Asiakirjan jäljennöksen oikeaksi todistaminen

Kun sinun pitää todistaa asiakirjan jäljennös virallisesti oikeaksi, sinua palvelee Digi- ja väestötietoviraston julkinen notaari.

Toimi näin

  • Toimita alkuperäinen asiakirja Digi- ja väestötietoviraston toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse asioida virastossa henkilökohtaisesti, vaan voit myös postittaa asiakirjan virastoon. 
    Palvelupaikkojen osoitteet
  • Varaa aika sähköisestä ajanvarauspalvelusta julkiselle notaarille. 
    Ajanvaraus
  • Asiakirja ja oikeaksi todistettu jäljennös postitetaan sinulle. Jos olet varannut ajan julkiselle notaarille, saat asiakirjastasi oikeaksi todistetun jäljennöksen odottaessa. 

Muistilista

  • Asiakirja voidaan todeta alkuperäiseksi, jos siinä on käsin kirjoitettu allekirjoitus, musteleima, sinetti tai vastaava yksilöintitekijä. Sähköisesti tai koneellisesti allekirjoitetun asiakirjan tuloste ei ole alkuperäinen asiakirja, eikä sellaisesta voida todistaa jäljennöstä oikeaksi.
  • Valokopiot tai tulosteet eivät kelpaa.
  • Jos alkuperäisyyttä osoittava tekijä puuttuu asiakirjasta, käänny asiakirjan antaneen tahon puoleen ja pyydä siihen vaaditut alkuperäisyyttä osoittavat merkinnät.

Hinta

Oikeaksi todistetun jäljennöksen hinta on 5 euroa/sivu.

Voit maksaa jäljennökset käyntisi yhteydessä, tai saat erillisen laskun jälkikäteen. 

Lähetämme laskun ensisijaisesti OmaPosti-palveluun ja toissijaisesti Suomi.fi-viesteihin. Postitamme laskun vain silloin, jos sinulla ei ole näistä kumpaakaan käytössä.   

Käsittelyaika

Jos tulet Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkaan, saat oikeaksi todistetun jäljennöksen asiakirjastasi odottaessa. Muissa tilanteissa asiakirja postitetaan sinulle paperisena tavallisena kirjepostina.

Näin saat asiakirjan

Asiakirja postitetaan sinulle paperisena kirjepostitse. Jos olet varannut ajan julkiselle notaarille, saat asiakirjastasi oikeaksi todistetun jäljennöksen odottaessa. 

Asiaan liittyvät lait

Laki julkisesta notaarista

Usein kysyttyä

Julkisen notaarin yhteystiedot

Ajanvaraus julkiselle notaarille

Varaa aika sähköisesti

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 404.

Palveluajat ma–pe 915.

Kaupanvahvistajan löydät helpoiten Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajahausta

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

 

 

Suomen väkiluku 5 635 667