Ilmoitus nimen muuttamisesta ulkomailla

Jos muutat nimesi ulkomailla, ilmoita se myös Digi- ja väestötietovirastolle. Se rekisteröi nimenmuutoksen Suomen väestötietojärjestelmään saatuaan nimenmuutokseen liittyvät asiakirjat.

Jos etu- ja/tai sukunimesi on muuttunut ulkomailla, tieto nimenmuutoksesta voidaan rekisteröidä Suomen väestötietojärjestelmään. Näin henkilötietosi pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa tieto nimenmuutoksestasi väestötietojärjestelmään.

Ulkomailla tapahtunut nimenmuutos voidaan rekisteröidä ulkomaisen asiakirjan, kuten passin tai viranomaisen päätöksen perusteella, josta nimenmuutos ilmenee. Tarvittaessa Digi- ja väestötietovirasto pyytää lisäselvitystä rekisterimerkinnän tekemiseksi.

Kun tieto nimenmuutoksesta on tallennettu väestötietojärjestelmään, sinulle lähetetään ote väestötietojärjestelmästä. 

Jos Digi- ja väestötietovirasto ei merkitse väestötietojärjestelmään ilmoittamaasi tietoa, saat siitä päätöksen. Voit hakea Digi- ja väestötietovirastolta oikaisua tähän rekisterimerkintää koskevaan päätökseen 30 päivän kuluessa sen tiedoksisaannista. Päätöksen liitteenä saat ohjeen oikaisuvaatimuksen tekemiseksi.

Toimi näin

  • Ilmoita nimenmuutoksestasi Digi- ja väestötietovirastolle kirjallisesti. 
  • Liitä ilmoitukseesi ulkomaan viranomaisen myöntämä alkuperäinen asiakirja, josta nimenmuutos ilmenee. 
  • Jos olet Suomen kansalainen, voit toimittaa asiakirjat myös lähimpään Suomen edustustoon.
  • Asiakirjat voi olla tarpeellista laillistaa tai käännättää. 

Katso erillinen laillistamisohje

Ohjeet ulkomaisten asiakirjojen toimittamiseen

Hinta

Maksuton

Katso myös

Suomen kansalaiset voivat toimittaa asiakirjat osoitteeseen: Digi- ja väestötietovirasto, PL 26, FI- 68601 Pietarsaari tai asioida Suomen edustustoissa. Jos toimitat asiakirjat edustustolle edelleen lähetettäväksi  Digi- ja väestötietovirastolle,  edustusto perii tästä palvelustaan hinnastonsa mukaisen maksun.

 Suomen edustustot

Usein kysyttyä

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme

Sähköposti

Älä tiedustele käsittelyaikaa sähköpostin välityksellä, sillä se ruuhkauttaa palveluamme. Käsittelemme hakemukset niiden saapumisjärjestyksessä. HUOM! Emme vastaa tällä hetkellä käsittelyaikatiedusteluihin.

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Älä tiedustele käsittelyaikaa puhelimitse, sillä se ruuhkauttaa palveluamme. Käsittelemme hakemukset niiden saapumisjärjestyksessä.

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 320

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet