Maistraattirekisterien hakupalvelut

Maistraattirekisterien hakupalvelut on tarkoitettu tilanteeseen, jossa organisaationne tarvitsee säännöllisesti tietoa seuraavista henkilörekisteistä: Holhousasioiden rekisteri, Lahjoitusasioiden rekisteri, Avioehtoasioiden rekisteri, Vihkimisoikeusrekisteri, Avoliittoasioiden rekisteri sekä virallisten lehtien vuosiluettelot 1930-1978.

Rekisterien hakupalvelut toteutetaan organisaationne tietojärjestelmän kanssa integroitavalla XML -kyselyrajapinnalla (avoin webservice -rajapinta). Kyselyrajapinnan kautta voitte tehdä hakuja sovituista rekistereistä oman organisaationne tietojärjestelmässä käsiteltäväksi.

Kyselyrajapinnan käyttöönotto edellyttää yhteistyöprojektia Digi- ja Väestötietoviraston asiantuntijoiden kanssa. Käyttöönoton kustannuksista vastaa asiakas.

Kyselypalvelujen käyttö edellyttää tietolupaa, joka haetaan Digi- ja Väestötietoviraston Hämeen yksiköstä.  

Viranomaiset

Viranomaisorganisaatioista palvelua käyttävät tällä hetkellä KELA, VERO ja Keva

Yritykset ja yhteisöt

Palvelun käyttäjiä ovat tällä hetkellä Alma Talent (Kauppalehti) ja Asiakastieto, joille on myönnetty oikeus rekisteritietojen edelleen välittämiseen.

Vaihtoehtona omalle kyselyrajapintayhteydelle voitte tiedustella tietopalveluja näiltä yrityksiltä. Yritykset välittävät tietoa avioehtoasioiden ja lahjoitusasioiden rekistereistä. Ne myös markkinoivat palvelua, välittävät tietolupahakemukset Digi- ja väestötietovirastoon, antavat käyttäjätunnukset asiakkaille ja laskuttavat asiakkaita.

Toimikaa näin

Kyselypalvelujen käyttö edellyttää tietolupaa, joka haetaan Digi- ja Väestötietoviraston Hämeen yksiköstä. Lupa käsitellään ja rekisteröidään palvelun käyttöönottoprojektin yhteydessä.

Digi- ja väestötietovirasto

PL 64
13101 HÄMEENLINNA

Yritykset, yhteisöt ja viranomaiset voivat hankkia tietoja avioehtoasioiden ja lahjoitusasioiden rekistereistä myös yhteistyökumppaniemme kautta. Ottakaa yhteyttä seuraaviin toimijoihin
•    Alma Talent Tietopalvelut
•    Suomen Asiakastieto Oy

Rekistereistä saa tietoja myös otteina.

Hinta

Palvelun käyttö on maksullista, ja perustuu maksuasetukseen.

Yhteistyökumppanit kertovat omasta hinnoittelustaan.

 

 

Suomen väkiluku 5 629 865