Digiturvallinen elämä

Digiturvallinen elämä -koulutusten avulla opit toimimaan turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Kokonaisuuteen sisältyy koulutuksia organisaatioiden johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle.
 

Koulutukset organisaatioiden johdolle ja asiantuntijoille


Digiturvallisuus kuntien luottamushenkilöille

Digiturvallisuus kuntien luottamushenkilöille -koulutuksessa pääset tutustumaan digitaalisen turvallisuuden viiteen keskeiseen osa-alueeseen esimerkkitapausten kautta. Tapauksiin perehdytään erityisesti luottamushenkilön näkökulmasta. 

Digiturvallisuus kuntien luottamushenkilöille -koulutus eOppivassa


Riskienhallinta digimaailmassa

Riskienhallinta auttaa organisaatiota saavuttamaan tavoitteensa ja mahdollistaa turvallisen työympäristön syntymisen. Koulutuksessa tarkastellaan, mitä riskienhallinta tarkoittaa ja miten riskejä hallitaan. Lisäksi syvennytään siihen, miten riskienhallinta saadaan organisaation yhteiseksi asiaksi. Koulutus on suunnattu organisaatioiden johtajille, digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita riskienhallinnasta. Verkkokoulutuksen kesto on 30-60 minuuttia.

Riskienhallinta digimaailmassa -koulutus eOppivassa


Turvaa digitaalinen toiminta häiriötilanteessa

Häiriötilanteen voi aiheuttaa esimerkiksi luonnonilmiö, verkkohyökkäys, sähkökatko tai inhimillinen erehdys. Tässä koulutuksessa opit häiriötilanteiden ja toiminnan jatkuvuuden hallintaa sekä tilanteeseen liittyvää viestintää. Koulutus on suunnattu organisaatioiden johtajille, digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille sekä palvelujen ja prosessien vastuuhenkilöille. Verkkokoulutuksen kesto on 30-60 minuuttia.

Turvaa digitaalinen toiminta häiriötilanteissa -koulutus eOppivassa


Koulutukset organisaatioiden henkilöstölle


Digiturvallinen työelämä

Digitaalinen turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Tässä johdantokoulutuksessa opit toimimaan turvallisesti digimaailmassa. Tunnistat työskentelyyn liittyvät uhkat ja osaat hallita niistä syntyviä riskejä. Opit myös hyödyntämään digimaailman mahdollisuuksia. Verkkokoulutuksen kesto on 30-60 minuuttia. Digiturvallinen työelämä on ensimmäinen osa digitaalisen turvallisuuden koulutuskokonaisuudesta. Koulutuksen kieliversiot löytyvät Digiturvallinen elämä -sivun ruotsin- ja englanninkielisiltä sivuilta.

Digiturvallinen työelämä -koulutus eOppivassa


Toimi turvallisesti digimaailmassa

Tiedätkö, miten digitaalisissa ympäristöissä työskennellään turvallisesti? Se on oikeastaan aika yksinkertaista: Luokittele tiedot ja valitse niiden käsittelyyn oikeat tilat ja työvälineet! Tässä koulutuksessa perehdymme tiedon eri tyyppeihin sekä siihen, millaisissa tiloissa ja millaisilla työvälineillä erilaisia tietoja voi käsitellä. Opit myös viestimään turvallisesti sosiaalisessa mediassa. Verkkokoulutuksen kesto on 30-60 minuuttia. Toimi turvallisesti digimaailmassa on toinen osa digitaalisen turvallisuuden koulutuskokonaisuudesta. Koulutuksen kieliversiot löytyvät Digiturvallinen elämä -sivun ruotsin- ja englanninkielisiltä sivuilta.

Toimi turvallisesti digimaailmassa -koulutus eOppivassa


Tietosuojan ABC julkishallinnon henkilöstölle

Sinäkin käsittelet työssäsi henkilötietoja, eli ihmisiä koskevia tietoja. Teimme tämän koulutuksen, jotta oppisit lisää siitä, mitä tietosuoja on, miksi se on tärkeää ja miten henkilötietoja käsitellään lainmukaisesti ja turvallisesti. Lisäksi neuvomme, miten toimia, kun henkilötietojen tietoturvallisuus on vaarantunut.

Koulutus on osallistujapalautteen ja lakimuutosten perusteella uudistettu versio vuonna 2018 julkaistusta koulutuksesta Tietosuojan ABC julkishallinnon henkilöstölle. Koulutuksessa on lisää käytännön esimerkkejä ja tietoa myös sinulle, joka olet suorittanut koulutuksen jo aikaisemmin. Voit myös tehdä vaikka testin uudelleen ja katsoa, vieläkö tärkeimmät asiat ovat hallinnassa. Koulutuksen kieliversiot löytyvät Digiturvallinen elämä -sivun ruotsin- ja englanninkielisiltä sivuilta.

Tietosuojan ABC julkishallinnon henkilöstölle eOppivassa

 

Digiturvallinen elämä -peli

Digiturvallinen elämä -peli on nyt julkaistu! Pelin avulla opit digiturvataitoja helpolla ja hauskalla tavalla.

Pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Toimit arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä digiturvahaasteita?

Lataa peli sovelluskaupoista

Apple Store

Google Play Store

Pelin pelaaminen läpi vie aikaa noin 30-60 min. Jos digiturva-asiat ovat sinulle uusia, suosittelemme käymään ensin yllä olevat henkilöstölle suunnatut koulutukset.

Peliin tuotetaan jatkossa säännöllisesti uutta sisältöä. Peli julkaistaan myöhemmin myös ruotsiksi.

Tietosuoja

Digiturvallinen elämä -peli on tietoturva-auditoitu. Peli ei muodosta internet-yhteyksiä eikä vaadi laitteelta oikeuksia. Peli ei kerää henkilötietoja.

   

Tilaa Digiturvallinen elämä -tarroja täältä!

Jos huomaat pelin toiminnassa ongelmia, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected]


Ladattavat materiaalit

Lataa tästä Digiturvallinen elämä -julisteet organisaatiosi käyttöön.

Lataa tulostettava juliste: Salasana

Lataa tulostettava juliste: Huijausviesti