Muutto Suomeen

Tee muuttoilmoitus tämän sivun ohjeilla, kun muutat ulkomailta Suomeen. Jos kuitenkin muutat Suomeen jostain toisesta Pohjoismaasta, tee muuttoilmoitus muutto Pohjoismaiden välillä -sivun ohjeilla. 

 

Suomen kansalaisen muutto Suomeen 

Jos aiot asua Suomessa vähintään vuoden, muutto on syytä ilmoittaa vakinaisena, jolloin saat kotikunnan ja sen kuntalaisilleen tarjoamat edut. Jos tilapäiseksi ajateltu asumisesi muuttuukin vakinaiseksi, on myös siitä ilmoitettava. 

1. Ilmoita muutostasi meille. 

  • Voit tehdä muuttoilmoituksen meidän ja Postin yhteisessä verkkopalvelussa. Tarvitset tunnistautumista varten suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.  

Tee muuttoilmoitus 

  • Voit tehdä muuttoilmoituksen myös paperisella lomakkeella, jonka saat Postilta tai palvelupaikastamme. Lomaketta ei voi täyttää sähköisesti eikä tulostaa mistään. Palauta lomake Postille tai palvelupaikkaamme. Kun ilmoitat lomakkeella tietoja myös Postille, sinun täytyy todistaa henkilöllisyytesi. 

  • Et voi tehdä muuttoilmoitusta puhelimitse. 

2. Sinulle ei lähetetä tietoa muutetusta osoitteesta, vaan voit itse tarkastaa väestötietojärjestelmässä näkyvän osoitteesi Tarkasta omat henkilötietosi -palvelusta. 

 

Ulkomaan kansalaisen muutto Suomeen 

Ilmoita muutostasi sivun ”Ulkomaalaisen muutto Suomeen, Suomessa ja Suomesta” ohjeiden mukaisesti, kun muutat toisesta maasta Suomeen.

Yhteystiedot 

Suomen kansalainen, voit ottaa meihin yhteyttä näin: 

Puhelin 

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 539 225.
Palveluajat: ma–pe 9–15

Sähköposti 
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse. Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected].  

Lähetä sähköposti turvapostina 

 

Ulkomaan kansalainen, voit ottaa meihin yhteyttä näin: 

Sähköposti 

Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina 

Puhelin 

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 320.
Palveluajat: ma–pe 9–15

Palvelupaikat  

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet 

 

 

Suomen väkiluku 5 626 442