Asiakirjan jäljennöksen oikeaksi todistaminen

Kun sinun pitää todistaa asiakirjan jäljennös virallisesti oikeaksi, sinua palvelee Digi- ja väestötietoviraston julkinen notaari.

Toimi näin

  • Toimita alkuperäinen asiakirja Digi- ja väestötietoviraston toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse asioida virastossa henkilökohtaisesti, vaan voit myös postittaa asiakirjan virastoon. 
    Palvelupaikkojen osoitteet
  • Varaa aika sähköisestä ajanvarauspalvelusta julkiselle notaarille. 
    Ajanvaraus
  • Asiakirja ja oikeaksi todistettu jäljennös postitetaan sinulle. Jos olet varannut ajan julkiselle notaarille, saat asiakirjastasi oikeaksi todistetun jäljennöksen odottaessa. 

Muistilista

  • Asiakirja voidaan todeta alkuperäiseksi, jos siinä on käsin kirjoitettu allekirjoitus, musteleima, sinetti tai vastaava yksilöintitekijä.
  • Valokopiot tai tulosteet eivät kelpaa.
  • Jos alkuperäisyyttä osoittava tekijä puuttuu asiakirjasta, käänny asiakirjan antaneen tahon puoleen ja pyydä siihen vaaditut alkuperäisyyttä osoittavat merkinnät.

Hinta

Oikeaksi todistetun jäljennöksen hinta on 4 euroa/sivu.

Saat erillisen laskun, kun asiasi on käsitelty. 

Lähetämme laskun ensisijaisesti Suomi.fi-viesteihin ja toissijaisesti OmaPosti-palveluun. Postitamme laskun vain silloin, jos sinulla ei ole näistä kumpaakaan käytössä.   

Käsittelyaika

Jos tulet Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkaan, saat oikeaksi todistetun jäljennöksen asiakirjastasi odottaessa. 

Näin saat asiakirjan

Asiakirja postitetaan sinulle paperisena kirjepostitse. Jos olet varannut ajan julkiselle notaarille, saat asiakirjastasi oikeaksi todistetun jäljennöksen odottaessa. 

Linkit asiaan liittyviin lakeihin

Laki julkisesta notaarista

Usein kysyttyä

Julkisen notaarin yhteystiedot

Ajanvaraus julkiselle notaarille

Varaa aika sähköisesti

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on  0295 536 404.

Palveluajat ma–pe 915.

Kaupanvahvistajan löydät helpoiten Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajahausta.

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet