Voit tarkistaa omat osoitetietosi sähköisesti

Jos olet saanut Traficomilta kirjeen liittyen tilapäiseen osoitteeseen, voit tarkastaa väestötietojärjestelmässä olevat osoitetietosi täältä. 

Lisätietoja löydät tiedotteestamme.

Muutto Suomessa  

Tee muuttoilmoitus tämän sivun ohjeilla, kun muutat Suomessa 

  • pysyvästi asunnosta toiseen 

  • tilapäisesti toiseen osoitteeseen yli kolmeksi kuukaudeksi mutta enintään vuodeksi.  

Voit ilmoittaa yhdellä ilmoituksella osoitetietosi sekä ylläpitämäämme väestötietojärjestelmään että halutessasi myös Postin osoitetietojärjestelmään. 

Tee muuttoilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää tai viimeistään viikon kuluttua muutosta. Kun teet ilmoituksen ajoissa ja ohjeiden mukaan, varmistat, että tietosi päivittyvät ajoissa väestötietojärjestelmään ja postisi tulevat heti oikeaan osoitteeseen. 

Jos olet jo tehnyt muuttoilmoituksen, ethän tee uutta ilmoitusta. Voit seurata omien osoitetietojesi päivittymistä kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun osoitteessa www.suomi.fi/omat-tiedot.

Toimi näin:

Voit tehdä muuttoilmoituksen meidän ja Postin yhteisessä verkkopalvelussa. Tarvitset tunnistautumista varten suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

Tee muuttoilmoitus 

Voit tehdä muuttoilmoituksen myös paperisella lomakkeella, jonka saat Postilta tai palvelupaikastamme. Lomaketta ei voi täyttää sähköisesti eikä tulostaa mistään. Palauta lomake Postille tai palvelupaikkaamme. Kun ilmoitat lomakkeella tietoja myös Postille, sinun täytyy todistaa henkilöllisyytesi. 

Et voi tehdä muuttoilmoitusta puhelimitse. 

Sinulle ei lähetetä tietoa muutetusta osoitteesta, vaan voit itse tarkastaa väestötietojärjestelmässä näkyvän osoitteesi Tarkasta omat henkilötietosi -palvelusta. 

Jos haluat tehdä muuttoilmoituksen ja olet estänyt muuttoilmoituksen tekemisen, lue ohjeet täältä: Muuttoilmoituksen teko, jos esto on voimassa

Huomioitavaa:

  • Voit ilmoittaa samalla ilmoituksella myös mukana muuttavat perheenjäsenet.  
  • Jos vain toinen huoltaja muuttaa kaikille yhteisestä kodista alaikäisten lasten kanssa, huoltajien on hyvä sopia lasten asumisjärjestelystä ennen muuttoilmoituksen tekemistä. Kun huoltajat toimittavat meille paperisen muuttoilmoituksen, jossa on molempien huoltajien allekirjoitus, voimme varmistua siitä, että huoltajat ovat sopineet lasten asumisjärjestelyistä yhdessä. Jos toisen huoltajan allekirjoitus puuttuu, muuttoilmoituksen käsittely viivästyy merkittävästi.   
  • Vapaa-ajan asunnon osoitetta ei voi tallentaa vakinaiseksi osoitteeksi väestötietojärjestelmään.  
  • Jos sinulla on muuttoilmoituksen esto, sinun täytyy poistaa se ennen kuin voit tehdä muuttoilmoituksen. Lue lisää muuttoestosta ja sen poistamisesta.  

Käsittelyajat

Muuttoilmoitus

Keskimääräinen käsittelyaika 22 päivää. Käsittelyaika alkaa muuttopäivästä. Lue lisää muuttoilmoituksen käsittelyajasta Usein kysyttyä -osiosta.

Ylimääräisen asukkaan poistaminen asunnon rekisteristä

Keskimääräinen käsittelyaika 28 päivää

Digi- ja väestötietovirasto välittää osoitteesi automaattisesti seuraaville organisaatioille:

Lue tarkemmin tietojen luovuttamisesta ja tietosuojasta täältä. 

Posti välittää osoitteiden muutos- ja korjaustietoja Postin kanssa sopimuksen tehneille asiakkaille

Jos asuntoosi on rekisteröity ylimääräinen asukas, voit ilmoittaa siitä meille ilmoitus ylimääräisestä asukkaasta -lomakkeella.

Voit tarkistaa Tarkasta omat henkilötietosi -palvelusta, montako asukasta huoneistoon on rekisteröity asumaan.

Usein kysyttyä