Vihkitilat

Vihkiparin tulee ottaa tilaisuuteen mukaan henkilöllisyystodistukset. Vihkimisen voi tilata suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

Vihkitilaisuuden pituus on noin viisi minuuttia. Vihkimisessä tulee olla läsnä kaksi 15 vuotta täyttänyttä todistajaa. Koronatilanteen vuoksi palvelupaikoissa ei voida järjestää todistajia viraston puolesta. Poikkeuksen tekee Helsingin palvelupaikka.

Vihkitilassa saa valokuvata ja videoida, mutta jos haluat jakaa videota tai valokuvia sosiaalisessa mediassa, kysythän luvan kaikilta kuvissa näkyviltä.

Virka-aikaan maistraatissa järjestettävä vihkiminen on maksuton. Vihkiajan voit varata sähköisestä ajanvarauksesta. Varattavissa olevat vihkiajat löydät kunkin paikkakunnan esittelystä.

Erikseen sopimalla siviilivihkijä voi tulla juhlapaikalle myös virka-ajan ulkopuolella. Virka-ajan ulkopuolella vihkiminen maksaa 250 euroa. Lisäksi peritään vihkijän matkakustannukset vihkipaikalle. Virka-ajan ulkopuolella järjestettävästä vihkitilaisuudesta voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected]