Testikortit

Testikortit soveltuvat teknisten toiminnallisuuksien testaamiseen varmenteiden käyttöönoton tai järjestelmien kehityshankkeiden yhteydessä. Testikortteja voidaan käyttää esimerkiksi kortinlukijoiden testaamiseen tai kun testataan kirjautumista erilaisiin tietojärjestelmiin tai sovelluksiin. Testikortit toimivat vain testijärjestelmissä.

Testikorttien varmenteiden tietosisältö vastaa tuotantokäytössä olevien varmenteiden tietosisältöjä. Testikorttien varmenteiden henkilötiedot eivät perustu todellisiin henkilötietoihin.

Testikorttien tilaaminen

Tilaa tarvitsemasi testikortit verkkoasioinnin kautta. Jos organisaatiollasi ei vielä ole tiliä verkkoasioinnissa, voit luoda tilin rekisteröitymällä palveluun.

Korttien hinnat

 • Organisaatiotestikortit 50 e / kpl
 • Sote-henkilöstötestikortit 23 e / kpl
 • Sote-toimijatestikortit 23 e / kpl
 • Sote-ammattitestikortit ovat maksuttomia.

Tilausohjeita

Yksi tilaus voi sisältää enintään 20 testikorttia. Testikorttien valikoima on rajallinen eikä niiden testihenkilötietoihin (esim. nimeen tai henkilötunnukseen) voi vaikuttaa.

Tilattavissa olevat testikortit:

Testikortin tyyppi                                        

 • Sote-ammattitestikortti
 • Sote-henkilöstötestikortti
 • Sote-toimijatestikortti
 • Organisaatiotestikortti

Saatavilla on myös uuden varmennehierarkian mukaisia, uuden CA:n testikortteja, joiden tuotanto alkaa vuoden 2022 keväällä. Merkitsethän tilauksen Lisätietoja-kohtaan, jos tarvitset testikortteja uudella CA:lla.

Samaan tilaukseen on mahdollista sisällyttää myös ECC-testikortteja. ECC-sirulliset testikortit on tarkoitettu ainoastaan ECC-ominaisuuden testaamiseen. ECC-sirullisia testikortteja on saatavissa vain yhtä ammattioikeutta (lääkäri) Sote-ammattikortista ja yhtä erillistä organisaatiokorttia. Merkitsethän tilauksen Lisätietoja-kohtaan, jos tarvitset ECC-testikortteja.

Testikortit toimitetaan tilausjärjestyksessä. Suuren kysynnän takia toimitusaika saattaa venyä.

Kansalaisvarmennetestikortteja (henkilökortti) ei valitettavasti ole toistaiseksi saatavilla. Testaustarkoituksiin voi tarvittaessa käyttää myös poliisin myöntämää oikeaa henkilökorttia. Kansalaisvarmennetestikortit palaavat valikoimaan arviolta vuoden 2023 alkupuolella.

Testikorttien sulkeminen

Testikortin varmenne voidaan myös sulkea. Sulkeminen tehdään seuraavasti:

 1. Lähettäkää sen kortin/korttien tiedot, jonka varmenteet haluatte suljettavan sähköpostitse varmennepalvelut(at)dvv.fi
  - Kortilla oleva titteli
  - Testihenkilön nimi
  - Kortilla olevat kaksi numerosarjaa (löytyvät kortin etu- ja takapuolelta)
 2. Kun sulku on tehty, saatte tapahtumasta kuittauksen sähköpostiinne.

Lisätietoja:

varmennepalvelut(at)dvv.fi