Muutto ulkomailla toiseen osoitteeseen 

Suomen kansalaisen täytyy ilmoittaa aina meille, kun hänen osoitteensa vaihtuu joko Suomessa tai ulkomailla. Tee muuttoilmoitus tämän sivun ohjeilla, kun muutat ulkomailla asunnosta toiseen. Saatat muuttaa maasta toiseen tai yhden maan sisällä.  

On tärkeää, että ilmoitat ulkomaisen osoitteesi, jotta Suomen viranomaiset tavoittavat sinut nopeammin sinua koskevissa asioissa, joita ovat esimerkiksi eläkepäätökset ja asevelvollisuutta koskevat kirjeet. Saat myös passin nopeammin. 

Ulkomailla asuvan Suomen kansalaisen osoitteenmuutosilmoitus 

Ilmoituksen muutosta voi tehdä myös paikallisen Suomen edustuston kautta.

 

Muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta meille Digi- ja väestötietovirastolle. Osoitteen ajantasaisuus on tärkeää esimerkiksi vaalien lähestyessä. Lähetämme sinulle äänioikeudesta kertovan ilmoituskortin tiedossamme olevaan osoitteeseen.

Tarkasta tämän hetkiset tietosi osoitteessa dvv.fi/omien-tietojen-tarkastus-palvelu

 

Saatko sinäkin ilmoituksen äänioikeudesta sähköisessä muodossa Suomi.fi-viesteihin?

Jos käytössäsi on Suomi.fi-viestit, saat ilmoituksen äänioikeudesta paperipostin sijaan Suomi.fi-viesteihin sähköisessä muodossa.

Jos haluat saada ilmoituksen äänioikeudestasi vuoden 2024 presidentinvaaleissa sähköisenä, ota Suomi.fi-viestit käyttöön viimeistään 7.12.2023.

Ota  palvelu käyttöön osoitteessa https://suomi.fi/viestit.
Tarvitset palveluun tunnistautumista varten suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko apua?

Yhteystietomme:

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 539 225.

Palveluajat: mape 915.

Sähköposti

Voit ottaa yhteyttä muuttoihin ja kotikuntaan liittyvissä asioissa myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. Muista kertoa viestissäsi koko nimesi ja syntymäaikasi.