Laskutus

Digi- ja väestötietovirasto käsittelee ensisijaisesti kaikki laskut sähköisesti.

Näin vastaanotat Digi- ja väestötietoviraston laskuja henkilöasiakkaana:

E-lasku

Kaikki Digi- ja väestötietoviraston asiakkaat voivat tilata laskunsa e-laskuna perinteisen paperilaskun sijasta. E-lasku on helppo ja turvallinen tapa vastaanottaa Digi- ja väestötietoviraston laskuja automaattisesti omaan verkkopankkiin.

Yksinkertaisimmillaan saat e-laskun käyttöösi tilaamalla sen verkkopankissasi.

  • Huolehdi, että olet tehnyt sopimuksen verkkolaskujen vastaanottamisesta pankkisi kanssa.
  • Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius e-laskujen lähettämiseen.
  • Etsi listalta Digi- ja väestötietovirasto ja ilmoita pyydetty tunnistetieto, joka on henkilötunnus.

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat omasta pankistasi.

OmaPosti

Jos olet ottanut Postin OmaPosti-palvelun käyttöösi, voit saada Digi- ja väestötietoviraston laskut OmaPosti-palvelun kautta sähköisesti. Digi- ja väestötietovirasto lähettää henkilöasiakkaiden laskut automaattisesti OmaPostin kautta niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua.

OmaPosti-palvelusta on hyvä tarkistaa, että palveluun ilmoitettu sähköpostiosoite on oikein ja voimassa, jotta saat ilmoitukset viesteistä ja laskuista.

Lue lisää OmaPosti-palvelusta

Kivra

Jos olet ottanut Kivran digipostipalvelun käyttöösi, voit saada Digi- ja väestötietoviraston laskut Kivran digipostipalvelun kautta sähköisesti. Digi- ja väestötietovirasto lähettää henkilöasiakkaiden laskut automaattisesti Kivran digipostipalveluun niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua tai eivät käytä OmaPostia.

Palvelusta on hyvä tarkistaa, että palveluun vahvistettu sähköpostiosoite on oikein ja voimassa, jotta saat ilmoitukset viesteistä ja laskuista.

Lue lisää Kivran digipostipalvelusta

Suomi.fi-viestit

Digi- ja väestötietovirasto lähettää henkilöasiakkaiden laskut automaattisesti Suomi.fi-viesteihin niille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöönsä, mutta eivät ole tilanneet erillistä e-laskua tai muita aiemmin mainittuja digipostipalveluja. Jos sinulla on Suomi.fi-viestit käytössäsi, et saa Digi- ja väestötietovirasto enää erillistä paperilaskua.

Viestit-palvelusta on hyvä tarkistaa, että palveluun ilmoitettu sähköpostiosoite on oikein ja voimassa, jotta saat ilmoitukset viesteistä ja laskuista.

Lisätietoja Suomi.fi-viesteistä saat tutustumalla Suomi.fi-verkkopalveluun. Samasta linkistä pääset kirjautumaan myös omiin viesteihisi.

Lue lisää Suomi.fi-viesteistä Suomi.fi-verkkopalvelusta

Paperilaskut

Jos et ole ottanut käyttöösi edellä mainittuja sähköisiä vastaanottokanavia, toimitamme laskut kirjepostina väestötietojärjestelmän mukaiseen osoitteeseen.

Laskutuksen yhteystiedot

Lisätietoa laskutuksesta saat osoitteesta [email protected]