Hyppää sisältöön

Digituen oppi- ja tukimateriaalit

Olemme koonneet tälle sivulle materiaalipankin erilaisista oppi- ja tukimateriaaleista. Materiaali on suunnattu digituen ja digiosaamisen parissa toimiville.  Materiaaleja kehitetään yhdessä digitukijoiden valtakunnallisessa verkostossa. 

​​​​​​

Tule mukaan digituen verkostoon

Tukea ja tietoa digituen antajille ja kehittäjille


Digitukijan osaamisen kehittäminen ja osaamisprofiilit

Vuoden 2023 aikana yli sata digituen toimijaa määrittelivät yhdessä digituen osaamisprofiileja. Työn tarkoituksena oli kartoittaa eri kohderyhmien kanssa toimivien digitukijoiden osaamistarvetta. Tästä työstä syntyivät digituen tarvitsijoiden kohderyhmät, profiilit ja digituen antajien osaamisen profiilit.

Tutustu digitukijan tarvitsemaan osaamiseen


Digituen järjestäminen kunnissa

Olemme keränneet kuntien digitukeen liittyvät tukimatriaalit yhdelle sivulle. Haluamme vahvistaa kuntien valmiuksia järjestää digitukea ja kehittää digituen antajien osaamista.

Tutustu digitukeen kunnissa


Hyvät aineistot kiertoon

Tutustu ja ota käyttöösi laadukkaita digituen hyviä käytäntöjä sekä oppi- ja tukimateriaaleja. Materiaalit on eri digituen toimijoiden tuottamia.

Tutustu digituen aineistopankkiin


Testaa oma digiprofiilisi!

Jokainen kulkee digimaailman polkuja omalla tyylillään. Osa rohkean pioneerin elkein, joku toinen rennosti löytöretkeillen ja yksi poimii valikoiden matkaansa vain digin kultajyvät. Digiprofiileilla on kaikilla omat vahvuutensa, piirteensä ja toisaalta myös tunnistettavat mahdollisuudet seuraaviin digiaskeliin. Tee testi ja tutustu omaan digiprofiiliisi!

Testaa oma digiprofiilisi

Tutustu digiprofiileihin

Digiprofiilitestin saavutettavuus

 


Osallistu tuleviin digituen tapahtumiin 

Järjestämme webinaareja, koulutusta ja tilaisuuksia digituen ja digiosaamisen ajankohtaisista aiheista. Tervetuloa mukaan!

Katso tulevat digituen tapahtumat

Tutustu aiempien tilaisuuksien nauhoitteisiin


Pinnalla nyt digituessa

Mitä pidät verkkosivuistamme?

Kuulisimme mielellämme ajatuksiasi. 

Kysy, ehdota tai anna palautetta


Kehittämällä digitukea varmistamme, että omannäköinen digitaalinen arki kuuluu jokaiselle!