Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta.

Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Digi- ja väestötietoviraston tehtävänä on osaltaan näyttää suuntaa, uudistaa yhteiskuntaa ja tukea kansalaisten asiointia julkisen hallinnon kanssa. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta. Tässä digitalisaatio on yksi keskeinen keino.

Toimimme rohkeasti uudistaen, tukien ja arvostaen.

Luomme luottamusta ja välitämme huomisesta.

Näkemyksellinen digitalisaatiokumppani

Haluamme olla yhteiskunnassa suunnannäyttäjä, joka toimii rohkeasti uudistaen, tukien ja arvostaen. Asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme haluamme olla luotettava, näkemyksellinen ja haluttu kumppani.

Teemme aktiivista verkostoyhteistyötä ja haluamme työllämme vahvistaa luottamusta yhteiskunnassa. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta.
 

Arvojamme ovat rohkeus, arvostus ja luottamus

Arvomme ohjaavat toimintaamme siten, että teemme ennakkoluulottomia ratkaisuja, kannustamme asiantuntijoitamme itseohjautuvuuteen ja etenemme reippaasti.

Toiminnassamme arvostamme monimuotoisuutta, keskustelemme kunnioittavasti ja vaalimme osaamista. Kaikkea toimintaamme ohjaavat keskinäinen luottamus sekä jatkuva halu kehittyä. Voidaksemme kehittyä yhä paremmiksi arvioimme itseämme ja toimintaamme jatkuvasti.
 

Toimimme valtakunnallisesti

Virastossamme työskentelee yli 900 työntekijää ja toimimme yli 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Toimintamallimme on valtakunnallinen eli kansalainen voi hoitaa asiansa missä tahansa asiakaspalvelupisteessämme.
 

Seuraa Digi- ja väestötietovirastoa somessa!

Viestimme aktiivisesti toiminnastamme sosiaalisessa mediassa.
Olemme kanavillamme maanantaista perjantaihin klo 9–16. 
Viestintä ja markkinointi -tiimimme vastaa some-profiilien ylläpidosta, käytöstä ja kehittämisestä.

Seuraathan sinäkin jo meitä


Pelisäännöt somekanavissamme ja webinaareissamme

Oikean tiedon saatavuus ja sen välittäminen on meille tärkeää. Haluamme olla vuorovaikutteisia ja läsnä siellä, missä myös suuri osa ihmisistä ja sidosryhmistämmekin on. 

Arvomme ohjaavat meitä myös somessa ja webinaareissamme. Otamme toiset huomioon ja keskustelemme asiallisesti. Kiitos, kun toimit kanssamme samoin periaattein! 

Pelisääntöjämme ovat

  • Kunnioitamme toistemme mielipiteitä, emme nimittele.
  • Emme käytä alatyylisiä ilmaisuja tai kiroile.
  • Suojaamme henkilöiden yksityisyyttä emmekä käsittele kenenkään asioita julkisesti.

Jos pelisääntöjämme ei noudateta 

  • Poistamme viestit, jotka ovat rasistisia tai muuten ihmistä, yhteisöä, uskontoa tai rotua loukkaavia.
  • Poistamme viestit, jotka sisältävät linkityksiä lainvastaiseen materiaaliin tai jotka perustuvat asiattomaan materiaaliin, salaliittoteorioihin, disinformaatioon tai valeuutisiin.
  • Tarvittaessa estämme henkilön pääsyn sosiaalisen median kanavallemme tai webinaariimme.

Suomen väkiluku 5 635 667