Neuvonta ja tuki

Neuvontapalvelussa annetaan tukea varmenteiden käytössä. Sulkupalvelussa voit sulkea kadonneen tai varastetun varmennekortin.

Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelussa annetaan tukea Digi- ja väestötietoviraston myöntämien varmenteiden käytössä ja käyttöönoton yhteydessä esiintyvissä yleisimmissä ongelmatilanteissa. Palvelussa neuvotaan varmennekortteihin liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi henkilökortin kansalaisvarmenne, organisaatiokortit, sosiaali- ja terveydenhuollon toimikortit, varmenteen aktivointi ja PIN-tunnuslukujen käyttö. Huomioithan, että neuvontapalvelu ei neuvo erilaisten laitteiden teknisissä ongelmissa tai käytössä. Eri laitteiden ja ohjelmistojen käyttö- ja teknisen tuen tarjoaa niiden maahantuoja tai edustaja.

Neuvontapalvelun numero ohjautuu Kansalaisneuvonnan puhelinpalveluun.

Neuvontapalvelu puh. 0600 9 6160 (pvm/mpm)

Varmenteiden neuvontapalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8 - 21 ja lauantaisin klo 9 - 15. Palvelu on suljettu sunnuntaisin ja arkipyhinä. Neuvontapalvelu palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Varmennekorttien sulkupalvelu (24 h)

Sulkupalvelun kautta voi sulkea varmennekortilla olevat varmenteet. Jos henkilökortti tai toimikortti katoaa, ilmoita kortilla olevat varmenteet heti sulkupalveluun mahdollisten väärinkäytösten estämiseksi. Varmenteiden haltijan vastuu lakkaa, kun sulkuilmoitus on vastaanotettu. Ilmoita varmenne sulkupalveluun myös siinä tapauksessa, jos henkilökortti tai toimikortti on tarpeeton.

Sulkupalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

  • Sulkupalvelu puh. 0800 162 622 (maksuton Suomesta soitettaessa)
  • Ulkomailta soitettaessa +358 800 162 622 (+ paikallisen operaattorin veloitus)

 

Palveluvarmenteiden sulkeminen

Ohjeet palveluvarmenteiden sulkemiseen

Usein kysytyt kysymykset

 

 

Suomen väkiluku 5 635 667