Rekisteröidyn avioehtosopimuksen kopion tilaaminen 

Tallennamme avioehtoasioiden rekisteriin tietoja avioehtosopimuksista. Voit pyytää meiltä otteen rekisteristä ja rekisteröidyn avioehtosopimuksen kopiota itsellesi, jos olet esimerkiksi hukannut sen. 

Jos avioehtosopimus on rekisteröity ennen 1.3.2003, pyydä kopio siltä käräjäoikeudelta, joka avioehdon on rekisteröinyt. Käräjäoikeuksien yhteystiedot löydät oikeus.fi-sivulta.

Tietoa avioehtosopimuksesta tarvitaan yleensä pesänselvityksessä joko perunkirjoitusta varten tai avioeron yhteydessä tehtävässä omaisuuden jaossa. 

Jos haluatte tietää, onko avioehtosopimuksenne rekisteröity, ottakaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. 

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 244.

Palveluajat: ma–pe 9–15.

Postiosoite

Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 00531 Helsinki

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Hinta 

Ote avioehtoasioiden rekisteristä maksaa 22 euroa. 

Saat erillisen laskun, kun asiasi on käsitelty.

Lähetämme laskun ensisijaisesti Suomi.fi-viesteihin ja toissijaisesti OmaPosti-palveluun. Postitamme laskun vain silloin, jos sinulla ei ole näistä kumpaakaan palvelua käytössä.

Näin saat asiankirjan:

Saat meiltä otteen avioehtosopimusten rekisteristä ja kopion rekisteröidystä avioehtosopimuksesta, kun pyyntösi on käsitelty.

Lähetämme todistuksen Suomi.fi-viesteihin. Näin saat sen mahdollisimman nopeasti. Jos sinulla ei ole palvelua käytössäsi, saat todistuksen kirjepostitse. Voit myös hakemusta tehdessäsi valita saada asiakirjat salattuna sähköpostina.

Todistus ja lasku tulevat erikseen.

Usein kysyttyä