Digiturvapalvelut

Digi- ja väestötietoviraston Digiturvapalvelut tukevat koko julkista hallintoa turvallisten palvelujen ja toimintaympäristön kehittämisessä.

Ajankohtaista Digitaalisesta turvallisuudesta

Digiturvapalvelut tekevät laajasti yhteistyötä koko julkisen hallinnon kanssa ja kokoavat siten parhaat käytännöt yhteiseen käyttöön. Toiminta perustuu verkostoihin ja laajaan yhteistyöhön.

Digitaaliseen turvallisuuteen liittyvän tiedon ja osaamisen kokoaminen hyödyttää julkista hallintoa laajasti. DVV:n Digiturvapalvelut kokoavat muun muassa analysoitua digiturvan kokonaiskuvaa kaikkien saataville.

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa valtionhallinnon organisaatioille digiturvallisuuden asiantuntijapalveluita, joiden avulla he voivat toteuttaa organisaation turvallisuutta edistäviä toimeksiantoja. Palvelun avulla valtionhallinnon organisaatiot saavat käyttöönsä monipuoliset turvallisuuden eri osa-alueiden konsultoinnin ja -auditoinnin palvelut parantaakseen ja kehittääkseen tieto- tai kyberturvallisuutta, riskienhallintaa, toiminnan jatkuvuutta tai tietosuojaa.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa myös VAHTIn operatiivisesta toiminnasta. Valtiovarainministeriön asettama VAHTI on julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisestä ja ohjauksesta vastaavien organisaatioiden yhteistyö-, valmistelu- ja koordinaatioelin.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa osana JUDO-hanketta myös julkisen hallinnon tieto- ja kyberturvallisuuteen sekä toiminnan jatkuvuuteen liittyvien harjoitusten koordinoinnista.