Hyppää sisältöön

VTJkysely-selainsovellus

Organisaatiolle, joka haluaa hakea yksittäisiä väestötietoja, mutta jolla ei ole tarvetta tai mahdollisuutta hakea väestötietojärjestelmän tietoja käsiteltäväksi oman organisaationsa tietojärjestelmässä. ​​​

VTJkysely on Digi- ja väestötietoviraston tarjoama selainkäyttöinen palvelu, jossa voit hakea yksittäisiä ajantasaisia henkilö-, rakennus- tai huoneistotietoja väestötietojärjestelmästä. 

Asiakasorganisaatiolle luovutettava tarkka tietosisältö sovitaan tapauskohtaisesti Digi- ja väestötietoviraston kanssa. Tietojen hakuehtona käytetään pääsääntöisesti yksilöivää tunnusta, kuten henkilötunnusta tai rakennustunnusta. 

VTJkyselyssä siirrytään kaksivaiheiseen kirjautumiseen 12.4.2023

VTJkyselyn käyttö edellyttää Digi- ja väestötietoviraston myöntämää tietolupaa ja organisaation sitoutumista luvan ehtoihin. Tietolupaa haetaan Digi- ja väestötietoviraston verkkoasioinnissa.  

Hakemukselle tulee täyttää mm. tietojen käyttötarkoitus, perustelu, miksi haettavia tietoja tarvitaan sekä selvitys tietojen suojauksesta. Tutustu VTJkyselyn käyttöehtoihin. 

Jos tarvitset apua tietolupahakemuksen tekemisessä, esimerkiksi haettavan tietosisällön tarkassa määrittelemisessä tai VTJkyselyn käyttäjähallintaan liittyvissä asioissa, ota yhteyttä VTJkyselyn asiantuntijoihin sähköpostitse osoitteeseen vtjkysely(at)dvv.fi 

Kunnat ja kuntayhtymät voivat tilata palvelun suoraan verkkoasioinnissa hieman kevennetyllä menettelyllä, sillä niillä on toistaiseksi voimassa oleva tietolupa VTJkyselyyn. Tilauksen yhteydessä on annettava selvitys tietojen suojauksesta ja käytöstä.

Käsittelyaika

  • VTJkyselyn tietolupahakemuksen käsittelyaika on noin kuusi viikkoa. 

  • Kuntien ja kuntayhtymien hakemusten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. 

Ohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Aiheeseen liittyvät linkit

Katso myös


​​​​​​​Huom! Henkilötunnuksen uudistus keskeytyy - välimerkkiuudistus toteutuu. Eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden ja henkilötunnuksen uudistuksia mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua. Lisätietoa Henkilötunnuksen uudistaminen -sivulta.