Hyppää sisältöön

Digituen julkaisut

Tälle sivulle olemme koonneet mielenkiintoista tutkittua tietoa digituesta ja digiosaamisesta digituen toimijoiden hyödynnettäväksi. 

Tutustu Digi- ja väestötietoviraston Digituen kartoituksiin ja julkaisuihin

Läheiset digitukijoina -kartoitus

Kartoituksen tavoitteena on ollut ymmärtää suomalaisten yksityishenkilöinä antaman digituen roolia suhteessa muuhun tarjolla olevaan digitukeen. Olemme myös hakeneet keinoja, joilla tukea läheisiä digituen antajina.  

Digituen asiakaskokemuskartoitus 2023 

Kartoituksessa tavoitteenamme on ollut ymmärtää, miten digituen asiakkaat kokevat saamansa tuen ja millaiseen tarpeeseen nykydigituki vastaa. Lisäksi olemme halunneet kehittää digituen asiakaskokemuksen mittaamista. Asiakaskokemusta tarkastellaan ensimmäistä kertaa yhdistäen eri organisaatioissa kerättyä tietoa. 

Digi- ja väestötietoviraston digitaitosuositukset 2023

Digitaitosuositusten tarkoituksena on määritellä minkälaisia digitaitoja tarvitaan, jotta omien asioiden hoitaminen ja yhteiskunnallinen osallistuminen olisi mahdollista. Tärkeäksi tunnistettuja taitoja ovat esimerkiksi omien asioiden hoitaminen digitaalisissa palveluissa ja tunnistautumiseen liittyvä osaaminen. Tunnistettu digiosaaminen auttaa meitä digitaitojen kehittämisessä ja niihin liittyvien tarpeiden tukemisessa.

Digituen löydettävyyden kipupisteet ja ratkaisun avaimet

Löydettävyyskartoituksen tarkoituksena on parantaa ymmärrystä digituen löydettävyydestä sekä digituen tarvitsijan että digituen antajan näkökulmasta. Kartoitukseen kootun tiedon varassa voidaan tehdä uudenlaisia ihmislähtöisiä ratkaisuja muun muassa sen suhteen, miten digituen äärelle ohjataan, miten digituesta viestitään ja miten digituen antajat löydetään. 

Löydettävyyskartoituksen materiaalit:

Digituen löydettävyyskartoitus 2022 (pdf)

Katso tallenne löydettävyyskartoituksen esittelytilaisuudesta.

Ohjeet ja julkaisut -sivulta löydät 

  • Yritysten ja yhteisöjen digiosaaminen kartoituksia

  • Nuorten digitaidot kartoituksen
  • Digitaitokartoituksen 2020

Tutustu myös Digitaitoraporttiimme


Mitä pidät verkkosivuistamme?

Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!


 

 

Suomen väkiluku 5 627 889