Muuttoilmoitus

Ilmoita muutosta meille aina, kun  

Jos muutat Suomesta toiseen Pohjoismaahan tai toisesta Pohjoismaasta Suomeen, ilmoita asiasta meille muutto Pohjoismaiden välillä -sivun ohjeilla. 

Voit ilmoittaa yhdellä ilmoituksella osoitetietosi sekä ylläpitämäämme väestötietojärjestelmään että halutessasi myös Postin osoitetietojärjestelmään. 

Tee muuttoilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää tai viimeistään viikon kuluttua muutosta. Tee ilmoitus ajoissa ennen muuttoa, jotta tietosi päivittyvät mahdollisimman nopeasti väestötietojärjestelmään ja postisi kulkuun ei tule katkoksia. 

Voit tehdä myös muuttoilmoituksen eston Tarkasta omat henkilötietosi -palvelussamme. Tällöin kukaan ei voi tehdä muuttoilmoitusta puolestasi. Lue muuttoilmoituksen estosta lisää sivuiltamme

Käsittelyajat

Muuttoilmoitus

Keskimääräinen käsittelyaika 30 arkipäivää. Käsittelyaika alkaa muuttopäivästä. Lue lisää muuttoilmoituksen käsittelystä Usein kysyttyä -osiosta.

Ylimääräisen asukkaan poistaminen asunnon rekisteristä

Keskimääräinen käsittelyaika 10 arkipäivää.

Yhteystietomme 

Palvelunumero

Puhelinnumero 0295 539 225 

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Muuttoneuvonnan puhelinpalvelussa on tällä hetkellä häiriö. Selvitämme asiaa ja pahoittelemme häiriötä. 

Sähköposti

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Voit hoitaa näitä asioita:

  • muuttoihin ja kotikuntaan liittyvät tiedustelut

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet