Ulkomailla muuttunut nimi

Jos etu- ja/tai sukunimesi on muuttunut ulkomailla, ilmoita siitä meille tällä sivulla annettujen ohjeiden mukaisesti. Tallennamme nimenmuutoksen Suomen väestötietojärjestelmään. Näin henkilötietosi pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa tieto nimenmuutoksestasi väestötietojärjestelmään.  

Voit todistaa ulkomailla muuttuneen nimesi esittämällä meille ulkomaan viranomaisen myöntämän asiakirjan nimenmuutoksesta tai passisi, josta uusi nimi ilmenee. Passista voi vaihtoehtoisesti myös esittää vahvistetun kopion.  

Jos sukunimesi on muuttunut ulkomailla solmitun avioliiton yhteydessä, voimme tallentaa uuden nimesi väestötietojärjestelmään. Sukunimenmuutoksesi täytyy käydä ilmi vihkitodistuksesta tai henkilöllisyystodistuksesta. Lue tarkempia ohjeita ulkomailla solmitun avioliiton sekä sen yhteydessä muuttuneen nimen ilmoittamisesta. 

Toimi näin

 

1. Täytä alla oleva lomake.       

Rekisteritietojen korjaus/lisäys 

 

2. Selvitä pitääkö asiakirja laillistaa tai käännättää, jos todistat ulkomailla muuttuneen nimesi ulkomaan viranomaisen myöntämällä asiakirjalla.

  • Todistus tulee esittää joko alkuperäisenä tai oikeaksi todistettuna jäljennöksenä
    • Jos asiakirjaasi edellytetään laillistusta, tulee jäljennös pyytää laillistetusta asiakirjasta. Tämän jälkeen myös jäljennös laillistetaan.
    • Oikeaksi todistetun jäljennöksen voi antaa joko julkinen notaari tai sama viranomainen, joka on antanut alkuperäisen asiakirjan

 

3. Toimita asiakirjat näin:
A) Suomen edustuston kautta 

  • Jos olet Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva ulkomaan kansalainen
  • Muussa tapauksessa voit tiedustella edustustosta, onko asiakirjojen toimittaminen heidän kauttaan mahdollista

B) Postitse

  • Lähetä lomake ja asiakirjat osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 00531 HELSINKI, FINLAND. Jos kotikuntasi on ollut ennen ulkomaille muuttoa Ahvenanmaalla, toimita asiakirjat Ahvenanmaan valtionvirastoon. 

C)    Tuomalla palvelupaikkaamme

HUOM. Sähköpostilla voi toimittaa ainoastaan sähköisiä asiakirjoja, jotka ovat varmistettavissa (ulkomaan viranomainen on myöntänyt asiakirjan alun perinkin sähköisessä muodossa). Myös sähköinen asiakirja tulee tarpeen mukaan laillistaa. Sähköinen asiakirja ei tarkoita skannattua asiakirjaa. 
Katso tarkemmat ohjeet asiakirjojen toimittamisesta.

 

4. Tiedustelut ja sähköpostiviestit eivät nopeuta ilmoituksen käsittelyä. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä. Saat otteen väestötietojärjestelmästä, kun tietosi on tallennettu. Tarkista, että tiedot on merkitty oikein. Jos emme jostain syystä merkitse väestötietojärjestelmään ilmoittamaasi tietoa, saat siitä päätöksen. Päätöksen liitteenä on ohje oikaisuvaatimuksen tekemiseen. 

Hinta

Maksuton