme postilaatikkoon. Älä lähetä asiakirjoja sähköpostitse, sillä tarvitsemme alkuperäiset asiakirjat. 

4. Palautamme alkuperäisen ositussopimuksen sinulle postitse. Lähetämme myöhemmin todistuksen rekisteröinnistä ja laskun erikseen.  

Hinta

Vuonna 2024: 82 euroa.

Saat erillisen laskun, kun asiasi on käsitelty. Lisätietoa https://dvv.fi/laskutus

Näin saat asiakirjan:

Saat meiltä todistuksen rekisteröinnistä, kun hakemuksesi on käsitelty.

Lähetämme todistuksen Suomi.fi-viesteihin. Näin saat sen mahdollisimman nopeasti. Jos sinulla ei ole palvelua käytössäsi, saat todistuksen kirjepostitse. Voit myös hakemusta tehdessäsi valita saada asiakirjat salattuna sähköpostina.

Todistus ja lasku tulevat erikseen. Alkuperäisen asiakirjan palautamme kirjepostitse.

Tarkista, että tietosi on merkitty oikein.

Usein kysyttyä

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 244.

Palveluajat: ma–pe 9–15.

Postiosoite

Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 00531 Helsinki

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

 

 

Suomen väkiluku 5 634 472