Ulkomaalaisena Suomessa

Tältä sivulta löydät tietoa asioinnista Digi- ja väestötietoviraston kanssa, kun olet ulkomaan kansalainen.

Uutena Suomessa

Jos olet ulkomaan kansalainen ja muutat Suomeen, tallennamme tietosi Suomen väestötietojärjestelmään, jos edellytykset täyttyvät. Samalla saat suomalaisen henkilötunnuksen. Henkilötunnuksen saaminen edellyttää henkilökohtaista käyntiä palvelupaikassamme. Jos olet jo saanut henkilötunnuksen Maahanmuuttovirastosta tai Verohallinnolta, voimme tallentaa esimerkiksi osoitteesi ja perhesuhdetietosi. Lue lisää osoitteen tallentamisesta ja henkilötunnuksen myöntämisestä Ulkomaalaisen henkilötietojen rekisteröinti -sivultamme.

Kotikunnan rekisteröiminen

Voit tietyin edellytyksin saada Suomesta kotikunnan. Rekisteröimme kotikunnan ja siihen liittyvän vakinaisen asuinosoitteen väestötietojärjestelmään. Kotikuntaa voidaan tarvita esimerkiksi kunnan palveluiden käyttämiseen, etuuksiin, henkilökortin saamiseen sekä äänestämiseen. Jos aiot asua Suomessa yli vuoden ja haluaisit saada kotikunnan, lue lisää kotikunta -sivultamme.

Henkilötietojen päivittäminen

Jos tietosi on jo aiemmin tallennettu väestötietojärjestelmään, mutta henkilötietoihisi on tullut muutoksia ulkomailla, voimme päivittää tiedot. Tällaisia muutoksia voi olla esimerkiksi ulkomailla solmittu avioliitto tai muuttunut nimi. Ulkomailla tapahtuneet elämänmuutokset -sivultamme voit lukea lisää ulkomailla muuttuneiden tietojen ilmoittamisesta.

Lisätietoja:

Töihin Suomeen -opas neuvoo sinua Suomeen tulon eri vaiheissa. Se tarjoaa kaikki keskeiset ohjeet helposti yhdessä osoitteessa ja ohjaa asioimaan oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Tutustu oppaaseen »

Käsittelyaika

Ulkomaalaisen rekisteröinti, erityisasiantuntijoiden ja kasvuyrittäjien pikakaista

  • 1–7 päivää.

Ulkomaalaisen rekisteröinti, työntekijä, yrittäjä

  • 3-4 viikkoa. 

Ulkomaalaisen rekisteröinti, opiskelija

  • 4-6 viikkoa.

Ulkomaalaisen rekisteröinti, muu; henkilötunnus ja kotikunta

  • 8-10 viikkoa.

Ulkomaalaisen rekisteröinti, muu; henkilötunnus ja tilapäinen osoite

  • 8-10 viikkoa.

Etkö löytänyt vastausta sivuiltamme?

Yhteystietomme

Huomaathan, että löydät keskimääräiset käsittelyajat sivuiltamme.

Sähköposti

Käytä sähköpostin lähettämiseen Digi- ja väestötietoviraston turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected] .

Lähetä sähköposti turvapostina

Puhelin

Neuvonnan puhelinnumero on 0295 536 320.

Palveluajat: ma–pe 9–15.

Palvelupaikat 

Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikkojen osoitteet

Suomen väkiluku 5 626 442