Todistusmallit


Sähköinen todistus

Digi- ja väestötietoviraston itsepalvelusta on saatavissa sähköinen asuinpaikka, avioliitto-, elossaolo-, siviilisääty- ja syntymätodistus.

Sähköinen todistus ei sisällä Digi- ja väestötietoviraston allekirjoitusta tai leimaa. Todistuksen oikeellisuuden voi tarkastaa Digi- ja väestötietovirastosta todistuksessa olevalla tunnisteella. Ohjeet löytyvät sivun lopussa. 

Esimerkki sähköisestä todistuksesta 1 
Esimerkki sähköisestä todistuksesta 2


Virkailijan tekemä todistus

Kun virkailija tekee todistuksen kotimaiseen käyttöön, todistus sisältää koneellisen allekirjoituksen tai sähköisen allekirjoituksen. Ulkomaiseen käyttöön tehty todistus sisältää käsin tehdyn allekirjoituksen ja Digi- ja väestötietoviraston leiman. 

Esimerkki virkailijan tekemästä todistuksesta 1
Esimerkki virkailijan tekemästä todistuksesta 2


Huomioithan, että Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät vuoden 2020 alusta Digi- ja väestötietovirastoksi. Tämän vuoksi liikkeellä voi olla joko maistraatin tai Digi- ja väestötietoviraston logolla olevia todistuksia, jotka ovat päteviä.


Todistuksen oikeellisuuden tarkastaminen


Voimme tarkastaa todistuksen oikeellisuuden todistuksen alareunassa olevalla 32-merkkisellä tunnisteella. Tunnisteen lisäksi sinun on kerrottava tietosi (nimesi, syntymäaikasi ja / tai henkilötunnuksesi) tarkastuksen tekemiseksi.

Tarkastusta voit pyytää puhelimitse, puh. 0295 536 230, puhelinpalveluaika arkisin kello 9–15.

 

 

Suomen väkiluku 5 629 865