Digitaitoviikon ohjelma


Digitaitoviikolla järjestetään ohjelmaa eri puolilla Suomea. Ohjelmaa järjestävät useat eri digituen toimijat. Olemme koonneet tälle sivulle tilaisuuksia ja tapahtumia. Tutustu tarjontaan ja osallistu!

Ilmoita oma tapahtumasi mukaan!


Ohjelmaa koko Digitaitoviikon ajan

 

Digitaitoviikko Laukaan pääkirjastossa 

Digitaitoviikolla Laukaan pääkirjastossa pääsee tutustumaan erilaisten verkkopalveluiden käyttöön. Kaikki tilaisuudet järjestetään paikan päällä Laukaan pääkirjastossa, ei etäosallistumista. Tilaisuudet ovat maksuttomia eikä ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuudet on suunnattu henkilöille, joille verkkopalveluiden käyttö on vierasta tai tarvitsevat lisäopastusta niiden käytössä. Ma 20.5. klo 15-17 Laukaan kansalaisopisto esittelee tulevan lukuvuoden digikurssitarjontaa ja opastaa netti-ilmoittautumisessa.

Ti 21.5. klo 13-15 sairaanhoitaja ja digikehittäjä Anni Simonen kertoo ja opastaa digiasioinnista terveyspalveluissa.

To 23.5. klo 12-15 POP-pankin edustaja esittelee verkkopankin käyttöä.

Lue lisää!


Järvilakeuden opisto

Järvilakeuden kansalaisopisto tekee viikon aikana tutuksi somekampanjalla opiston tietotekniikan kursseja keskittyen henkilökohtaiseen digiopastukseen ja sen saamaan asiakaspalautteeseen.

Lue lisää!


Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuran Digitaitoviikko

Ohjelmaa koko viikon ajan. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tilaisuuksiin ei voi osallistua etänä.

Ma20.5. klo 18-20 Digitaalinen kaffitreffi: Tule tapaamaan muita digistä kiinnostuneita ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Tarjoamme kahvia ja pientä purtavaa. Tarjolla myös digiopastusta. Ota oma laitteesi mukaan!

Ti 21.5. klo 18-20 Turvallinen verkon käyttö: Opettele, miten pysyt verkossa turvassa ja vältät huijausten uhriksi joutumisen. Mitkä ovat hälytysmerkit verkossa? Onko kaikki sitä, miltä näyttää? Paljon vinkkejä muun muassa turvalliseen kirjautumiseen verkkopankkiin.

Ke 22.5. klo 18-20 Digitaaliset palvelut: Tutustu erilaisiin digitaalisiin palveluihin, kuten verkkopankkiin, OmaKantaan, Hyvinvointialueen ajanvaraukseen, YLE Areenaan ja uuteen eKirjastoon.

To 23.5. klo 18-20 Älypuhelintaidon ABC: Opettele perusasioita älypuhelimen tai tabletin käytöstä. Oma älypuhelin tai tabletti mukaan! Miten asennetaan turvallisesti sovellus? Tarkistetaan samalla, että tietoturva on kunnossa!

Pe 24.5. klo 18-20 Digitaalinen kirpputori: Myy ja osta käytettyjä tavaroita verkossa. Mitkä ovat netin kauppapaikat? Miten kannattaa maksaa? Mistä tunnistan verkkokauppahuijauksen?

Lue lisää!


Digitaitoviikko Etelä-Savossa

Etelä-Savon digitukiverkosto järjestää koko viikon ajan digiaiheista ohjelmaa ja digiopastusta eri puolilla Etelä-Savoa. Tapahtumia on tarjolla eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville eteläsavolaisille ja vapaa-ajan asukkaille. Myös liikkuva palveluyksikkö ReissuEllu kiertää paikkakunnilla. Koko viikon ohjelman löydät täältä. www.etelasavonha.fi/digitaitoviikko


Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite antaa vinkkejä verkkoasiointiin 

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite on mukana digitaitoviikolla. Teemaviikolla Soite järjestää kaikille alueen asukkaille avointa ja maksutonta ohjelmaa, kuten digitukea ja Soiten digipalveluiden esittelyä. Tapahtumissa voi myös tutustua kehitteillä olevan Sointu-chatbotin ominaisuuksiin ja käyttöön. Terveyskylän-palveluita ja digipolkuja esittelevään luentoon voi osallistua myös etänä Teams-yhteyden kautta.

Ke 22.5. klo 9–11 Tunkkarin terveyskeskus (Mäntöläntie 2, Veteli) - Yleistä digitukea - Esittelyssä Soiten digipalvelut - Tietoa toisen puolesta asioinnista ja Terveyskylä-palveluista sekä digipoluista

To 23.5. klo 12–15 Koivuhaan Koivutupa (Mäntynäädänkatu 6, Kokkola) - Yleistä digitukea - Esittelyssä Soiten digipalvelut - Tietoa toisen puolesta asioinnista - Yleisöluento Terveyskylä-palveluista sekä digipoluista klo 12:30-13:30. To 23.5. klo 12:30-13:30 Teams-etäyhteys Voit osallistua Koivutuvalla järjestettävään yleisöluentoon Terveyskylä-palveluista sekä digipoluista myös etänä Teams-etäyhteyden kautta. Osallistumislinkki: Liity keskusteluun (microsoft.com)

Tutustu ohjelmaan!


Digitaitoviikko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella

Digitaitoviikolla on mahdollisuus tutustua Pohteella käytössä oleviin digitaalisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä etänä että alueellisissa tapahtumissa, joita järjestetään muun muassa Oulussa kauppakeskus Valkeassa sekä Iin terveysasemalla. Lämpimästi tervetuloa!

Tutustu ohjelmaan!


Digitaitoviikko Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Varhalla

Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha järjestää teemaviikon aikana henkilöstölle digin ympäriltä laajan kokonaisuuden Teamsin kautta pidettäviä tietoiskuja, puheenvuoroja ja demoja.

Varhan Digitaitoviikon tapahtumakalenteri:

Ma 20.5. klo 10.30–11.00 Digitaitoviikko: Mikä ihmeen PTV? Mirjam Palo. Klo 11.00–11.30 Digitaitoviikko: Digitaidot, Tarmoa-palvelu Hanna Valkeapää. Klo 13.00–14.00 Digitaitoviikko: Sähköinen perhekeskus lasten, nuorten ja perheiden asialla, Taru Elo ja Sini Eräpuro. Klo 14.00–14.30 Digitaitoviikko: Digimielenterveysklinikka, Camilla Rautanen

Ti 21.5. klo 13.00–14.00 Digitaitoviikko: Mikä ihmeen IMS? / Vaddå IMS?, Antti Kaituri ja Maria Lindström. Klo 15.00–16.00 Digitaitoviikko: Terveyskylän palvelut: Miten voit hyödyntää Terveyskylää työssäsi?, Taru Haijanen ja Hanna-Kaisa Malmberg. Käytännön kokemuksia syöpäpotilaan digihoitopolulta, Maijastiina Rekunen ja Janina Nieminen

Ke 22.5. klo 10.30–11.00 Digitaitoviikko: Digitaidot – Eduhouse -koulutusalusta, Kaisa Luostarinen ja Noora Niemi. Klo 11.00–12.00 Digitaitoviikko: Terveyskylän palvelut: Miten voit hyödyntää Terveyskylää työssäsi?, Taru Haijanen ja Hanna-Kaisa Malmberg. Käytännön kokemuksia syöpäpotilaan digihoitopolulta, Maijastiina Rekunen ja Janina Nieminen. Klo 13.00–14.00 Digitaitoviikko: Terapiat etulinjaan; Terapianavigaattori – mikä, miksi ja miten? Tiia Korpisalo, Sara Nurminen, Pia Köpsi ja Dalmoun Salam Kadhum. Klo 14.00–14.30 Digitaitoviikko: Interventionavigaattori vahvistamassa nuorten psykososiaalisen tuen ja hoidon tarpeen arviota Taru Elo ja Maria Kirvesniemi

To 23.5. klo 9.00–9.30 Digitaitoviikko: DigiCanTrain – digitaitojen osaamisen kehittäminen syöpää sairastavien hoidon parissa työskenteleville -hanke, Maijastiina Rekunen ja Janina Nieminen. Klo 10.00–11.00 Digitaitoviikko: Keskitetty etäpalvelutuotanto; Aikuisten unikoulu- etäryhmät. Hoitajien etävastaanotot eTerveyspalveluiden kautta, Mari-Anne Mahkonen-Moisio, Sonja Sinisalo ja Fanny Salo. Klo 11.00–11.30 Digitaitoviikko: Ikääntyneiden digiopastus hyvinvointikeskuksissa, Niina Koskinen ja Sarianne Helander. Klo 13.00–14.00 Digitaitoviikko: Tietoturvaohjeita henkilöstölle, Jouni Satopää

Pe 24.5. klo 8.15–8.45 Digitaitoviikko: Mielenterveystalo.fi -palvelu aikuisten parissa työskenteleville, Tiia Korpisalo, Noora Vainio, Riikka Suomi ja Sanni Toivakka (Ilmoittautuminen etukäteen tarvitaan). Klo 9.00–10.00 Digitaitoviikko: Saavutettavuuden perusteet – miksi, mitä ja miten?, Sari Isotalo. Klo 13.00–14.00 Digitaitoviikko: Näkövammaiset digi- ja verkkopalveluiden käyttäjinä – miten huomioida näkövammaisuus palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä?, Ari Talja, Näkövammaisten Liitto ry

Tutustu ohjelmaan!


Maanantai 20.5.2024 

 

Ossaakko nää dikiä -digitapahtuma Oulussa klo 12-16

Tapahtuma järjestetään Oulu10:ssä Torikatu 10:n alakerrassa klo 12 - 16. Digipalveluitaan ja digitukeaan ovat esittelemässä Pohteen digipalvelut, Oulun seudun liikenne (uusi OSL-sovellus), Aino-neuvonnan asiakasohjaus, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun Osuuspankin digituki, Oulun kaupungin Digi ja ICT -yksikkö, Oulun Pysäköinti Oy ja Caritas-säätiön Digijelppari (osallistujatilanne 18.4.2024 ja voi vielä muuttua). Oulu10-palvelut esittelee esimerkiksi Karttatie-palvelua, josta löytyy tietoa muun muassa teiden ja viheralueiden kunnossapidosta, virkistyspaikoista sekä palveluiden sijainneista. Tapahtumassa myös tutustutaan OuluBot-chatbotin ominaisuuksiin ja käyttöön. Oulun-digitapahtuma on pääsymaksuton, tarkoitettu kaikille kiinnostuneille ja se sopii myös kokeneille digitaitureille. Ei etäosallistumismahdollisuutta eikä ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää tapahtumasta!


Kaikille ikäihmisille avoin ja maksuton Digitaitopäivä Turussa klo 10-15

Digitaitopäivä järjestetään Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa, os. Karviaiskatu 7, 20720 Turku.

Ohjelma: Klo 10.00 Avaussanat, Niina Koskinen, Lehmusvalkaman hyvinvointikeskus 10.10 Verkosta virtaa -toiminta, Pekka Vartiainen, Juha Viitanen, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry 10.30 Kirjaston sähköiset palvelut, Emilia Melasuo, Maria Korpela, Turun kaupunginkirjasto 11.00 Liikkuva resurssikeskus, Satu Järvenpää, Marjo Niittula, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry 11.30 Tekoäly Juhani Pörtfors, Verkosta virtaa -toiminta 12.00 Medialukutaito, Nina Ziessler, Vanhustyön Keskusliitto, SeniorSurf 12.30 Etäopastus, Emmaleena Niemi, Vanhustyön Keskusliitto, SeniorSurf 13.00 Älypuhelimen turvallinen käyttö, Heidi Havastila, DNA 13.30 Sähköiset lehtiarkistot, Janne Ridanpää, Median museo ja arkisto Merkki 14.00 Google Lens – tunnista kaikkea, Markku Hukkanen, Verkosta virtaa-toiminta

Koko päivän ajan maksutonta lähiopastusta digilaitteiden ja -ohjelmien käyttöön. Oma laite ja kysymykset mukaan! Lisäksi virtuaalikeilausta, senioritoimijoiden esittelypisteitä ja kahvio.

Tutustu ohjelmaan!


Valokuvaus-työpaja yli 65-vuotiaille Helsingissä klo 12-15

Työpaja järjestetään Tiedon Tuvalla, os. Ruoholahdenranta 1 D 308 2. kerros, 00180 Helsinki. Maksuton työpaja yli 65-vuotiaille, missä opit ottamaan itsestäsi kuvia älylaitteella, opastajiemme tuella järjestetään osana digitaitoviikon ohjelmaa. Voit käyttää omaa puhelintasi tai tablettiasi tai lainata laitteen järjestäjiltä. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot: jani.kainulainen @vanhustenturva.fi, puh. 0505146954

Lue lisää!


Digitietoisku Koskenpään Kievari Rantapirtillä klo 13-16

Aloitetaan kahvitarjoilulla klo 12.30! Klo 13.00 Digitietoisku: Miten suojautua nettihuijareilta ja tilien kaappaajilta? Mitä sinun tulisi tietää tietoturvasta ja tietosuojasta? kKo 14.30 Tutustumista digipelaamiseen: Kokeillaan pelaamista mobiililaitteilla ja tietokoneella perinteisistä korttipeleistä moderneihin kilpapeleihin. Tapahtuman järjestää Digibuusti!-hanke yhteistyössä Koskenpää ry:n ja Kievari Rantapirtin kanssa. Digibuusti-hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus maaseuturahastosta.

Tervetuloa mukaan!


Digiopastusta Kankaanpään kirjastolla klo 17-19

Ma 20.5.2024 kello 17-19 ja to 23.5.2024 14-16 täsmäopastusta Kankaanpään kaupunginkirjastolla - upouusi e-kirjasto - Kirjaston muut digitaaliset palvelut - kaupungin uusi Kankaanpää-sovellus.

Lue lisää!

 

Tiistai 21.5.2024

Puhelimen ja tabletin käytön harjoittelua Pyhäjärven kirjastolla klo 10-12

Tarvitsetko apua digin kanssa? Tervetuloa harjoittelemaan yhdessä puhelimen ja tabletin käyttöä ti 21.5. klo 10-12 Pyhäjärven kirjastolle (Laitisentie 6). Opastusta myös kirjaston e-aineistojen käytöstä. Ota oma laite mukaan. Kahvitarjoilu. Tilaisuus on kaikille avoin. Tapahtuman järjestävät Pyhäjärven kirjasto ja hyvinvointipalvelut.

Lue lisää!

 

Webinaari senioreille: Miten kehitän digitaitojani – tietoa digiopastuksista ja vinkkejä itseopiskeluun klo 14-16 (Teams)

Mitä nykypäivänä paljon puhutut digi- ja mediataidot ovat ja minkälaisia seniorit ovat digipalveluiden käyttäjinä? Senioreille suunnatussa webinaarissa kuullaan senioreille tarjolla olevasta digiopastuksesta ja saadaan vinkkejä digitaitojen omatoimiseen opetteluun. Järjestäjinä Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta ja Suomi-Seura ry. Ilmoittaudu tilaisuuteen tapahtumasivulla ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Keskiviikko 22.5.2024

Uusi E-kirjasto esittäytyy -tietoisku Zoomissa klo 13

Uusi valtakunnallinen E-kirjasto avautuu huhtikuun lopulla. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jonka tuottaa Kansalliskirjasto yhdessä yleisten kirjastojen kanssa. E-kirjastosta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Enter ry järjestää Digitaitoviikolla senioreille suunnatun, mutta kaikille avoimen Zoom-etätietoiskun "Uusi E-kirjasto esittäytyy", jossa pääset kuulemaan käytännönläheiset neuvot palvelun käyttämisestä. Tilaisuudessa puhumassa Kansalliskirjaston asiantuntija. Ilmoittaudu tapahtuman nettisivulla, jotta saat Zoom-osallistumislinkin. Ilmoittautumisen yhteydessä voit jättää etukäteiskysymyksiä. Tilaisuudesta tulee tallenne, joka lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Voit ilmoittautua, vaikka et pääsisi kuulolle tietoiskun hetkellä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!


Lahden kaupungin Digitaitopäivä klo 12-15.30

Digitaitopäivä järjestetään Palvelutorin Lavalla, Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 2 krs. Tietoa ja opastusta digitaalisten asiointipalveluiden käyttöön, turvalliseen verkkoasiointiin sekä tietoiskuja Lahden kaupungissa tarjolla olevista matalan kynnyksen digitukipalveluista. Mukana OP Häme, Nordea, Päijät-Hämeen hyvinvointialue sekä Kela. Digitukitoimintaa esittelemässä ovat myös Lahti-Piste, Wellamo-opiston Digineuvonta, Digikinkerit, Lahden kaupunginkirjasto, Monitoimikeskus Takatasku sekä Avainsäätiön Digittämö. Kaikki toimijat tavattavissa omilla esittelypisteillään tapahtuman ajan.

Lue lisää!


Varmuutta verkkoon -digiopastustilaisuus Tampereella klo 14-16

OP Tampere järjestää Varmuutta verkkoon -digiopastustilaisuuden Tampereen Hämeenkadun konttorilla (os. Hämeenkatu 12, Tampere) klo 14–16. Varmuutta verkkoon -digiopastustilaisuudessa tutustumme OP:n digitaalisiin pankkipalveluihin kuten op.fi:n verkkopalveluun sekä OP-mobiiliin. Tilaisuudessa yhteistyökumppanina on Telia, jonka asiantuntijat kertovat turvallisesti asioinnista verkossa ja laitteiden turvallisuudesta. Tilaisuudessa myös opastetaan laitteiden käyttämisessä. Ilmoittautuminen OP Tampereen Hämeenkatu 12:n infossa tai www.lyyti.in/digiopastus2024 viimeistään ma 20.5.2024  

20.-24.5.2024 Varmuutta verkkoon -viikolla digiopastusta ilman ajanvarausta. Mikäli tilaisuus ei sovi aikatauluusi, voit saada opastusta OP:n digitaalisista pankkipalveluista OP Tampereen Hämeenkadun konttorilla Varmuutta verkkoon -viikolla 20.–24.5.2024 ilman ajanvarausta kello 10–12.

Ilmoittaudu mukaan opastukseen!


Digitestamentti - digitaalisen jäämistön hoitaminen -luento Hämeenlinnassa klo 16-18

Tilaisuudessa saat käytännöllisiä vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon digitaalisen jäämistön suhteen. Saat tietoa, miten toimia tietojen ja laitteiden suhteen. Tilaisuus järjestetään Hämeenlinnan pääkirjastossa 22.5 klo 16-18. 

Lue lisää!


Näin hoidat pankkiasiasi älypuhelimella -verkkotilaisuus klo 17-18

Kaipaatko vinkkejä ja varmuutta pankkiasioiden hoitoon älypuhelimella tai tabletilla? Tule mukaan maksuttomaan verkkotilaisuuteen, jossa kerromme, miten hoidat päivittäiset raha-asiasi OP-mobiili-sovelluksen avulla. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Osuuspankki ja Telia.  Verkkotilaisuudessa OP:n asiantuntija Mira Berlin opastaa vaihe vaiheelta OP-mobiilin käyttöä. Lisäksi muut OP:n asiantuntijat kertovat OP-mobiilin turvallisuudesta ja Telian asiantuntija Liisa Lensu neuvoo, miten huolehdit mobiililaitteidesi turvallisuudesta. Voit osallistua tilaisuuteen mistä päin Suomea tahansa omalla tietokoneellasi tai tabletillasi. Voit myös kertoa tilaisuudesta läheisillesi, joiden uskot hyötyvän opastuksesta OP-mobiiliin liittyen.

Lue lisää!


Järki ja tunteet - huijaukset torjutaan yhdessä -virtuaalitilaisuus klo 17.30-18.30

Nordea järjestää petostorjunnan virtuaalitilaisuuden: Järki ja tunteet – huijaukset torjutaan yhdessä ke 22.5. kello 17.30 - 18.30. Tilaisuudessa paneudutaan huijauksien kiihtyvään kasvuun ja niiltä suojautumiseen. Tilaisuudessa saat tietää, minkälaisia psykologisia keinoja huijari käyttää hyväkseen ja näet käytännön esimerkkejä kalastelutilanteista ja huijauksista. Saat myös konkreettisia neuvoja siihen, kuinka huijauksilta voi suojautua ja mitä tehdä, jos huijaus tapahtuu sinulle tai läheisellesi.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään maanantaina 20.5.2024.

 

 

Torstai 23.5.2024

Verkko haltuun -hankkeen lopputapahtuma Teamsissa klo 13-15

Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n Verkko haltuun -hanke järjestää hankkeen lopputapahtuman etänä Teamsissa. Hankkeen toimintaa on kehitetty STEA rahoitteisesti syksystä 2021 alkaen ja hanke päättyy kesällä 2024. Tapahtuma on avoin kaikille, joten ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Hankkeessa on kehitetty turvallisia digitaitoja ja digiosallisuutta vahvistavaa toimintaa sekä ohjemateriaalia. Hankkeen kohderyhmänä on oululaiset aikuiset kehitysvammaiset sekä heidän lähihenkilöt mukaan lukien ammattilaiset. Hankkeen lopputapahtumassa pääset kuulemaan niin ammattilaisten kuin hankkeessa toimivien kehitysvammaisten puheenvuoroja.

Liity mukaan tapahtumaan!

 

Kankaanpään kirjastolla digiopastusta klo 14-16

Ma 20.5.2024 kello 17-19 ja to 23.5.2024 14-16 täsmäopastusta Kankaanpään kaupunginkirjastolla - upouusi e-kirjasto - Kirjaston muut digitaaliset palvelut - kaupungin uusi Kankaanpää-sovellus.

Lue lisää!


Perjantai 24.5.2024