Avioliitto ja parisuhde 

Palvelemme avioliittoon ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa, rekisteröimme parisuhteeseen liittyviä oikeudellisia asiakirjoja ja päivitämme henkilötietosi väestötietojärjestelmään.  

 Avioeroasiat käsitellään käräjäoikeudessa. Lisätietoa avioerosta löydät Suomi.fi-verkkopalvelusta ja tuomioistuinlaitoksen verkkosivuilta.  

Oletko menossa naimisiin Suomessa tai muussa Pohjoismaassa? 

Ennen vihkimistä teidän täytyy pyytää avioliiton esteiden tutkintaa. Voit varata ajan siviilivihkimiseen ajanvarauspalvelusta, sähköpostitse tai puhelimitse.  

Lue lisää:  

Oletko menossa naimisiin ulkomailla?  

Lue lisää: 

Oletko solminut avioliiton tai eronnut ulkomailla? 

Ilmoita henkilötiedoissasi tapahtuneet muutokset meille. Näin tietosi pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. Suomen kansalaisella on myös lakisääteinen velvollisuus huolehtia henkilötietojensa ajantasaisuudesta väestötietojärjestelmässä. 

Lue lisää: 

Oletteko sopineet omaisuuden jaosta? 

Lue lisää:  

Haluatko tarkastaa, onko vihkijällä oikeus vihkiä? 

Lue lisää:  

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi [email protected]. Huomaa, että sähköposti on valtakunnallinen, joten kerro viestissäsi, minkä paikkakunnan vihkimistä viestisi koskee.  

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 244.

Palveluajat:

  • ma 9-15
  • ti-pe 9-12

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Postiosoite 

Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 00531 Helsinki