Ulkomaalaisena Suomessa

Tältä sivulta löydät tietoa asioinnista Digi- ja väestötietoviraston kanssa, kun olet ulkomaan kansalainen.

Uutena Suomessa

Jos olet ulkomaan kansalainen ja muutat Suomeen, tallennamme tietosi Suomen väestötietojärjestelmään, jos edellytykset täyttyvät. Samalla saat suomalaisen henkilötunnuksen. Henkilötunnuksen saaminen edellyttää henkilökohtaista käyntiä palvelupaikassamme. Jos olet jo saanut henkilötunnuksen Maahanmuuttovirastosta tai Verohallinnolta, voimme tallentaa esimerkiksi osoitteesi ja perhesuhdetietosi. Lue lisää osoitteen tallentamisesta ja henkilötunnuksen myöntämisestä Ulkomaalaisen henkilötietojen rekisteröinti -sivultamme.

Kotikunnan rekisteröiminen

Voit tietyin edellytyksin saada Suomesta kotikunnan. Rekisteröimme kotikunnan ja siihen liittyvän vakinaisen asuinosoitteen väestötietojärjestelmään. Kotikuntaa voidaan tarvita esimerkiksi kunnan palveluiden käyttämiseen, etuuksiin, henkilökortin saamiseen sekä äänestämiseen. Jos aiot asua Suomessa yli vuoden ja haluaisit saada kotikunnan, lue lisää kotikunta -sivultamme.

Henkilötietojen päivittäminen

Jos tietosi on jo aiemmin tallennettu väestötietojärjestelmään, mutta henkilötietoihisi on tullut muutoksia ulkomailla, voimme päivittää tiedot. Tällaisia muutoksia voi olla esimerkiksi ulkomailla solmittu avioliitto tai muuttunut nimi. Ulkomailla tapahtuneet elämänmuutokset -sivultamme voit lukea lisää ulkomailla muuttuneiden tietojen ilmoittamisesta.

Lisätietoja:

 

Käsittelyaika

Ulkomaalaisten työntekijöiden rekisteröinti

  • 2 viikkoa

Ulkomaalaisten opiskelijoiden rekisteröinti

  • 6 viikkoa

Ulkomaalaisten rekisteröinti

  • 15 viikkoa

Rekisteröimme tällä hetkellä kotikunnan jo aikaisemmin. Emme lähetä tästä erillistä vahvistusta. Saat vahvistuksen rekisteröinnistä, kun myös muut henkilötietosi ja perhesuhteesi on tallennettu väestötietojärjestelmään. Tällä hetkellä kotikuntien rekisteröimisessä käsitellään 25.4.2022 tulleita hakemuksia (tieto päivitetty 29.6.2022) .

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme

Sähköposti

Älä tiedustele käsittelyaikaa sähköpostin välityksellä, sillä se ruuhkauttaa palveluamme. Käsittelemme hakemukset niiden saapumisjärjestyksessä. HUOM! Emme vastaa tällä hetkellä käsittelyaikatiedusteluihin.

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Älä tiedustele käsittelyaikaa puhelimitse, sillä se ruuhkauttaa palveluamme. Käsittelemme hakemukset niiden saapumisjärjestyksessä.

Puhelinpalveluaika arkisin kello 9–12

Palvelunumero 0295 536 320

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet