Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

VTJkysely-selainsovelluksen liiketaloudellisten tuotteiden hinnat muuttuivat 1.2.2024 alkaen. Lataa uusi hinnasto tästä.

VTJkysely-selainsovellus

Organisaatiolle, joka haluaa hakea yksittäisiä väestötietoja, mutta jolla ei ole tarvetta tai mahdollisuutta hakea väestötietojärjestelmän tietoja käsiteltäväksi oman organisaationsa tietojärjestelmässä.

VTJkysely on Digi- ja väestötietoviraston tarjoama selainkäyttöinen palvelu, jossa voit hakea yksittäisiä ajantasaisia henkilö-, rakennus- tai huoneistotietoja väestötietojärjestelmästä.

Asiakasorganisaatiolle luovutettava tarkka tietosisältö sovitaan tapauskohtaisesti Digi- ja väestötietoviraston kanssa. Tietojen hakuehtona käytetään pääsääntöisesti yksilöivää tunnusta, kuten henkilötunnusta tai rakennustunnusta.

Liity häiriötiedotelistalle

  • Häiriötiedotelistalla oleviin sähköpostiosoitteisiin tiedotetaan mahdollisista häiriöistä VTJkysely-selainsovelluksessa. Ilmoittaudu tästä.

VTJkyselyn käyttö edellyttää Digi- ja väestötietoviraston myöntämää tietolupaa ja organisaation sitoutumista luvan ehtoihin. Tietolupaa haetaan Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnissa.

Hakemukselle tulee täyttää mm. tietojen käyttötarkoitus, perustelu, miksi haettavia tietoja tarvitaan sekä selvitys tietojen suojauksesta. Tutustu VTJkyselyn käyttöehtoihin.
​​​​​​​

Jokaisella organisaatiolla pitää olla VTJkyselyn vastuukäyttäjä. Lisätietoa vastuukäyttäjän tehtävistä ja ohjeita vastuukäyttäjille VTJkyselyn vastuukäyttäjät -sivulta.

VTJkyselyn kirjautumiseen on useita vaihtoehtoja.​​​​​​​ Lue lisää kirjautumisvaihtoehdoista.

Jos tarvitset apua tietolupahakemuksen tekemisessä, esimerkiksi haettavan tietosisällön tarkassa määrittelemisessä tai VTJkyselyn käyttäjähallintaan liittyvissä asioissa, ota yhteyttä VTJkyselyn asiantuntijoihin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Käsittelyaika

  • VTJkyselyn tietolupahakemuksen käsittelyaika on noin kuusi viikkoa. 

  • Kuntien ja kuntayhtymien hakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. 

Ohjeet

VTJkyselyssä on Ohjeet-osio, jossa on kootusti kaikki VTJkyselyn ohjeet. Ohjeet-osio näkyy, kun VTJkyselyn etusivulta on valittu käytettävä rooli.

VTJkyselyn kirjautumisen ohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Suomen väkiluku 5 631 879