Muuttoilmoitus.fi-palvelussa huoltokatko lauantaina 23.9.2023

Muuttoilmoitus.fi-palvelu on poissa käytöstä huoltotöiden takia lauantaina klo 23.9. klo 9.30 alkaen. Katko kestää noin neljä tuntia. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Muutto Suomessa  

Tee muuttoilmoitus tämän sivun ohjeilla, kun muutat Suomessa 

  • pysyvästi asunnosta toiseen 

  • tilapäisesti toiseen osoitteeseen korkeintaan vuodeksi ja palaat takaisin samaan vakinaiseen osoitteeseesi. 

Voit ilmoittaa yhdellä ilmoituksella osoitetietosi sekä ylläpitämäämme väestötietojärjestelmään että halutessasi myös Postin osoitetietojärjestelmään. 

Tee muuttoilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää tai viimeistään viikon kuluttua muutosta. Kun teet ilmoituksen ajoissa ja ohjeiden mukaan, varmistat, että tietosi päivittyvät ajoissa väestötietojärjestelmään ja postisi tulevat heti oikeaan osoitteeseen. Huomioithan, että käsittelyaika alkaa muuttopäivästä. 

Jos olet jo tehnyt muuttoilmoituksen, ethän tee uutta ilmoitusta. Voit seurata muuttoilmoituksesi etenemistä kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun.

Toimi näin:

Voit tehdä muuttoilmoituksen meidän ja Postin yhteisessä verkkopalvelussa. Tarvitset tunnistautumista varten suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

Tee muuttoilmoitus 

Voit tehdä muuttoilmoituksen myös paperisella lomakkeella, jonka saat Postilta tai palvelupaikastamme. Lomaketta ei voi täyttää sähköisesti eikä tulostaa mistään. Palauta lomake Postille tai palvelupaikkaamme. Kun ilmoitat lomakkeella tietoja myös Postille, sinun täytyy todistaa henkilöllisyytesi. 

Et voi tehdä muuttoilmoitusta puhelimitse. 

Sinulle ei lähetetä tietoa muutetusta osoitteesta, vaan voit itse tarkastaa väestötietojärjestelmässä näkyvän osoitteesi Tarkasta omat henkilötietosi -palvelusta. 

Jos haluat tehdä muuttoilmoituksen ja olet estänyt muuttoilmoituksen tekemisen, lue ohjeet täältä: Muuttoilmoituksen teko, jos esto on voimassa

Huomioitavaa:

  • Voit ilmoittaa samalla ilmoituksella myös mukana muuttavat perheenjäsenet.  
  • Jos vain toinen huoltaja muuttaa kaikille yhteisestä kodista alaikäisten lasten kanssa, huoltajien on hyvä sopia lasten asumisjärjestelystä ennen muuttoilmoituksen tekemistä. Kun huoltajat toimittavat meille paperisen muuttoilmoituksen, jossa on molempien huoltajien allekirjoitus, voimme varmistua siitä, että huoltajat ovat sopineet lasten asumisjärjestelyistä yhdessä. Jos toisen huoltajan allekirjoitus puuttuu, muuttoilmoituksen käsittely viivästyy merkittävästi.   
  • Vapaa-ajan asunnon osoitetta ei voi tallentaa vakinaiseksi osoitteeksi väestötietojärjestelmään.  
  • Jos sinulla on muuttoilmoituksen esto, sinun täytyy poistaa se ennen kuin voit tehdä muuttoilmoituksen. Lue lisää muuttoestosta ja sen poistamisesta.  

Käsittelyajat

Muuttoilmoitus

Ylimääräisen asukkaan poistaminen asunnon rekisteristä

  •  1 kuukausi. 

Digi- ja väestötietovirasto välittää osoitteesi automaattisesti seuraaville organisaatioille:

Lue tarkemmin tietojen luovuttamisesta ja tietosuojasta sivuiltamme. 

Posti välittää osoitteiden muutos- ja korjaustietoja Postin kanssa sopimuksen tehneille asiakkaille

Asunnon ylimääräinen asukas

Voit tarkistaa Tarkasta omat henkilötietosi -palvelusta, montako asukasta huoneistoon on rekisteröity asumaan.

Ilmoita meille verkkolomakkeella asukkaan poistamisesta, jos asuntoosi on rekisteröity ylimääräinen asukas. Lue lisää

Usein kysyttyä

Tarvitsetko apua?

Yhteystietomme:

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 539 225.

Palveluajat:

  • ma 9-15
  • ti-pe 9-12

Sähköposti

Voit ottaa yhteyttä muuttoihin ja kotikuntaan liittyvissä asioissa myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. Muista kertoa viestissäsi koko nimesi ja syntymäaikasi.