Kansalaisuuden rekisteröinti 

Voit ilmoittaa useita kansalaisuuksia väestötietojärjestelmään. Merkitsemme kansalaisuuden väestötietojärjestelmään voimassa olevan passin, virallisen kansalaistamispäätöksen tai muun luotettavan selvityksen perusteella. 

Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa tieto saamastasi ulkomaan kansalaisuudesta Suomen väestötietojärjestelmään. 

Lue lisää Suomen kansalaisuuden menettämisestä ja säilyttämisestä.  

Jos haet Suomen kansalaisuutta, ota yhteyttä Maahanmuuttovirastoon. 

Millä asiakirjalla voin osoittaa kansalaisuuteni? 

Toimi näin

1. Täytä alla oleva lomake.       

Rekisteritietojen korjaus/lisäys

2. Toimita meille asiakirjat joko palvelupaikassa asioimalla, Suomen edustuston kautta tai postittamalla ne osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 26, FI-68601 Pietarsaari. Skannattuja asiakirjoja ei voida hyväksyä. Toimita kaikki tarvittavat asiakirjat kerralla, siten nopeutat asiasi käsittelyä. Tutustu huolellisesti tarvittaviin asiakirjoihin verkkosivuillamme.

Katso tarkemmat ohjeet asiakirjojen toimittamisesta.

Tarvittavat asiakirjat: 

  • täytetty lomake rekisteritietojen korjauksesta    
  • kansalaisuuden osoittava asiakirja (katso ylempää kohdasta “millä asiakirjoilla kansalaisuus voidaan merkitä väestötietojärjestelmään”). 

3. Tiedustelut ja sähköpostiviestit eivät nopeuta ilmoituksen käsittelyä. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä. Saat meiltä vahvistuksen, kun kansalaisuustieto on tallennettu. Tarkista, että tietosi on merkitty oikein. Jos emme jostain syystä merkitse väestötietojärjestelmään ilmoittamaasi tietoa, saat siitä päätöksen. Päätöksen liitteenä on ohje oikaisuvaatimuksen tekemiseen. 

HUOM! Asiat käsitellään saapumisjärjestyksessä. Emme valitettavasti voi kiirehtiä yksittäisen asian käsittelyä kuin erittäin poikkeuksellisesti ja hyvin painavasta syystä. Esimerkiksi pankkitilin avaaminen ei ole riittävä peruste kiirehtimiselle.

Hinta

Maksuton

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme

Huomaathan, että löydät keskimääräiset käsittelyajat sivuiltamme.

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 320

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet