Edunvalvojan tehtävät 

Edunvalvojalla on tärkeä rooli päämiehensä hyvinvoinnin turvaamisessa ja talouden hoitamisessa. Edunvalvojan täytyy kuitenkin kysyä päämiehensä mielipidettä, jos asia on päämiehen kannalta tärkeä ja hän ymmärtää sen merkityksen. Edunvalvojan pitää aina toimia päämiehensä edun mukaisesti.  

Edunvalvoja raportoi meille tehtävänsä hoitamisesta vuosittain. 

Tehtävän aloittaminen  

Tehtävän hoitaminen 

Tehtävän loppuminen 

Jos olet yksityishenkilö ja sinut on määrätty edunvalvojaksi antamasi suostumuksen perusteella, voit milloin tahansa pyytää, että sinut vapautetaan tehtävästäsi.  

Edunvalvonta voi päättyä myös monesta muusta syystä. Lue lisää toimintaohjeita eri tilanteisiin, jolloin edunvalvonta päättyy. 

Usein kysyttyä 

Yhteystietomme 

Asiointi: 

Postita asiakirjat ja niiden liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto / Holhoustoimi, PL 1004, 00531 Helsinki. 

Postiosoite omaisuusluetteloille: Palauta täytetty omaisuusluettelo ja sen liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1004, 00531 Helsinki. Toimita liiteasiakirjoista kopiot, älä alkuperäisiä asiakirjoja. Älä käytä esimerkiksi niittejä, klemmareita tai muovitaskuja, koska asiakirjat skannataan.

Postiosoite vuosi- ja päätöstileille: Postita asiakirjat ja niiden liitteet päämiehesi kotipaikkaa lähimpään palvelupaikkaamme. 

Käynti palvelupaikalla: Voit tuoda asiakirjasi lähimpään palvelupaikkaamme.  

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected]. Toimita kaikki asiakirjat samassa viestissä pdf-muotoisina. 

Lähetä sähköposti turvapostina


Neuvonta: 

Puhelinnumero: Voit soittaa arkisin kello 9–12 palvelunumeroon 0295 536 256. 

Chat-palvelumme on väliaikaisesti poissa käytöstä.

Turvaposti: Käytä sähköpostin lähettämiseen turvapostia, jotta tietosi liikkuvat salatusti. Valitse turvapostissa vastaanottajaksi [email protected].  

Lähetä sähköposti turvapostina