Avioliitto ja parisuhde

Palvelemme teitä avioliittoon ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa, parisuhteeseen liittyvien oikeudellisten asiakirjojen rekisteröinnissä sekä ajantasaisten henkilötietojen ylläpitämisessä. 

Avioeroasiat käsitellään käräjäoikeudessa. Lisätietoa avioerosta löydät Suomi.fi-verkkopalvelusta ja tuomioistuinlaitoksen verkkosivuilta

Oletko menossa naimisiin?

Ennen vihkimistä teidän tulee tilata avioliiton esteiden tutkinta. Voit varata siviilivihkimisajan ajanvarauspalvelusta, sähköpostitse tai puhelimitse.

Lisätietoja:

Omaisuuden jaosta on hyvä sopia ennakkoon 

On hyvä varautua ennakkoon myös siihen, miten omaisuus jaetaan avioliiton päättyessä. Toimittakaa avioehtosopimus meille rekisteröitäväksi. 

Lisätietoja:

Avioliitto tai ero ulkomailla?

Ilmoita henkilötiedoissasi tapahtuneet muutokset Digi- ja väestötietovirastoon. Näin tietosi pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on jouhevampaa. Suomen kansalaisella on myös lakisääteinen velvollisuus huolehtia henkilötietojensa ajantasaisuudesta väestötietojärjestelmässä. 

Yhteystietomme

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen DVV:n turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa asiaasi sopiva sähköpostiosoite vastaanottajaksi [email protected].

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 244, numero on valtakunnallinen.

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Postiosoite 

Digi- ja väestötietovirasto, PL 1003, 02151 Espoo