Rekisteröidyn parisuhteen muuttaminen avioliitoksi 

Voitte muuttaa ennen 1.3.2017 Suomessa rekisteröidyn parisuhteenne avioliitoksi ilmoittamalla siitä meille. Rekisteröity parisuhde jatkuu avioliittona siitä päivästä alkaen, kun olemme saaneet ilmoituksenne. Ilmoitukseen ei liity vihkitoimitusta. Samalla voitte myös ilmoittaa, että otatte yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän.  

Voitte myös jatkaa rekisteröidyssä parisuhteessa muuttamatta sitä avioliitoksi, jos niin haluatte.

Ulkomailla rekisteröityä parisuhdetta ei voi ilmoituksella muuttaa avioliitoksi.  

Toimikaa näin 

1. Täyttäkää alla oleva lomake yhdessä ja allekirjoittakaa se. Päättäkää ja merkitkää lomakkeeseen, haluatteko ottaa yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän. Vaihtuvasta sukunimestä ei tarvitse lähettää muita lomakkeita. 

Hakemuslomake 

2. Voitte lähettää lomakkeen skannattuna sähköpostin liitteenä. Käyttäkää turvapostia, jotta tietonne liikkuvat salatusti. Valitkaa turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. 

Voitte lähettää lomakkeen myös postitse mihin tahansa palvelupaikkaamme. 

3. Teille lähetetään kirjallinen ilmoitus, kun rekisteröity parisuhde on muutettu avioliitoksi.  

Hinta

Maksuton

Näin saat asiakirjan:

Saat ilmoituksen rekisteröinnistä, kun tietosi on tallennettu.

Saat ilmoituksen salattuna sähköpostina ilmoittamaasi sähköpostiin, kun tietosi on tallennettu. Jos sinulla on käytössäsi Suomi.fi-viestit, saat viestin sähköpostin sijasta sinne. Jos sinulla ei ole Suomi.fi-viestejä tai sähköpostia, saat tiedon kirjepostitse.

Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä.

Tarkista, että tietosi on merkitty oikein. Jos ilmoittamaasi tietoa ei voida merkitä väestötietojärjestelmään, lähetämme sinulle asiasta päätöksen. Päätöksen liitteenä on ohje oikaisuvaatimuksen tekemiseen.

Linkit asiaan liittyviin lakeihin 

Avioliittolaki

Ota yhteyttä

Sähköposti 

Otathan meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tiedot liikkuvat salatusti. Valitse turvapostin vastaanottajaksi [email protected].

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 220.

Palveluajat: ma–pe 9–15

 

 

Suomen väkiluku 5 635 667